Kreditpontos mérlegképes továbbképzés 2019

(vállalkozási és államháztartási szakterületen)

Személyes és könyvelőbarát 16 kreditpont

Dr. Herich György
Dr. Herich György
A PENTA UNIÓ Zrt. továbbképzési szakmai felelőse

"A megszokott tantermi keretek és a csoportok alacsony létszáma (max. 60 fő) lehetővé teszik, hogy napi problémáit akár személyesen is megbeszélhessük az előadásokat követő konzultáció keretében.

A kreditpontos rendszer bevezetése óta általános tendenciaként elmondhatjuk, hogy a könyvelők 90%-a hű maradt a hagyományos rendszerhez, hiszen ez a legegyszerűbb megoldás, hogy megszerezze a jogszabály által előírt (8 számviteli és 8 egyéb szakterületen minősített) kreditpontjait, melyeket a Penta le is jelent a Pénzügyminisztérium felé!

Ne kockáztasson Ön se! Válassza idén is ezt a könyvelőbarát megoldást!"

Jelentkezem

16 kreditpontos mérlegképes továbbképzés

4 díjmentes extra a résztvevőinknek:

1

Adó 2019 Magyarázatok e-szakkönyv

Több mint 500 oldalas, 2019. január 1-jén lezárt szakkönyv elektronikus formában a vállalkozási szakos továbbképzéseken. Tartalom: Adójog, ART, ÁFA, SZJA, TAO, TB, SZOCHO, KIVA, KATA

2

Pénzmosás elleni küzdelem - videó

Még egy kötelező? Sajnos igen. De jó hír, hogy velünk alig egy órás online oktatással teljesítheti a könyvelőirodák munkatársai számára a 2017. évi LIII. törvény (új Pmt.) 64. § (3) pontja által előírt továbbképzést!

3

Szakterület-specifikus +4 kredit 50% kedvezménnyel

Résztvevőink számára - amennyiben a regisztrációjuk szükségessé teszi, hogy további 4 kreditpontot áht, nonprofit, pénzügyi szervezeti vagy IFRS szakterületen teljesítsenek - 50% kedvezménnyel lehetővé tesszük ezen továbbképzési kötelezettség teljesítését e-learning formájában.

4

Szakmai támogatás 12 hónapra!

Kérdés-válasz adatbázis! Folyamatosan frissülő kérdéseket és válaszokat csemegézünk ki Önnek a fórumainkból és konferenciáinkról. Ha szeretné tudni, hogy a kollégáit mi érdekeli, ne habozzon!

Jelentkezem

Regisztrációja függvényében Ön az alábbiak szerint tudja megszerezni szükséges kreditpontjait:

Vállalkozási szakos továbbképzésünkkel a nem költségvetési szervnél dolgozó mérlegképes könyvelők szerezhetik meg a szükséges 16 kreditpontjukat (8 számviteli + 8 egyéb témakörben minősített kreditpont), amennyiben vállalkozási szakterületen rendelkeznek regisztrációval. Ha Ön nem vagy nem csak vállalkozási szakterületen rendelkezik regisztrációval, akkor a fenti továbbképzés mellett +4 kreditpontot az adott szakterület(ek)re minősített továbbképzésen kell megszereznie.

Államháztartási szakos továbbképzésünkkel a költségvetési szervnél dolgozó mérlegképes könyvelők teljesíthetik továbbképzési kötelezettségüket amennyiben vállalkozási és/vagy államháztartási szakterületen rendelkeznek regisztrációval.

Szakterület-specifikus továbbképzésen azoknak a regisztrált könyvelőknek kell részt venniük, pénzügyi-szervezeti, egyéb szervezeti (nonprofit), IFRS vagy államháztartási szakterületen (is) rendelkeznek regisztrációval. A 4 kreditpontos e-továbbképzéseink megkezdésére várhatóan szeptemberől lesz lehetőség.

Kérjük, jelentkezés előtt ellenőrizze regisztrációja szakterületét a névjegyzékben, hogy biztosan a megfelelő kreditpontokat szerezze meg: Regisztrált mérlegképes könyvelők NÉVJEGYZÉKE

2019. évi vállalkozási szakos tematika

Számviteli nap - (8 számviteli kreditpont)

Számviteli törvény 2018. évi XLI. törvény és a 2018. évi LXXXII. törvény szerinti módosításai>> Mérlegfordulónapi értékelések>> Kapott támogatások elszámolása>> Saját részesedések elszámolása>> Saját termelésű készlet egyszerűsített éves beszámolónál>> Közvetített szolgáltatások számvitele>> Saját tőkevesztés számvitele>> Egycélú utalványok számviteli elszámolás>> Konzultáció

A számviteli nap tematikája a 2019.10.10. 2019.10.17. 2019.11.08. 2019.12.11. budapesti továbbképzések esetében eltérő: Tárgyi eszközökhöz kapcsolódó kiemelt gazdasági események >> Adott - kapott előleg >> Konzultáció

Adó nap - (8 adós kreditpont)

Az adózás rendjének szabályváltozása 2019. január 1-től és 2019. február 1-től>> A személyi jövedelemadó 2019. január 1-jétől hatályos változásai>> A szociális hozzájárulási adó újraszabályozása>> A járulékszabályok 2019. január 1-jétől hatályos változásai>> A kisadózó vállalkozók tételes adójának és a kisvállalati adónak a 2019. január 1-jétől hatályos változása >> Társasági adó 2019. január 1-jétől hatályos változásai>> Az általános forgalmi adó 2019. január 1-jétől hatályos változásai>> A helyi adók 2019. január 1-jétől hatályos változásai>> Konzultáció

2019. évi államháztartási szakos tematika

Központi PM tematika alapján 12 számviteli kreditpont

Aktuális számviteli kérdések: Az államháztartás számviteléről szóló 4/2013. (I. 11.) Korm. rendelet és az államháztartásban felmerülő egyes gyakoribb gazdasági események kötelező elszámolási módjáról szóló 38/2013. (IX. 19.) NGM rendelet módosítása >> A saját tőke >>  Gazdasági események elszámolása egy költségvetési szervnél komplex gyakorlati példán keresztül (nyitás, évközi könyvelés, zárás, eredménykimutatás, mérleg, maradványkimutatás)
Számvitelt érintő egyéb jogszabályi környezet változásai: Az államháztartáshoz kapcsolódó jogi szabályozás változása >> Adózáshoz kapcsolódó jogi szabályozás változása

Vállalkozási szakterületen minősített 4 (nem számviteli) kreditpont

Az adójogszabályok 2019. évi változásai SZJA, SZOCHO, Járulék, KATA, KIVA, TAO, ÁFA, Helyi adók: A személyi jövedelemadó 2019. január 1-jétől hatályos változásai >> A szociális hozzájárulási adó és a járulékfizetési szabályok 2019. évi változásai >> A kisadózó vállalkozók tételes adójának és a kisvállalati adónak a 2019. január 1-jétől hatályos változásai >> Társasági adó 2019. január 1-jétől hatályos változásai >> Az általános forgalmi adó 2019. január 1-jétől hatályos változásai >> A helyi adók 2019. január 1-jétől hatályos változásai

Amennyiben nem talál Önnek megfelelő időpontot a tantermi továbbképzéseinken, ajánljuk e-továbbképzéseinket, melyekre 2019.12.27. péntek 16 óráig fogadjuk a jelentkezéseket. A videók lezárásának határideje 2019. december 30. éjfél.


A tematika letöltése PDF-ben
Részvételi díj
18.700 Ft + áfa, azaz 23.749 Ft
KEDVEZMÉNY(EK)
Díjmentes 1.

Ha megrendeli a "Könyvelő Kaleidoszkóp" című kiadványunkat (19.900 Ft + áfa, bruttó 20.895 Ft-ért).

Díjmentes 2.

Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának konferenciabérlettel (165.900 Ft + áfa, bruttó 210.693 Ft) rendelkező tagjai részére. (Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel a tagsági kártya számát. A továbbképzés 2 alkalomnak felel meg a konferenciabérletből.)

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a továbbképzés szüneteiben elfogyasztható kávét, frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak!

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. Válasszon időpontot! Kattintson a fehér körbe!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

  • könyvelőknek
  • adótanácsadóknak
  • okleveles adószakértőknek
  • adószakértőknek
  • könyvvizsgálóknak
Szabad helyek
Előadók
Szak
Időpont
Helyszín
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!
PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább