Könyvelő Kaleidoszkóp 2019 + továbbképzés

  • Ár 20.895 Ft
  • Kód 9948/2019

Könyvelő Kaleidoszkóp 2019 + ajándék 16 kreditpontos továbbképzés

Könyvelő Kaleidoszkóp 2019 + <span style='color:#d9524f;'><u>ajándék 16 kreditpontos továbbképzés</u></span>

Szerzők: Ácsné Molnár Judit, Dr. Bokor Csaba, Dr. Csátaljay Zsuzsanna, Dr. Futó Gábor, Harangi Andrea, Dr. Kovács Attila, Siklósiné Antal Gyöngyi, Szatmári László, Tusnádiné Ágoston Márta

A Könyvelő Kaleidoszkóp limitált példányszámban kiadásra kerülő szakkönyv, amely exkluzív válogatást tartalmaz a 2019. évre történő felkészülést segítő Penta Uniós konferenciafüzetekből. A tanulmánykötet nem csupán a 2019. évi adóváltozásokhoz kapcsolódóan tekinti át az egyes fontosabb adónemeket, hanem egyéb, kiemelt témákat is feldolgoz.

A szakkönyv első fejezete az adóeljárások adminisztrációt csökkentő változásait tekinti át az adózás rendjéről, az adóigazgatási rendtartásról, az adóhatóság által végzendő végrehajtásról szóló törvények mentén. E fejezetben foglaljuk össze a Cégkapura, az E-kapcsolattartásra és az adóhatósági vizsgálatokra, adóperekre vonatkozó gyakorlati információkat.

A második fejezetben a személyi jövedelemadó, a kisadózó vállalkozások tételes adójának és az EKHO-ra vonatkozó 2019-es változásait találja az olvasó, amelyben talán a legnagyobb érdeklődésre a cafetéria szabályok változásai tartanak számot.

A tanulmánykötet harmadik fejezetében található a társadalombiztosítás fedezeti rendszerét érintő változások és például a 2019-es évtől már nem választható közkedvelt adónem, az EVA-ra vonatkozó rendelkezések. Ebben a fejezetben kaptak helyet a járulékszabályozást, a szociális hozzájárulási adót és az egészségügyi hozzájárulást érintő változások.

A negyedik fejezetben a társasági adózás jelentős változásairól tájékozódhatnak, olyan sokakat érintő témáról, mint például a csoportos társasági adózásról vagy a kamatlevonhatósági szabályok jelentős változásairól. Ebben a fejezetben kapott helyet az egyre vonzóbbá váló kisvállalati adó, hétköznapi nevén a KIVA is.

A tanulmánykötet ötödik fejezete a helyi adókra vonatkozó változásokat, valamint több kisebb adóra, így a reklámadóra és gépjárműadóra, továbbá az illetékekre vonatkozó változásokat illetve a kivezetésre kerülő baleseti adó szabályait ismerteti.

A szakkönyv hatodik fejezete átfogóan foglalja össze az egyik „legnépszerűbb” adónem, az általános forgalmi adó lényeges változásait. Olyan témák kerülnek itt kifejtésre, mint a számlázó programok online adatszolgáltatása, az utalványszabályozás változásai vagy a személygépkocsi bérletre vonatkozó áfa levonhatósági könnyítések.

A téma súlyát is tekintve külön fejezetben kapott helyet a digitális audit témaköre, benne olyan fontos kérdéskörökkel, mint az adóhatósági ellenőrzések, online számlázás vagy az archiválás, hogy csak néhányat említsünk meg közülük.

Az utolsó fejezet a nemzetközi adózás nagy horderejű változásait foglalja össze. Itt olvashat a magyar egyezményhálózat fejlődésének irányairól, az OECD és az EU adóügyi tevékenységéről, mely nemzetközi szervezeteket elsősorban az adóelkerülés témájában alkottak új szabályokat. Ebben a fejezetben tekintjük át az OECD Modellegyezmény 2014-es és 2017-es változásait, a Multilaterális Egyezményre (MLI-ra) vonatkozó alapvető ismereteket és az EU adóelkerülés elleni fellépésének irányelveit, azaz az ATAD és a DAC irányelveket, és azok módosításait.

Összegezve: Az adott területek legprofibb szakembereinek munkája eredményeképp a tanulmánykötet kaleidoszkóp-szerűen tekinti át a legszínesebb, a legizgalmasabb szakmai területeket, és azok legfontosabb változásait, így biztosítva egy-egy terület megújult és teljeskörű ismeretanyagát.

A Könyvelő Kaleidoszkóp hosszú távon is segítséget nyújt ahhoz, hogy a vállalkozások tevékenységét a jogszabályoknak megfelelően segíthessék és a szakemberek a jogszabályok adta adótervezési lehetőségeket kihasználva sikeressé tegyék a jövőben is. Kérjük, hogy véleményével, javaslataival segítse elő szakmai céljaink teljesítését!

Rendelje meg szakkönyvünket bruttó 20.895 Ft-ért és díjmentesen jelentkezhet 16 kreditpontos továbbképzésünkre.

Megrendeléshez válasszon az alábbi lehetőségek közül!

Megrendelem a kiadványt és jelentkezem az ajándék továbbképzésre.
Csak a kiadványt rendelem meg. (Nem élek az ajándék lehetőségével.)

Kérdése van?

Keressen minket az alábbi elérhetőségeken

  • 1051 Budapest, Sas utca 25.
  • OKJ új érdeklődők: 30/611-2522, OKJ résztvevők: 1/302-7000, 30/289-5929, 20/451-2421
  • Továbbképzés:1/302-5872, Konferencia: 1/473-1039
  • budapest@penta.hu
PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább