Nonprofit szervezetek számvitele és adózása

témák
 • nonprofit /
 • számvitel /
 • adózás /

Nonprofit szervezetek számvitele és adózása

3+1 ok, amiért a Penta továbbképzését érdemes választani:

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Nonprofit szakterületen regisztrált mérlegképes könyvelők számára

Azon mérleglépes könyvelők számára, akik nonprofit szakterületen (is) rendelkeznek regisztrációval minimum 4 kreditpontot ezen a szakterületen minősített továbbképzésen kell teljesíteniük.

Jelentkezem

Tematika

A civil szervezetekre vonatkozó számviteli előírások

A civil szervezetekre vonatkozó számviteli előírások, a számviteli törvény és a 479/2016. (XII.28.) kormányrendelet előírásai alapján, a jogszabályi változások tartalma >> A civil szervezet jogi személy szervezeti egységének létrehozása, ezen szervezeti egységek működése, szabályozásuk sajátossága >> A számviteli politika tartalma, sajátosságok a civil szervezetekre vonatkozóan >>  A pénzkezelési szabályzat szerepe a civil szervezetek működésében >> A Civil törvény szabályai,  fogalmi meghatározások >> Az alap és vállalkozási tevékenység kezelése a számviteli nyilvántartások vezetése során A bevételek >> Civil törvény szerinti részletezése a kimutatásokban >> A költségek kategorizálása és elszámolása  >> A költségek felosztására vonatkozó szabályok vállalkozási tevékenység folytatása esetén >> A támogatások és adományok elszámolására vonatkozó rendelkezések a civil szervezetnél és a támogatónál  >> Egyszeres és kettős könyvvezetés alkalmazására vonatkozó előírások, a választás feltételei >> Egyszerűsített beszámoló, egyszerűsített éves beszámoló tartalma, az egyes beszámoló nyomtatványok ismertetése >> Kiegészítő mellékletre vonatkozó előírások >> A közhasznúsági melléklet készítésének kötelezettsége, annak tartalma >> A közhasznú minősítés követelményei, következményei  >> Könyvvizsgálati kötelezettségre vonatkozó jogszabályi előírások >> Letétbe helyezés és közzététel kötelezettsége, ennek határideje és módja; a nyilvánosságra hozatalra vonatkozó egyéb rendelkezések >> Elektronikus eljárásra kötelezettek köre

A civil szféra szervezeteinek jogi és adózási szabályai

Eljárási szabályok a civil szervezetek alakulásával, működésével kapcsolatban >> A létesítő okirat módosításának határideje >> Az egyesületekre vonatkozó szabályok módosulása 2017-től >> A közhasznúsági nyilvántartás, bejelentkezés, változás-bejelentés >> A közhasznú jogállás előnyei, kapcsolódó kedvezmények >> A civil szervezetekre vonatkozó társasági adó előírások, feltétel nélküli adóalanyiság >> Az alap és vállalkozási tevékenység fogalma – változások a Civil törvény módosítása következtében >> A mentességre vonatkozó rendelkezések az egyes szervezeti formáknál >> Adóalap-módosításra vonatkozó előírások, az alaptevékenység megváltozott tartalma miatti adóalap módosítás szabályai >> A vállalkozási tevékenység meghatározása >> Példa az adóalap meghatározására >> Támogatások a társasági adó rendszerében a támogató és a támogatott szervezet vonatkozásában >> Példa a támogatások elszámolásával kapcsolatban >> Bevallási kötelezettség teljesítésének módja, határideje >> Az adófizetési kötelezettségre vonatkozó szabályok >> A személyi jövedelemadó törvény speciális rendelkezései a civil szervezetekre vonatkozóan – adómentes jövedelmek >> A civil szféra által végzett tevékenységek megítélése az áfa rendszerében >> Adóalanyiság, az áfa státusz választása, alanyi, illetve a tevékenység jellegére vonatkozó mentesség, az ebből fakadó kötelezettségek >> A bevallási kötelezettségre és a bizonylatkiállításra vonatkozó rendelkezések >> Az egyéb adók és a civil szervezetek kapcsolata

Non-profit gazdasági társaságok

Non-profit gazdasági társaságok létrehozása, működése >> Közhasznúság a non-profit társaságok esetén, hatása az adókötelezettségekre >> Számviteli kötelezettségek: beszámolókészítés, könyvvezetési kötelezettség

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Gróf Gabriella dr.

  könyvvizsgáló, adószakértő

Részvételi díj
15.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. KVK kedvezmény: Díjmentes

A 2017. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 15.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 9.900 Ft + áfa 2017. február 13-ig történő jelentkezés esetén
 • 11.900 Ft + áfa 2017. március 13-ig történő jelentkezés esetén
 • 13.900 Ft + áfa 2017. április 6-ig történő jelentkezés esetén

3. -50%: Vendégjegy kedvezmény

Hozza el tulajdonostársát, partnerét vagy kulcs-alkalmazottait, akik 50% kedvezménnyel 15.900 Ft + áfa helyett 7.950 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.  Amennyiben Önre a vendégkedvezmény vonatkozik, kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy Ön kinek a vendége.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a továbbképzés szüneteiben elfogyasztható kávét, frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
04.13.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 4
 • 4
 • 4
 • 4
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább