Könyvelő Kaleidoszkóp 2020 + továbbképzés

  • Ár 22.565 Ft
  • Kód 9948/2020

Könyvelő Kaleidoszkóp 2020 + ajándék 16 kreditpontos továbbképzés

Könyvelő Kaleidoszkóp 2020 + <span style='color:#d9524f;'><u>ajándék 16 kreditpontos továbbképzés</u></span>

A Könyvelő Kaleidoszkóp limitált példányszámban kiadásra kerülő szakkönyv, amely exkluzív válogatást tartalmaz a 2020. évre történő felkészülést segítő PENTA UNIÓ Zrt. által készített konferenciafüzetekből. A tanulmánykötet nemcsak a 2019. évközi és a 2020. évi adóváltozásokhoz kapcsolódóan tekinti át az egyes fontosabb adónemeket, vizsgál a szakma szempontjából kiemelt területeket, hanem elnavigálja az olvasót a digitalizáció világába is.

A szakkönyv első fejezete a 2019. évközi és a 2020. évi adóváltozásokra történő felkészülést szolgálja. A fejezet az adóeljárási jogszabály változások ismertetéséhez kapcsolódóan a vállalkozások életében jelentős változásokat hozó, a határon átnyúló konstrukciókra vonatkozó adatszolgáltatási kötelezettséget ismerteti. A jelentős adminisztrációs terheket hozó GDPR szabályozásnak való megfelelést, ezáltal az ellenőrzési, bírságolási kockázat csökkentését is igyekszik a könyv elősegíteni.

A fejezet további részeiben sorra vesszük a jövedelemadózási újdonságokat, kezdve az SZJA-val, a KATA-val, az EKHO szabályokkal és a hozzájuk kapcsolódó társadalombiztosítási kérdésekkel.

A vállalkozások adózását megalapozó társasági adó és KIVA adónemben történt változások ismertetését és az EVA megszűnésével kapcsolatos feladatokat követően a döntően jövedelemadózásra koncentráló nemzetközi adózás kérdésköreit vizsgáljuk. A magyar adójogszabály változások döntő többségeit a nemzetközi kötelezettségek, elsősorban az OECD BEPS projektje kapcsán újonnan megalkotott EU irányelvek (ATAD és DAC) és más nemzetközi adózási fejlemények (pl. a Multilaterális Megállapodás) magyar adaptációja okozták. Ezen újdonságok háttérismerete nélkül nehéz a változások okának, céljának helyes értelmezése. Ma már nagyon kevés olyan ügylet van, amelynek nincs nemzetközi adózási hatása vagy következménye, így ezen ismeretek szerepe jelentősen felértékelődött, hiányuk pedig versenyképességi, adókockázati tényezővé vált. A nemzetközi kitekintés kitér a sokak érdeklődésére számot tartó USA adóreformra is. A könyv ezen része már az adótanácsadásra, adótervezésre történő felkészülést is szolgálja.

A jövedelemadózással foglalkozó blokkot követően a forgalmi adózást, illetve helyi adózást, illetéket, reklámadót és a gépjárműadót érintő változások ismertetésével válik teljessé az adóváltozások megismertetése.

Az első blokkot egy szinte minden adózót valamilyen oldalról érintő ezer arccal rendelkező témával, az ingatlanadózással zárjuk le. Ez a szakmában egy nagyon jelentős, speciális terület, amelyet teljes körűen igyekszünk bemutatni és megkíséreljük az olvasót e területen is „specialistává” tenni.

A második fejezet napjaink legnagyobb szakmai kihívását jelentő, jelentős kockázattal járó és egyben széleskörű lehetőségek tárházát megnyitó digitalizáció világába navigáljuk el az olvasót.

A digitális gazdaság adózási kérdéseinek bemutatását követően a digitális pénzügyi eszközök, az online számlázás, az adatvédelem, a digitalizált kommunikáció, a kibertér kihívásaival és a lehetséges válaszokkal ismerkedünk úgy, hogy közben a leselkedő veszélyekre, de a lehetőségekre is felhívjuk a figyelmet. A fejezet nemcsak az olvasók versenyképességének erősítését szolgálja, de a túlélés mellett az adódó lehetőségek kihasználására is iránymutatást ad. A témakört a digitalizáció NAV – ügyfél és a NAV – adótanácsadó kapcsolat ismertetésével zárjuk.

Összegezve: Az adott területek legprofibb szakembereinek, munkáinak eredményeképp a tanulmánykötet kaleidoszkóp-szerűen tekinti át a legszínesebb, a legizgalmasabb szakmai területeket, és azok legfontosabb változásait, így biztosítva egy-egy terület megújult és teljes körű ismeretanyagát.

A Könyvelő Kaleidoszkóp sorozat hosszú távon is segítséget nyújt ahhoz, hogy az olvasó szakemberek a vállalkozások tevékenységét a jogszabályoknak megfelelően segíthessék, és a jogszabályok adta adótervezési lehetőségeket kihasználva sikeressé tegyék a jövőben is. Kérjük, hogy véleményével, javaslataival segítse elő szakmai céljaink teljesítését.

Rendelje meg szakkönyvünket bruttó 22.565 Ft-ért és díjmentesen vehet részt 16 kreditpontos tantermi vagy élő online közvetítéses továbbképzéseinken.

Megrendeléshez válasszon az alábbi lehetőségek közül!

Megrendelem a kiadványt és jelentkezem az ajándék továbbképzésre.
Csak a kiadványt rendelem meg. (Nem élek az ajándék lehetőségével.)

Kérdése van?

Keressen minket az alábbi elérhetőségeken

  • 1051 Budapest, Sas utca 25.
  • OKJ mérlegképes könyvelő: 30/5776651, adótanácsadó, okl. adószakértő: 30/7444481, pénzügy-számviteli ügyintéző: 30/5776905, tb/bérügyintéző: 30/8237942
  • Továbbképzés: 30/8236952, Kreditpontos e-learning: 30/1813506, Konferencia: 30/2104363, Kiadványok: 30/4753256
  • budapest@penta.hu
PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább