Könyvelő Kaleidoszkóp 2018 + ajándék 16 kreditpontos továbbképzés

  • Ár 18.795 Ft
  • Kód 9948/2018

Szerzők: Dr. Bokor Csaba, Borsy János Mátyás, Bucsú Csabáné, Dr. Csátaljay Zsuzsanna, Ferenc Krisztina, Prof. Dr. Gál István László, Dr. H. Nagy Dániel, Kardos Dóra, Kiss Dániel, Dr. Kovács Attila, Dr. Németh Nóra, Szatmári László, Széll Zoltánn

A Könyvelő Kaleidoszkóp limitált példányszámban kiadásra kerülő szakkönyv, amely exkluzív válogatást tartalmaz a 2018. évre történő felkészülést segítő Penta Uniós konferenciafüzetekből. A tanulmánykötet nem csupán a 2017. évi évközi és a 2018. évi adóváltozásokhoz kapcsolódóan tekinti át az egyes adónemeket, hanem egyéb, kiemelt témákat is feldolgoz.

A szakkönyv első fejezete az újrakodifikált adózás rendjéről szóló törvény és a hozzá kapcsolódóan még 2017 novemberében elfogadott törvények – mint az adóigazgatási rendtartás, és az adóhatóság által végzendő végrehajtás – legfontosabb újdonságait foglalja össze. E fejezetben találhatja az olvasó a nemzetközi adóigazgatási együttműködésre, a cégkapura és az E-papír szolgáltatásra vonatkozó gyakorlati iránymutatást.

A második fejezetben a személyi jövedelemadó és a kisadózó vállalkozások tételes adójának változásait kerültek összefoglalásra.

A tanulmánykötet harmadik fejezetében található a foglalkoztatáshoz kapcsolódó közteherfizetést érintő változások és az ehhez kapcsolódó aktualitások, benne helyet adva a járulékszabályozást, a szociális hozzájárulási adót és az egészségügyi hozzájárulást érintő változásoknak.

A negyedik fejezetben a társasági adózás 2017. évközi és 2018. évi eleji változásai illetve az egyre vonzóbbá váló kisvállalati adó néhány változása került kifejtésre.

A szakkönyv ötödik fejezete átfogóan foglalja össze az egyik „legnépszerűbb” adónem, az általános forgalmi adó változásait. Olyan témák kerülnek itt kifejtésre, mint a számlák online bekötése vagy az összesítő jelentéssel kapcsolatos gyakorlati kérdések.

A téma súlyát is tekintve külön fejezetben kapott helyet az elektronikus számlázás. 

A tanulmánykötet hetedik fejezete a helyi adókra vonatkozó változásokat, valamint több kisebb adóra, így a reklámadóra és gépjárműadóra, továbbá az illetékekre vonatkozó változásokat ismerteti. Itt kapott helyet az új adónem – a turizmusfejlesztési hozzájárulás – alapvető szabályainak összefoglalása is.

A nyolcadik fejezet az iparűzési adó szempontból fontos közvetített szolgáltatások és alvállalkozói teljesítések elhatárolási szempontjait tekinti át több hasznos gyakorlati példával szemléltetve. 

A kilencedik és tizedik fejezetben az e-kereskedelem egy átfogó jogi és adózási ismertetőjét, valamint a háziorvosok elszámoltatásának aktuális számviteli és adózási kérdéseit találhatják e témák iránt érdeklődők.

A tizenegyedik fejezet a vendéglátó egységek adózási specialitásait foglalja össze, benne olyan témákat átfogóan összefoglalva, mint az üzemeltetés, az egyszerűsített foglalkoztatás vagy a jövedéki sajátosságok.

Végezetül a kiadvány utolsó négy fejezete részletesen tartalmazza a 2017-ben módosult pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény magyarázatát, több gyakorlati példát részletezve, ami a pénzmosással összefüggő bűncselekmények felismerésében segíthet a témában kevéssé járatos olvasónak.

Összegezve: Az adott területek legprofibb szakembereinek munkája eredményeképp a tanulmánykötet kaleidoszkóp-szerűen tekinti át a legszínesebb, a legizgalmasabb szakmai területeket, és azok legfontosabb változásait, így biztosítva egy-egy terület megújult és teljeskörű ismeretanyagát.

Rendelje meg szakkönyvünket bruttó 18.795 Ft-ért és díjmentesen jelentkezhet 16 kreditpontos továbbképzésünkre.

Megrendeléshez válasszon az alábbi lehetőségek közül!

Megrendelem a kiadványt és jelentkezem az ajándék továbbképzésre.
Csak a kiadványt rendelem meg. (Nem élek az ajándék lehetőségével.)

Kérdése van?

Keressen minket az alábbi elérhetőségeken

  • 1051 Budapest, Sas utca 25.
  • (06 1) 302 70 00, (06 1) 302 71 00, (06 1) 302 58 72
  • (06 30) 289 59 29; (06 20) 451 24 21
  • (06 1) 473 10 41
  • budapest@penta.hu

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább