Megerősítést nyert: a digitális tananyagokkal hatékonyabb a felkészülés!

A PENTA UNIÓ Zrt. az elmúlt években nagy hangsúlyt fektetett a szakképzések minőségének emelésére, a hallgatói elégedettség növelésére, így többek között a digitális tananyagok fejlesztésére is.

mérlegképes könyvelő és a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzések ma már kb. 80%-ához tartozik digitális tananyag, mely az adott modulokhoz tartozó szakmai tartalom elsajátítását támogatja videóanyagokkal, elektronikus példatárakkal és munkafüzetekkel.

Június első hetében megkértük a mérlegképes könyvelő és a pénzügyi-számviteli ügyintéző képzések hallgatóit, hogy írják le véleményüket a digitális tananyagokról.

Összességében elmondható, hogy az előzetes szakmai felkészültségtől, a tanulási szokásoktól valamint a felkészülésre fordítandó időtől függetlenül beépíthető a digitális tananyag a felkészülési folyamatba, így egyaránt segíti a szakmára és a vizsgára való felkészülést.

A vélemények közül szemezgettünk – a teljesség igénye nélkül:

  • „Nekem nagyon hasznosnak bizonyul. Megmondom őszintén, ez volt az egyik oka, hogy a Pentát választottam, mert ez egy nagyon jól hasznosítható dolog. Munka mellett kevés időm van papírokat olvasgatni, sokszor egyéb teendők mellett tudom hallgatni az anyagot. Nagyon jó dolog!”
  • „A számvitel digitális tananyag nagyon jól sikerült. Egy, a számvitelben még kevésbé jártas hallgató, nagyon jól tudja hasznosítani, mert az elejéről kezdi a történetet, mi is az a mérleg, mi is az a beszámoló. A munkafüzetekhez példatár tartozik, aminek segítségével begyakorolhatóak a könyvelési feladatok.”
  • „Jelenleg pénzügy vizsgára készülök, ehhez használom a pénzügy digitális tananyagot. Rég nem foglalkoztam képletekkel, számításokkal, behelyettesítéssel, ezért nagyon örülök a digitális tananyagnak, mert lépésről lépésre magyarázza a fogalmakat, többször ismételhető, a vizsgapéldákból vett feladatokkal pedig jól gyakorolható. Szemléletes és élvezetes, vizuális típusúaknak könnyen elsajátítható így a tananyag, jól kiegészíti és alátámasztja az órán vett elméletet és számítási példák megoldását.”
  • „Magam részéről nagyon hasznosnak tartottam és tartom a digitális tananyagokat, mert részletesen, érthetően magyaráz. Előnye még, hogy visszahallgatható többször is, nincs napszakhoz kötve. Kontrollálni tudom magam, hogy mennyire értettem meg az anyagot az ellenőrző kérdésekre adott válaszokból."
  • „A könyvvezetés, illetve a számvitel-elemzés tantárgyhoz kapcsolódó anyagok nagyon jók, alaposak, roppant hasznosak. Velük könnyen megértettem azt, amit az órán esetleg nem sikerült.”
  • „A tanfolyamnál leginkább a számvitel részhez használtam. Azért előnyös, mert elég hosszú és szakaszokban folyt az oktatás (közben más tárgy, nyári szünet, esetleg nem tudtam részt venni az órán), így amikor tanulok, nagy segítség feleleveníteni az órai anyagot. Nekem nagy segítség volt azért is, mert az órán gyorsan lejegyzeteljük, de otthon lassan végighallgatva, ismét jegyzetet készítve, eredetit kiegészítve segít a tanuláshoz. Összességében nagyon színvonalasnak tartom a felrakott anyagot.”
  • „Szerintem a digitális anyagok nagyon jók, jól kiegészítik a tankönyveket, illetve olyan témákat is meg lehet nézni, amelyek esetleg nem szorosan kapcsolódnak a tananyaghoz, de mégis érdekli az embert.”
  • „Teljesen elégedett vagyok a digitális tananyagokkal. Az a legjobb, amikor az órán elhangzottak tematikája megegyezik a digitális tananyaggal, mivel így több előadó szemszögéből ismerem meg ugyanazt a témát.”
  • „Azért találom hasznosnak, mert egy témát esetleg más oktató a videón más megközelítésből magyaráz el, esetleg lehetnek olyan hallgatók, akik logikája inkább megérti a digitális anyagot, jobban memorizál a diákról, vagy utána olvasással még több ismeretet szerezhet.”
  • „A digitális tananyag nagy segítséget nyújtott nekem felkészülésem során, sőt pótolta hiányosságaim. Örülök, hogy a digitális tananyagokhoz hozzáférek és használhatom. Ha órán nem tudtam mindent leírni és nem volt, akitől el tudtam volna kérni, így sok segítséget nyújtott és emellett még interneten is tudtam keresni, mert voltak a digitális tananyag által szerzett támpontjaim is.”
  • „Nekem nagyon jó a tapasztalatom vele, szinte ugyanolyan, mintha magán a tanfolyamon ülnék. Többször is meg lehet hallgatni, értelmezni. Ezért is választottam Önöket.”
  • „Azért szeretem, mert lépésről lépésre végigvezet. Így, ami órán esetleg elkerülte a figyelmem, azokat tudom pótolni ezáltal. És ismétlésnek is jó újra hallani, hogy rögzüljön. A feladatok és írásos anyagok is jó alapot adnak az órán elhangzottakhoz és megoldott típus feladatokhoz.”
  • „Az órákon hallottak kiegészítésére, elmélyítésére, az alaposabb megértés miatt elengedhetetlennek látom. Én épp ezek miatt az anyagok miatt választottam a Pentát.”
  • „A PENTA UNIÓ Zrt. által fejlesztett digitális tananyagot nagyon hasznosnak tartottam, mivel részletesen, illetve közérthetően kerültek kifejtve benne a lényegi dolgok. A Pentánál Mérlegképes könyvelői tanfolyamon vettem részt, ezáltal pl.: a szakmai tantárgyak közül a számvitel rejtelmeinek megértéséhez is nagyon sokat használtam az írásos anyagukat. Nagy segítséget kaptam a munkafüzet változatától is, mivel értelemszerűen és korrekten le voltak benne vezetve a gazdasági események megoldásai. Tehát összességében én meg voltam elégedve a tananyaggal akár modulzáró, akár szakmai vizsgára való felkészülésem során.”
  • „Nekem nagy segítséget nyújtanak a digitális anyagok a felkészülésben, főleg mikor nem tudok megjelenni egy-egy órán. Így nem maradtam le semmi fontos tananyagról. Vagy újra hallgatom otthon, így nem marad ki semmi a jegyzeteimből."

Ezúton is köszönjük mérlegképes könyvelő és pénzügyi-számviteli ügyintéző hallgatóinknak, hogy időt szántak az értékelőlapok kitöltésére és véleményükkel segítenek a digitális tananyagok továbbfejlesztésében és összeállításában.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM