Megnyíltak a kapuk: 16+ Könyvelői (+adós) Kreditpontos továbbképzések 2024

Számos élő online közvetítés időpontunk mellett választhatja a tantermi képzéseinket is az ország 8 városában!

Tovább

Vélemények a PENTA UNIÓ Zrt. távoktatásos képzéseiről

2024-től hatósági képzéssé alakul át a mérlegképes könyvelő (minden szakterület), az adótanácsadó és az okleveles adószakértő képzés. Várhatóan szigorodnak a képzés- és a vizsgaszervezés szabályai is. Jelentkezz most, még a jelenlegi feltételekkel...

Tovább

A VIZSGÁK IS ELMARADNAK!

Az operatív törzs mai döntése alapján – a kis családi összejövetelek kivételével minden rendezvény elhalasztását kérik – a vizsgákat nem tartjuk meg további értesítésig.

Tovább

Szíves türelmüket kérjük!

A hétvégén a Penta, mint képzőintézmény hatáskörébe tartozó átszervezési lehetőségekről folyamatos egyeztetések zajlottak, melyekről várhatóan MA DÉLIG adunk részletes tájékoztatást.

Tovább

Szakmai és vizsgakövetelmények hatályon kívül helyezése

A 13/2020. (II.7.) Korm. rendelet 2020.02.15-tel hatályon kívül helyezi többek között a 27/2012. (VIII.27.) NGM rendeletet, mely a nemzetgazdasági miniszter hatáskörébe tartozó szakképesítések szakmai Szakmai és vizsgakövetelmények hatályon kívül helyezése

Tovább

Ügyfélfogadás az ünnepek alatt

Kirendeltségeinken az ünnepi időszakban, azaz 2019. december 21. és 2020. január 1. között az ügyfélfogadás szünetel. Az egyes kirendeltségek elérhetőségeinél talál pontos információt az adott iroda pontos ügyfélfogadási rendjéről.

Tovább

Dr. Csátaljay Zsuzsanna: Áfa adatszolgáltatás konferencia

Június 13-án és június 18-án Dr. Csátaljay Zsuzsanna (adószakértő) tolmácsolásában készülhet fel Áfa témából, "Az elektronikus adatszolgáltatás és a belföldi áfa összesítő 2018. júliustól hatályba lépő új szabályai" címmel.

Tovább

Könyvelői naptár 2017

Immár második alkalommal jelenik meg az 5percAdóval közösen összeállított és idén továbbfejlesztett könyvelőknek szóló, 176 oldalas, A/5 méretű 2017. évi “könyvelős” naptár a következő tartalommal

Tovább

Tanulásmódszertani segédlet

A felnőttkori tanulás munka és/vagy család mellett mindenki számára komoly kihívást jelent. Felnőttként tanulni egy egész más megközelítést igényelhet, hiszen a legtöbb esetben a szakmai anyag elsajátítására sokkal kevesebb idő jut most, mint diákkorunkban

Tovább

Utódlási játszma családon belül Ne maradjon le, indul a "Tulajdonosváltás" c. trilógia!

Sikeres családi vállalkozása van, de már visszavonulna? Nem tudja, hogy kire és milyen feltételekkel hagyhatná élete fő művét? Könyvelőként, adótanácsadóként tisztában van a tulajdonváltás számviteli, adózási, jogi és adótervezési kérdéseivel?

Tovább

Tavaszi konferencianaptár

Tegye fel kérdéseit szakértőinknek az aktuális feladatokat és a legégetőbb problémaköröket feszegető konferenciáinkon! Most ráadásul kedvezményes áron jelentkezhet, válasszon kedvezményeink közül és spóroljon több ezer forintot!

Tovább

Példák a veszteségelhatárolás 2015. évi új szabályainak alkalmazására

Az "ADÓEGYETEM 2015" konferenciasorozatunk 2014. november 24-i budapesti helyszínén Ácsné Molnár Judit, a NAV szakmai tanácsadója példákon keresztül ismertette a veszteségelhatárolással kapcsolatos legújabb változásokat, melyet ezúton osztunk meg Önökkel.

Tovább

Mentesítés a jogosulatlan úthasználat miatt kiszabott bírságok megfizetése alól

Az autópályák, autóutak és főutak használatáért fizetendő, megtett úttal arányos díjról szóló 2013. évi LXVII. törvény (Útdíj tv.) 2013. július 1. napjával került bevezetésre, amely alapjaiban változtatta meg a hazai utak használatáért fizetendő díjak....

Tovább

Gottgeisl Rita: A civil szervezetek önálló jogi egységének beszámolójára vonatkozó 2014. évi módosítások

A 2012-től hatályos új civil szabályozás, illetve a kapcsolódó jogszabályi módosítások folytán az elmúlt két évben a nonprofit szféra kiemelt figyelmet kapott. A civil szervezetek egyik kevésbé ismert módosítására hívja fel a figyelmet Gottgeisl Rita.

Tovább

Tóth Mihály: Példák a támogatásban részesült online pénztárgép beszerzések számviteli elszámolására

A támogatásban részesült pénztárgépek cseréjének számviteli elszámolását ismerteti Önökkel Tóth Mihály, bejegyzett könyvvizsgáló a mérlegképes könyvelők továbbképzésén "Számviteli változások 2014" címen tartott Pentás előadása alapján.

Tovább

Vizsgahatáridők a régi OKJ-ban

Felhívjuk képzésben résztvevőink figyelmét, hogy a 2013. év folyamán hatályba lépő jogszabályváltozások miatt a régi OKJ-ban megkezdett képzések szakmai vizsgáit a vonatkozó jogszabályok alapján az alábbiak szerint lehet megkezdeni és befejezni.

Tovább

Várható módosítások az időszakos elszámolású ügyletek új teljesítési időpontja kapcsán - T/168. számú törvényjavaslat

2014. június 4-én benyújtásra került a T/168. számú törvényjavaslat, melynek értelmében többek között módosulna az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvénynek az időszaki elszámolások teljesítési időpontjára vonatkozó 58.§ (1) bekezdése.

Tovább

Újrafentük a svájcibicskát!

mmár 25. alkalommal frissítettük az Adótan 2014, az Adó Magyarázatok és az Adó Teszt és Példatár szakkönyveket, melyek 2014-ben is kreditpontot érnek a mérlegképes könyvelőknek!

Tovább

Családi járulékkedvezmény

A Magyar Közlöny 2013/199. számában jelent meg az egyes adótörvények és azokkal összefüggő más törvények, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatalról szóló 2010. évi CXXII. törvény módosításáról szóló 2013. évi CC. törvény,

Tovább

Azért ne dőljön hátra...

Immár harmadik éve csökkenő árbevétel, stagnáló nettó átlagfizetések (könyvelő havi 140.000 Ft, főkönyvelő havi 268.000 Ft, adótanácsadó óradíja 14.000 Ft) jellemzik a pénzügyi-számviteli szakmát a KönyvelőBarométer 2013-as felmérése szerint.

Tovább

Lezárultak a szakmai versenyek

Végleg lezárulnak a szakmai versenyeink, "Az Év Adótanácsadója", "Az Év Bérszámfejtője" és "Az Év Könyvelője" versenyek első fordulójának sikeres kitöltőinek tanúsítványa megérkezett irodánkba, és postázásuk folyamatban van.

Tovább

A szakmai verseny eredményei számokban

A 2012-es év szakmai versenyeinek lezárásaként összefoglaljuk a versenyek eredményeinek statisztikáit a honlapra látogatók számára és közzé tesszük az első forduló eredményeit összefoglaló táblázatot, valamint szeretnénk "kedvet csinálni"

Tovább

Eldördült a startpisztoly!

A szakma legjobbjai mérik össze ma a Pentában a tudásukat, még 2 óra, és meglesz "Az Év Adótanácsadója", Az Év Könyvelője" és Az Év Bérszámfejtője" díjak nyertese!

Tovább

Puskelyné Király Ágnes: Cafetéria

Köznapi nyelven cafetériának a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) béren kívüli juttatásait nevezzük. A cafetéria pedig ennél sokkal több. Gyakorlatilag, a cég döntésétől függően bármilyen juttatás ide kerülhet.

Tovább

Hogyan válasszunk tanfolyamot?

Több, mint 10 éve kísérem figyelemmel a felnőttképző intézmények tevékenységét. A felnőttképzők fantáziája korlátlan! A felmondhatatlan szerződésektől a rejtett költségekig mindent bedobnak a profit érdekében...

Tovább
PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM