Ön szerint szignifikáns adóváltozásokat hoz 2012?

Szerintünk igen, és erre mielőbb fel kell készülnie Önnek is, hiszen már rajta vagyunk a "W"-s válság második lejtőjén és csak az maradhat felszínen, aki naprakész! Azonban nem mindegy, hogy a módosításokatkinek a szájából hallja; most biztosan nem érdemes az "olcsó másolatot" választani. Már egy jó ötlet vagy szakszerű válasz a kérdésére is behozhatja Önnek a továbbképzés árának akár a többszörösét is!

 

  • Adóigazgatás: A "szokásos apró korrekciók" mellett a fekete gazdaság elleni eredményes fellépés és az ellenőrzések hatékonyságának növelésére hozott intézkedések fognak Önnek munkát adni. Az adminisztráció egyszerűsítésében és az egyes hatáskörök és illetékességek területén várható lényeges változás.
  • Személyi jövedelemadó: Folytatódik az egyszerűsítés. Ugyan új kodifikáció nem várható, de az egykulcsos adózásra való átállás folytatódik, megszűnik az adójóváírás és a szuperbruttósítás rendszere. A béren kívüli juttatások, az új Széchenyi Kártya, a fogalmi pontosítások és a bevalláshoz kapcsolódó változások is okozhatnak még meglepetéseket. A járulékoknál változik - többek között - az egészségügyi járulékalap, a munkavállalói egészségbiztosítás mértéke és bevezetésre kerül a baleseti adó.

     

     

  • Társasági adó: A kkv-k "pozícióba hozása", az adminisztráció csökkentése, a csoportadózás, az online szerencsejáték, a transzferár-szabályozás kerül górcső alá. Az átalakulásokhoz kapcsolódó veszteségelhatárolás mellett az "offshore szabályozás" és a jogdíjak adózása is napirendre kerül. Módosulhat továbbá a bejelentett részesedések szabályozása és a sportfinanszírozás és a reprezentáció elszámolása is.
  • Forgalmi adó: Az évközi változások után további pontosítások várhatóak az EU-áfa rendelet és az Európai Bíróság döntéseinek jogkövetkezményeivel kapcsolatban. Továbbá a fordított adózás (mezőgazdaság) és az adóellenőrzés szabályozásában is várhatóak módosítások. Az általános adókulcs 25%-ról 27%-ra emelkedik.
  • Helyi adók, illetékek, gépjárműadó, népegészségügyi adó, szakképzési hozzájárulás: Az évközi változások mellett az önkormányzati törvény változásának függvényében átalakulhat a vállalkozói adókörnyezet. Növekszik a cégautóadó mértéke. A szakképzési hozzájárulás szabályozása többek között a saját dolgozók képzése és az iskolatámogatás tekintetében szintén módosulni fog.
  • Számvitel: Az adminisztráció csökkentése áll a Számviteli törvény változásának középpontjában is. Emellett jelentősen változik az egyszerűsített és a sajátos egyszerűsített éves beszámoló, a leltározás szabályozása, valamint a bizonylati szabályok is. Az előadás során tárgyalásra kerülnek a kreditpontossá váló mérlegképes kötelező továbbképzés új szabályai.

 

Nézze, ennyivel több a 20 éves Adóegyetem:

  • Egyedülálló konferencia szakanyag! A konferenciasorozat 8 helyszínének összesen 18 előadását - az elhangzott kérdésekkel és válaszokkal - megkapja összeszerkesztve PDF formátumban legkésőbb a konferenciasorozatot követő egy héten belül.
  • Mi nem beszélünk félre! A jelentős változások miatt a gazdaságpolitikai bevezetők helyett minden előadásban a konkrét tételes változásokra, a gyakorlati tennivalókra koncentrálunk.
  • Pont Önnek! A részvételért kreditpontok járnak Önnek. Díjmentes adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, melyeket akár Ön is könnyen kezelhet.
  • Kiemelt 20 éves jubileumi kedvezmény! Jelentkezzen most, hiszen az október 17-ig jelentkezők részére 20% kedvezményt biztosítunk.

 

Jelentkezzen most és éljen a jubileumi kedvezménnyel! Találkozzunk a 20 éves Adóegyetemen!

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM