Brexit felkészülés – adó, áfa és vám kérdések kezelése

témák
 • Brexit /
 • vám /
 • áfa /
 • adó /
 • Egyesült Királyság /

Brexit felkészülés – adó, áfa és vám kérdések kezelése

3+1 ok, amiért a Penta továbbképzését érdemes választani:

1.

Gyakorlatorientált konferenciák sok példával

Az előadások megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Ajánló

A Brexit pontos forgatókönyve még most sem ismert, noha a kilépés határideje 2019. március 29.! A sokféle lehetséges forgatókönyv mellett a prudens üzleti működés megköveteli, hogy minden olyan társaság, amely az Egyesült Királysággal üzleti viszonylatban áll, terméket/szolgáltatást értékesít, vagy vásárol, elkezdjen felkészülni a változásokra.

A Brexit kereskedelemre gyakorolt lehetséges hatásait, az áfa és vámszabályok, vámeljárások várható változásait tekinti át Falcsik István, az RSM Hungary vámüzletágának vezetője és Sztankó Dániel, az RSM Hungary szenior adószakértője előadása keretében, támpontokat adva az érintett cégeknek, szolgáltatóknak a felkészüléshez.

Jelentkezem

Tematika

Brexit hatása a normál kereskedelmi ügymenetre

Egyesült Királysággal folytatott termékkereskedelem és INCOTERMS paritások, melyik fél lesz a vám és az importáfa megfizetésére kötelezett. >> Termékekre vonatkozó EU-s engedély vonatkozik-e az Egyesült Királyságra? >> Számlázórendszer és vállalatirányítási rendszer Brexit-bizotsságának ellenőrzése >> Külső/ belső logisztikusok informás bázisa megfelelő-e? Milyen infókra lehet szüksége Brexitet követően? >> Kinek és mikor kell EORI számot kérni?

A Brexit áfára gyakorolt hatása

Terméket értékesítés / termékbehozatal az Egyesült Királyságba minek minősül Brexit után? >> Miként változnak a teljesítési hely szabályok Brexit után? >> Mire kell ügyelni a számlázásnál? >> Mikor lesz a termék értékesítése az Egyesült Királyságba továbbra is adómentes? >> Mikor lesz a szolgáltatásnyújtás az Egyesült Királyságba továbbra is áfa hatályán kívüli? >> Kell-e az összesítő nyilatkozatban szerepeltetni az Egyesült Királysággal teljesített ügyleteket? >> Ha az üzleti partnerem Észak-írországi, másképp kell eljárnom? >> Távolsági értékesítés, webshop kereskedelem esetén mire kell figyelni? >> MOSS rendszer továbbra is működik? >> Alkalmazható-e a háromszögügylet egyszerűsítés a Brexit után? >> Konszignációs raktárra vonatkozó egyszerűsítés alkalmazható-e a Brexit után? >> Brit cégek magyar adószámainak kell-e pénzügyi képviselet? Kki lehet pénzügyi képviselő? >> Brit cégek hogyan igényelhetik vissza a magyar áfát? Alkalmazható-e a 8. Áfa irányelv szerinti különös áfa-visszatérítési eljárás? >> Kell-e EKAER szám a Brexitet követően?

Brexit vámigazgatási eljárásra gyakorolt hatása

Az Egyesült Királyság Brexit utáni vámjogi státusza, a határforgalom ellenőrzése >> Az áruk határon történő beléptetése, vámhatóság előtti kötelezettségek >> A vámjogi képviselet alkalmazásának szabályai, közvetett vámjogi képviselet előnyei >> A várható vámteher alakulása, export-import engedélyezési rendszer >> Az import áfa vám és adójogi kezelésének módjai, lehetőségei >> Vámeljárást egyszerűsítő engedélyek alkalmazása, gazdasági vámeljárások, AEO

Konzultáció
Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Dr. Sztankó Dániel

  vezető adószakértő, RSM Hungary

 • dr. Falcsik István

  üzletágvezető RSM Hungary Zrt.

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2019. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 15.900 Ft + áfa 2019. március 4-ig történő jelentkezés esetén
 • 17.900 Ft + áfa 2019. március 22-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos Kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 19.900 Ft + áfa helyett 13.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
03.29.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább