Gyakran ismételt kérdések az OKJ-s képzések kapcsán

Milyen időtartamú az adott képzés?

 A képzés tervezett ütemezése megtalálható a kiválasztott tanfolyam ütemezésénél (legördítve).

Hányan vannak maximum egy tanfolyami csoportban?

Egy tanfolyami csoportban maximum 40 fő lehet.

Mi történik miután regisztráltam a honlapon a képzésre? Hogyan tudok beiratkozni?

Miután kitöltötte a regisztrációs űrlapot jelentkezését azonnal visszaigazoljuk e-mailben a részletekkel együtt. A regisztrációs díjról (beleszámít a képzési díjba) néhány napon belül díjbekérőt fog kapni e-mailben. Utalja el a díjbekérőn szereplő határidőig a regisztrációs díjat, amelynek megérkezése napján elküldjük Önnek Bónusz ajándékát! A tanfolyam indulását megelőző 1-2 héten belül meghívót küldünk a tanfolyamindító megbeszélésre. A beiratkozás a tanfolyamindító megbeszélésen történik.

Mi történik akkor, ha nem tudok részt venni a tanfolyamindító megbeszélésen?

A képzés oktatásszervezője fel fogja venni a jelentkezővel a kapcsolatot és leegyeztet egy személyes találkozót az irodában, ügyfélfogadási időben.

A képzés végleges ütemezését mikor és hol fogom elérni?

A végleges ütemezés a tanfolyamindító megbeszélés után lesz elérhető a Hallgatói oldalon, miután a képzésben résztvevő megtette az online beiratkozást.

Mi az a Hallgatói oldal?

A PENTA UNIÓ Zrt. a képzésein, továbbképzésein és konferenciáin részt vevők számára személyes hallgatói oldalt működtet. A felület legfontosabb funkciói:

 • személyes adatok aktualizálása
 • szakanyagok letöltése
 • vizsgaeredmények/kreditpontok nyilvántartása
 • kreditpontos igazolások nyomtatása (2017. május 15-től)
 • számviteli bizonylatok nyomtatása (2017. október 5-től)
 • jelentkezések nyomon követése (képzés, konferencia, továbbképzés, vizsga)
 • kapcsolattartás a szervezőkkel

Ha nem járok be az órákra, lesz-e ennek bármilyen negatív következménye?

A képzés során nincs óralátogatási kötelezettség, így mindenki saját maga döntheti el, hogy akar-e/tud-e órára járni. Ha egy órán sem vett részt a képzésben résztvevő, akkor is lehetősége van modulzáró vizsgát és komplex szakmai vizsgát tenni.

Mi történik akkor, ha kések az óráról?

Az órára be lehet menni késéssel is, természetesen törekedve arra, hogy ne zavarja meg az óra menetét.

A modulok között van-e egymásra épülés?

A modulok között vizsga szempontjából nincs egymásra épülés, így ha sikertelen egy modulzáró vizsga, az nem jelent akadályt, hogy a következő modul modulzáró vizsgájára bejelentkezzen a képzésben résztvevő. Természetesen a modulok szakmai szempontú egymásra épülését az ütemezés kialakítása során figyelembe vesszük.

Amennyiben 3 modulos felmentésem van, abban az esetben csak később kell elkezdenem fizetni a képzési díjat?

A képzési díjat a felnőttképzési szerződésben meghatározottak szerint szükséges rendezni (első részlet / teljes képzési díj: szerződéskötés után 2-3 héttel).

Hogyan működik a felmentés? Bejárhatok felmentéssel is az adott órákra?

A felmentési kérelmet a vizsgaközpontunk bírálja el a felmentési eljárási díj befizetése után (5.500 Ft / modul). Modulzáró vizsgára ezekből a modulokból nem kell jelentkezni. A képzésben résztvevő bejárhat az órára abban az esetben, ha a képzési díjat óraszámarányosan kiegyenlíti.

Van-e a képzési díj esetében részletfizetési lehetőség?

A képzési díjat lehet részletekben is fizetni, azonban az egy összegben vállalt képzési díjunk kedvezményesebb, így érdemes azt a lehetőséget választani.

A vizsgadíjakat előre rendezhetem a képzési díjjal együtt?

Amennyiben nyilatkozik, hogy előre rendezni szeretné a vizsgadíjakat, abban az esetben semmi akadálya a vizsgadíjak előre történő kiegyenlítésének.

A képzési díj tartalmazza a vizsgadíjakat és a tankönyveket?

A képzési díj nem tartalmazza a vizsgadíjat, azok mértékéről a jobb oldalsávban talál információkat. A távoktatásos képzési forma esetében a képzési díj tartalmazza a tananyagot, a csoportos képzés esetében az oktató javasolhat szakkönyveket, de azokat nem kötelező megvásárolni.

Kötelező-e a szakkönyvek megvásárlása?

Szakkönyveket nem kötelező vásárolni, de ajánlott megbeszélni az adott modul oktatójával, hogy ő mit javasol. (Kivéve: Adótanácsadó és vállalkozási mérlegképes könyvelő távoktatás– digitális formában érik el a képzésben résztvevők a szakkönyveket).

Tudok bankkártyával / készpénzzel fizetni az irodában?

A budapesti és pécsi irodánkban mindkét lehetőséggel lehet díjat kiegyenlíteni. A többi kirendeltségünkön készpénzzel lehet fizetni.

Meddig tudok személyesen díjat befizetni / szakkönyvet vásárolni az irodában?

A honlapon az „Elérhetőség” fülre kattintva minden városnál fel van tüntetve az ügyfélfogadási idő.

Milyen lehetőségem van, ha nem tudom tovább folytatni a képzést (pl.: költözés, gyermekvállalás, új munkahely…)?

Ha nem tudja tovább folytatni a képzést, abban az esetben halasztási kérelmet tud benyújtani, ami maximum 2 éves időtartamra szól. A halasztás feltétele a teljes képzési díj kiegyenlítése.

Mi történik akkor, ha nem fizetem be a regisztrációs díjat / képzési díjat időben?

Ha a képzésre jelentkező a regisztrációs díjat nem fizeti be határidőre, akkor eleshet a honlapon a jelentkezésekor érvényes kedvezménytől, illetve nem biztosítja a helyét a tanfolyamon (túljelentkezés esetén a regisztrációs díj befizetésének sorrendjében vesszük figyelembe a jelentkezéseket).

Ha a képzési díjat nem fizeti be határidőben a képzésben résztvevő, fizetési emlékeztetőt fog kapni, késedelmi kamatot számíthat fel intézményünk, továbbá nem vehet részt a modulzáró és a komplex szakmai vizsgákon.

Van a képzés folyamán nyári szünet?

Távoktatás esetén folyamatos a tanulás, mely a résztvevő időbeosztásához igazítható, akár nyári szünettel is kalkulálva. A csoportos képzés esetében a nyári szünet július és augusztus hónapokban van. Pontos időpontok az ütemezés alapján a tanfolyamindító megbeszélés időpontjától, a szerződés megkötését követően érhetőek el.

Mi a különbség a modulzáró vizsga és a szakmai vizsga között?

A képzések modulokból épülnek fel, melyek leoktatása után a szakmai és vizsgakövetelményekben (27/2012. (VIII.27.) NGM rendelet) foglaltak szerint modulzáró vizsgát kell tenni. Az összes modul leoktatását követően, amennyiben minden modulzáró vizsga sikeres, megkezdhető a szakmai vizsga. A szakmai vizsgák részleteit szintén a szakmai és vizsgakövetelmény tartalmazza. A sikeres szakmai vizsgát követően kerül kiállításra bizonyítvány.

Hol tudok jelentkezni a modulzáró és a komplex szakmai vizsgákra?

Minden vizsgára a Hallgatói oldalon lehet elektronikusan bejelentkezni a megadott határidőig. A központi modulzáró vizsgákra és komplex szakmai vizsgákra jelentkezési lap leadása is szükséges, hogy a vizsgadíj határidőre történő kiegyenlítésével érvényes legyen a jelentkezés.

Amennyiben a jelentkezésnél a távoktatásos képzést választom és a képzés megkezdése után rájövök, hogy nem megfelelő számomra ez a képzés típus, át tudok-e jelentkezni a tantermi csoportba a képzési díj beszámításával?

Amennyiben a tantermi képzéseken a létszámkeret lehetővé teszi, biztosítjuk a lehetőséget az átjelentkezésre.

Mit jelent az, hogy „központi modulzáró vizsga” és „házi modulzáró vizsga”?

A központi modulzáró vizsgadolgozatokat a Pénzügyminisztérium állítja össze és határozza meg a vizsga pontos időpontját. A házi modulzáró vizsgák intézményen belül kerülnek összeállításra és az oktatásszervező jelöli ki a napot a vizsgára.

Le tudom mondani a modulzáró vizsgát / komplex szakmai vizsgát, ha már bejelentkeztem?

Igen, a jelentkezési határidőig visszamondható a vizsga.

Ha nem tudok megjelenni a vizsgán, mi történik a befizetett összeggel?

Ebben az esetben sajnos a befizetett összeg elveszik.

A csoportnak szervezett első modulzáró vizsgát meg kell-e várni, vagy előbb is letehetem a vizsgát egy másik csoporttal?

Modulzáró vizsgát előre nem lehet tenni, az ütemezés szerint szükséges haladni a vizsgák letételével.

Hányszor tehetek modulzáró vizsgát a képzés során?

A modulzáró vizsgák száma nincs korlátozva, annyit tehet a képzésben résztvevő, amennyi szükséges a sikeres eredmény eléréséhez.

A képzés befejezését követően tehetek-e még modulzáró vizsgát?

A képzés befejezését követően bármeddig lehet modulzáró vizsgát tenni, nincs megszabva időkorlát, de tapasztalataink szerint érdemes a vizsgákat mielőbb letenni, mert idővel sokat felejt az ember és kalkulálni kell a szakmát érintő jogszabályváltozásokkal (pl. adó témakörben) is, melyek számonkérése beépül a vizsgákba is.

Az ütemezés szerinti első komplex szakmai vizsgán kötelező-e részt venni?

Az első meghirdetett komplex szakmai vizsgán csak az a vizsgázó tud részt venni, akinek minden modulzáró vizsgája sikeres lett. Amennyiben ez a feltétel megvan, a vizsgázó dönti el, hogy részt kíván-e venni az első komplex szakmai vizsgán (nem kötelező, de ajánlott).

Hányszor tehetek egy évben komplex szakmai vizsgát?

Egy év során 3 komplex szakmai vizsgát tud tenni a vizsgázó a Pénzügyminisztérium által kiadott vizsganaptárhoz igazodva: február/március, május/június, október/november.

Hozzászólások

 1. Hozzászóló
  Kalapos Zoltánné

  Szeretném megkérdezni, hogy a gyermekem beíratkozott egy nyelviskolába,sajnos nem sikerült neki.Kint tartózkodik külföldön, mivel dolgozni kell. Most kérik a pótdíjat,vagy most, vagy januárban.Ha a vírus miatt elmarad, akkor vissza kell fizetni a tanfolyam árát. Részletfizetési lehetőség van ilyenkor? Köszönöm!

 2. Hozzászóló
  C. Krisztina

  Sikertelen modulzáró vizsgát megtekintés során szabad fényképezni? Ha nem, az hol van jogszabályban rögzítve?

 3. Hozzászóló
  Januz Klaudia

  Tisztelt Penta Unió Zrt.!
  Melyik szabályzatban van az leírva, hogy a megírt vizsgadolgozatot nem fénymásolhatom és nem is fotózhatom, mert az szigorúan tilos? Kaposváron kihelyezett képzési karra járunk, és nem engedik, hogy a dolgozatról másolatot, vagy fotót készítsünk.

 4. Hozzászóló
  K. Éva

  Melyik szabályzatban van az leírva, hogy a megírt vizsgadolgozatot nem fénymásolhatom és nem is fotózhatom, mert az szigorúan tilos? Nem engedik, hogy a dolgozatról másolatot, vagy fotót készítsünk. Mi ennek az oka? A vizsgafeladatot bárkii megtekintheti, a saját vizsgafeladatomat - amit én írtam - miért nem fotózhatom le? Megtekintés után meddig lehet észrevételt tenni? Ott azonnal kell, vagy van lehetőség erre legalább másnapig?

 5. Hozzászóló
  PENTA UNIÓ Zrt.

  Kedves Érdeklődők!

  A Vizsgaszabályzatunkban található a "Dolgozat megtekintés" részben.

  Üdvözlettel,

  PENTA UNIÓ Zrt.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább