A nemzetközi adózást meghatározó legújabb nemzetközi folyamatok áttekintése és a Magyarországi adózási következményeik

témák
 • OECD /
 • modellegyezmény /
 • beps /
 • kettős adóztatás /
 • MLI /
 • eu irányelvek /
 • amerikai adórendszer /
 • adótervezés /
 • DAC 6 /
 • adóegyezmények /
 • vitarendezési irányelv /

A nemzetközi adózást meghatározó legújabb nemzetközi folyamatok áttekintése és a Magyarországi adózási következményeik

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

A szakmai vezetőnk ajánlásával

 

"Tudja Ön, hogy mi zajlik a nemzetközi adózásban és adótervezésben? Olyan mértékű változások történtek és történnek jelenleg is, amelyek felgyorsították a tudásunk – az adózásban egyébként is gyors – elavulását. A néhány éve tanultakat is újra kell értelmezni. A konferenciával célunk, hogy elindítsunk egy konferenciasorozatot, mely a nemzetközi adózással foglalkozó okleveles adószakértők és adótanácsadók versenyképességének fenntartása, illetve a tevékenységük adókockázatának csökkentése érdekében bemutatja a legújabb folyamatokat. Előadóinknak  a nemzetközi tárgyalásokon Magyarországot képviselő, a törvényelőkészítésekben résztvevő, naprakész ismeretekkel rendelkező szakembereket kértük fel."

Dr. Herich György
elnök, Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete

 

Jelentkezem

Tematika

Az OECD szerepe a nemzetközi adózás alakításában, az új Modellegyezmény áttekintése

Az OECD tevékenysége az adóelkerülés elleni küzdelemben. A BEPS - projekt áttekintése keretében bemutatásra kerülnek az OECD BEPS Projektjének (adóalap-erózió és nyereségátcsoportosítás megelőzése céljából létrehozott projekt, angol elnevezéssel Base Erosion and Profit Shifting Project) eredményei és következményei, kiemelten az adóegyezményeket érintő változásokat, egységesítési törekvéseket >> A Modellegyezmény legújabb 2017-es változatának bemutatása, legfontosabb változások áttekintése keretében az előadás bemutatja a BEPS Projekt keretében módosított OECD Modellegyezményt, illetve annak Kommentárját érintő 2017-es főbb változtatásokat. Vizsgálat alá vonjuk az adóegyezmény-hálózatok adótervezésre való alkalmazásának korlátozásait is.

A kettős adóztatás elkerülése napjainkban a bilaterális egyezmények és a Multilaterális Adóegyezmény tükrében

Magyarország adóegyezmény hálózatának áttekintése keretében ismertetésre kerülnek a 2018-tól hatályos és alkalmazható kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények, az aláírt, de még nem hatályos adóegyezmények >> Magyarország egyezménykötési politikájának áttekintése keretében az előadás ismerteti az elmúlt évek egyezménykötési stratégiáját, irányait (fejlődő államokkal a keleti és déli nyitás keretében kötött új egyezmények; fejlett államokkal újratárgyalt egyezmények; korábban együtt nem működő államokkal garanciákat biztosító egyezmények), kitér a tárgyalás alatt levő egyezményekre is >> A Multilaterális Adóegyezmény szerkezetének és működésének ismertetése keretében az előadás ismerteti a globális szinten több ezer adóegyezmény módosítására képes Multilaterális Adóegyezmény (MLI) felépítését, az ún. minimum sztenderdeket, továbbá hogy a BEPS projekt adóegyezményeket érintő változtatási javaslatai miként épülhetnek be a Multilaterális Adóegyezményen keresztül globális szinten az adóegyezmény-hálózatokba. Az előadáson bemutatásra kerülnek az egyezmények és az MLI együttes alkalmazásának gyakorlati kérdései

Az Európai Unió, mint adópolitikai környezetformáló

Az EU kezdeményezései az adóelkerülés elleni küzdelem terén, legfontosabb irányelvek és implementációjuk áttekintése >> Az adóügyi információcsere fejlődése az EU-n belül, legújabb tendenciák ismertetése. Ezen belül kiemelten szó lesz az adótanácsadók kötelező adatszolgáltatását előíró ún. DAC 6 irányelvről is. >> A digitális cégek megadóztatása érdekében folyó munka bemutatása. Ennek keretében ismertetésre kerül az Európai Bizottság két irányelv-javaslatának tartalma >> A kettős adóztatási viták feloldása, vitarendezés új lehetőségei az EU-ban, amelynek keretében bemutatásra kerül az EU vitarendezési irányelve

Az új amerikai adórendszer és adóreform áttekintése

A reform legfontosabb elemeinek és érdekességeinek áttekintése (BEAT, GILTI-szabály bemutatása) >> Az amerikai adóreform hatása az amerikai adózási környezetre >> A reform hatása Magyarországra, az alkalmazott adótervezési struktúrákra

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Csabai Róbert

  főosztályvezető-helyettes, PM

 • Czoboly Gergely dr.

  adj., BCE; nemzetközi adózási szakreferens, PM

 • Dr. Gubacsi Bernadett

  okleveles adószakértő, PM

 • Siklósiné Antal Gyöngyi

  okleveles adószakértő, PM

Részvételi díj
29.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 29.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 25.900 Ft + áfa 2018. október 1-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 29.900 Ft + áfa helyett 23.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
10.08.
9:30-16:45
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 8
 • 10
 • 10
 • 10
 • 0
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább