Kreditpontos továbbképzés 2021

Könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek

"Érintésmentes" kreditpontok

Dr. Herich György
Dr. Herich György
A PENTA UNIÓ Zrt. továbbképzéseinek szakmai felelőse

"Alkalmazkodtunk a kialakult rendkívüli helyzethez, így 2021-ben is három továbbképzési forma közül választhat!

A hagyományos TANTERMI továbbképzéseink az aktuális vírushelyzetnek megfelelő résztvevő számmal és a szükséges biztonsági előírások betartása mellett kerülnek megszervezésre a megszokott helyszíneken, a megszokott oktatókkal. Továbbra is profitálhat a továbbképzéseink megszokott extráiból: Adó magyarázatok e-könyv, Pénzmosással kapcsolatos e-továbbképzés, szakterület-specifikus e-learning továbbképzés 50% kedvezménnyel, kérdés-válasz adatbázis.

Újdonság az ÉLŐ ONLINE közvetítés, amelyet otthonról (irodából), valós időben nézhet, mintha a tanteremben ülne, ahol kérdéseit is felteheti a jól ismert előadónak. Ez egy igényes kompromisszum, amivel kombináljuk az otthon (iroda) biztonságát a tantermi képzés előnyeivel. A hagyományos tantermi továbbképzés extráit itt is biztosítjuk.

A harmadik a korábbi években már megismert E-LEARNING VIDEÓK praktikus képzési forma, amellyel saját időbeosztása szerint, akár több részletben is megtekintheti a továbbképzés videóit."

Jelentkezem

Válasszon a három továbbképzési forma közül!

Vegyük sorra az ELŐNYÖKET és HÁTRÁNYOKAT:

1

Hagyományos tantermi

ELŐNY: a megszokott helyszínen, a jól ismert előadókkal találkozhat személyesen és együtt szakmázhat kollégáival a megszokott hangulatban. Profitálhat a továbbképzés megszokott extráiból.

HÁTRÁNY: a kialakult vírushelyzet jövőbeni bizonytalansága kihathat a képzés megszervezhetőségére.

2

Élő online közvetítés

ELŐNY: Kényelmes, a jelen helyzetben a legjobb megoldás. Utazási időt és költséget spórol. Felteheti felmerülő kérdéseit a jól ismert előadónak. Az előadó alkalmazkodik a gyorsan változó jogszabályi környezethez, így naprakész információkat kap. Profitálhat a továbbképzés megszokott extráiból.

HÁTRÁNY: egyoldalú személyes kapcsolat az előadóval (Ön látja az előadót, de az előadó nem látja Önt), személyes kapcsolat hiánya a többi résztvevővel, minimális technikai előkészületet (amelyben segítünk).

3

E-learning videók

ELŐNY: tetszőleges időpontban és akár részletekben is megtekintheti, a kezdéstől számított 60 napon belül a továbbképzés videóit.

HÁTRÁNY: a gyorsan változó jogszabályi környezethez nem tud alkalmazkodni a felvett előadás, kérdéseit nem tudja feltenni az előadóknak. Minimális technikai előkészület szükséges (amelyben segítünk).

Jelentkezem

TUDNIVALÓK A KÖNYVELŐI KREDITPONTOK GYŰJTÉSÉRŐL

Regisztrációja függvényében Ön az alábbiak szerint tudja megszerezni szükséges könyvelői kreditpontjait:

Vállalkozási szakos továbbképzésünkkel a nem költségvetési szervnél dolgozó mérlegképes könyvelők szerezhetik meg a szükséges 16 kreditpontjukat (8 számviteli + 8 egyéb témakörben minősített kreditpont), amennyiben vállalkozási szakterületen rendelkeznek regisztrációval. Ha Ön nem vagy nem csak vállalkozási szakterületen rendelkezik regisztrációval, akkor a fenti továbbképzés mellett +4 kreditpontot az adott szakterület(ek)re minősített továbbképzésen kell megszereznie.

Államháztartási szakos továbbképzésünkkel a költségvetési szervnél dolgozó mérlegképes könyvelők teljesíthetik továbbképzési kötelezettségüket amennyiben vállalkozási és/vagy államháztartási szakterületen rendelkeznek regisztrációval.

Szakterület-specifikus továbbképzésen azoknak a regisztrált könyvelőknek kell részt venniük, pénzügyi-szervezeti, egyéb szervezeti (nonprofit), IFRS vagy államháztartási szakterületen (is) rendelkeznek regisztrációval.

Kérjük, jelentkezés előtt ellenőrizze regisztrációja szakterületét a névjegyzékben, hogy biztosan a megfelelő kreditpontokat szerezze meg: Regisztrált mérlegképes könyvelők NÉVJEGYZÉKE

TUDNIVALÓK AZ ADÓTANÁCSADÓ, ADÓSZAKÉRTŐ, OKLEVELES ADÓSZAKÉRTŐ  KREDITPONTOK GYŰJTÉSÉRŐL

2020. január 1-től új szabály érvényes az adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők nyilvántartásba vételére és továbbképzési kötelezettségére. A legjelentősebb változás, hogy az adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők továbbképzési rendszerének új alapelvei megegyeznek a mérlegképes könyvelők továbbképzési rendszerével:

  • A továbbképzési időszak 2020. január 1-jétől ötéves időszak helyett  éves továbbképzési időszakká alakult át, a továbbképzési évek – a könyvelőkhöz hasonlóan – január 1-jétől december 31-ig tartanak.
  • Előbbiek alapján az idei továbbképzési év 2021. január 1-jétől december 31-ig tart, ebben az időszakban kell az érintetteknek 20 kreditpontot gyűjteniük. (A többletpontok nem vihetők át a következő évre.)
  • A 20 kreditpont megszerezhető minősített továbbképzési programok teljesítésével, illetve maximum 2 kreditpontot ér a minősített szakmai szervezeti tagság. A minősített szakmai szervezetek köre megegyezik a mérlegképes könyvelő továbbképzéshez minősített szervezetek, szerveződések körével.

2021. évi vállalkozási szakos tematika

Számviteli nap  - (8 számviteli kreditpont)

Számvitel változások a 2020. évi CXVIII tv. és az évközi változások alapján >> A fejlesztési tartalék >> Osztalék és osztalékelőleg >> Követelések >> Egyéb bevételek és egyéb ráfordítások >> Konzultáció

Adó nap - (8 adós kreditpont)

A személyi jövedelemadó 2021. január 1-jétől hatályos változásai gyakorlati példákkal >> A szociális hozzájárulási adó újraszabályozása gyakorlati példákkal >> A járulékszabályok 2021. január 1-jétől hatályos változásai gyakorlati példákkal >> Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás 2021. január1-jétől hatályos változásai >> A kisadózó vállalkozások tételes adója és a kisvállalati adó 2021. január 1-jétől hatályos változásai  >> Társasági adó 2021. január 1-jétől hatályos változásai gyakorlati példákkal >> Az általános forgalmi adó 2021. január 1-jétől hatályos változásai >> Egyéb évközi változások >> Konzultáció

2021. évi államháztartási szakos tematika

Központi PM tematika alapján 12 számviteli kreditpont

A Pénzügyminisztérium által kiadott központi tematika alapján.

Vállalkozási szakterületen minősített 4 (nem számviteli) kreditpont

A helyi adók és a gépjárműadó 2021. január 1-jétől hatályos változásai >> Az általános forgalmi adó 2021. január 1-jétől hatályos változásai >> A személyi jövedelemadó 2021. január 1-jétől hatályos változásai gyakorlati példákkal >> A járulékszabályok 2021. január 1-jétől hatályos változásai >> A szociális hozzájárulási adó 2021. január 1-jétől hatályos változásai >> Az egyszerűsített foglalkoztatás szabályainak 2021. január 1-jétől hatályos változásai >> A kisadózó vállalkozások tételes adója és a kisvállalati adó 2021. január 1-jétől hatályos változásai >> Társasági adó 2021. január 1-jétől hatályos változásai >> Egyéb évközi változások >> Konzultáció


Részvételi díj
Élő online, e-learning, tantermi: 19.900 Ft (áfa mentes)
Ellátás

A tantermi képzés részvételi díja tartalmazza a továbbképzés szüneteiben elfogyasztható kávét, frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak!

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. Válasszon időpontot! Kattintson a fehér körbe!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

  • könyvelőknek
  • adótanácsadóknak
  • okleveles adószakértőknek
  • adószakértőknek
  • könyvvizsgálóknak
Szabad helyek
Előadók
Szak
Időpont
Helyszín
Kreditpontok
E-learning képzések adataiért kattintson ide!
E-LEARNING
VIDEÓK
lásd: E-learning
2. Adja meg adatait!

Kérdése van? Keressen minket az alábbi elérhetőségeken

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább