Civil Klub 2021

Vitassuk meg együtt a mindennapi munka során felmerült kérdéseket!

Civil Klub

Az együtt gondolkodás színtere a civilekről...

 

Civil szervezete van? Nehezen igazodik el a jogszabályok tengerén? Nem tudja, mit, mikor, hogyan csináljon? Nehézkes a jogszabályi környezet feltérképezése? Akkor köztünk a helye! Várjuk tagjaink közé, ha a mindennapi működéshez, vagy ha könyveléshez, adózáshoz keres segítséget! Egyre bővülő szakmai közösségünkön belül egymás kérdései és az azokra adott válaszok segítségével - egymást is tanítva - rengeteg időt spórolhat meg!

Suller Krisztina
regisztrált mérlegképes könyvelő, adótanácsadó, termékdíj ügyintéző

A Klub szolgáltatásai

1. Klubdélutánok

A személyes kapcsolattartás érdekében évente 7-10 alkalommal kötetlen, gyakorlati jellegű beszélgetés, előre meghatározott témáról. Aki nem tud személyesen részt venni egy-egy klubdélutánon, az sem marad le, hiszen az összefoglaló szakmai anyagot mindenki megkapja a levelezőlistán keresztül. Ugyanakkor a klubdélutánokon hang- illetve videófelvétel nem készül, mivel a legfontosabb cél, hogy kötetlen formában olyan érzékenyebb kérdéseket is megbeszélhessünk, amiknek csak a klub "zárt falai" között van helye. :)

A jelenlegi vírushelyzetben a klubdélutánok online módon valósulnak meg!


2021. évi tématervezetek*:

  1. klubnap Aktualitások a civil szervezetek életében (figyelembe véve a változásokat azokat átbeszéljük különösen TAO, IPA, Illeték, egyéb kisadók és számvitel szempontjából!)
  2. klubnap Önkéntesség a civil szektorban (Önkéntesség, Közérdekű Önkéntesség, Hogyan foglalkoztassunk önkéntest?, Iratminták, Hogy jelenik meg a dokumentációban az önkéntes?, szerződés, nyilvántartás, könyvelés)
  3. klubnap Civil szervezetek zárásának aktuális kérdései (Számviteli alapok, típushibák a civil szervezetek életében, számvitel és az árfolyamok, beszámolás aktuális kérdései)
  4. klubnap Civil szervezetek társasági adó megállapítása (közhasznú jogállású, szervezet TAO-ja, közhasznú jogállás nélküli szervezet TAO-ja, Hogyan befolyásolja a TAO-t az adótartozás? mintapéldák)
  5. klubnap Civil szervezetek és az áfa és egyéb adók (áfa kérdések, hogyan mikor és mit számlázunk? külföldi szolgáltatás vs. Termékbeszerzés, bérleti díjak és az áfa, illeték kérdések, szakképzési hozzájárulás, rehab hozzájárulás, környezetvédelmi termékdíj stb.)
  6. klubnap Támogatások kezelése civil szervezeteknél (támogatások ellenőrzési tapasztalatai, támogatások csoportosítása, kezelésük a számvitelben, elhatárolás vagy nem az, adomány vs. Támogatás, adományigazolás mikor hogyan?)
  7. klubnap Civil szervezetek foglalkoztatási formái (munkaviszony, egyszerűsített foglalkoztatás, önkéntesség,   adószámos magánszemély, megbízási díj, kuratóriumi tisztségviselői díj)

*A témák a jogszabályok alakulása és a klubtagok igényei szerint változhatnak.

2. Szakmai (zárt) levelezőlista

Ismerje meg a kollégáit foglalkoztató kérdéseket és kapjon választ sajátjaira! Folyamatos interaktív kommunikáció a tagok között, ahol megvitathatóak a szakmai tapasztalatok és a mindennapi munka során felmerülő kérdések egyaránt. A levleezőslistán nem csak szakmai beszélgetés zajlk, hanem feltöltésre kerülnek hasznos iratminták a civil szerveztek mindennapjaihoz (pl. önkéntesek nyilvántartása, beszámoló számviteli tv. szerinti kiegészítő melléklete).

3. Kérdés-Válasz adatbázis

Folyamatosan frissülő kérdés-válasz adatbázis a rendezvényeken felmerülő dilemmákból! Tanuljon mások kérdéseiből!

4. Civil Klub kedvezmény konferenciákra

A PENTA UNIÓ Zrt. 2021. évi egy napos budapesti konferenciáin kiemelkedő kedvezményben részesül. A konkrét "Klub kedvezmény"-t és annak mértékét az adott rendezvényeknél találja majd.

Klubtagsági díj: 12.450 Ft + áfa / fő / fél év (2021.07.01-2021.12.31.)

Legyen Ön is tagja szakmai közösségünknek!

Adja meg adatait!
Mi történik, ha jelentkezem?
Tudnivalók az email címhez.

Jelentkezés folyamata

1. Töltse ki a jelentkezési lapot!

2. A megadott adatok alapján kiállítjuk a tagsági díjról szóló számlát.

3. A tagsági díj kiegyenlítését követően jogosult részt venni a Klubdélutánokon, valamint aktiváljuk hozzáférését a levezelőlistához.

Az e-mail címe alapján hozzuk létre az Ön személyes Hallgatói oldalát, ahol bejelentkezést követően személyre szabottan tudja használni az egyes funkciókat.

Kérjük, hogy e-mail címe megadásakor figyeljen az alábbiakra:

  • A mindennapokban használt e-mail címet adjon meg, mert ide fognak érkezni a klubbal kapcsolatos tudnivalók e-mailben.
  • Saját e-mail címét adja meg (NE info@cegnev.hu), mert ez lesz az Ön egyedi azonosítója. Belépést követően személyes adatait, kreditpontjait stb. ezzel tekintheti meg és szükség esetén adatait is itt módosíthatja.
  • Amennyiben visszatérő résztvevőnk, kérjük, hogy következetesen ugyanazt az e-mail címet használja, hogy az egyes oktatási események anyagai egyszerre jelenjenek meg Hallgatói oldalán és nyomon tudja követni az évek során szerzett kreditpontjait.

Kérdés esetén forduljon bizalommal munkatársunkhoz:

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább