Külföldi cég- és adóstruktúrák megítélése 2017-től

témák
 • nemzetközi adózás /
 • BEPS /
 • adótervezés /

Külföldi cég- és adóstruktúrák megítélése 2017-től

4+1 ok, amiért a Penta továbbképzését érdemes választani:

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

 

"A konferencia célja, hogy a számviteli és adózási szakemberek a képzést során megismerjék és elsajátítsák a nemzetközi ügyletekre vonatkozó előírásokat és mindennapi munkájuk során készség szintjén tudják alkalmazni ezeket a szabályokat."

dr. Magyar Csaba
jogász, okleveles adószakértő

 

Jelentkezem

Tematika

Az BEPS és az ATAD hatására az Európai Unió tagállamai 2017-től számos olyan intézkedést vezetnek be, amelyek a nemzetközi adótervezés kereteit szűkítik. Ennek a szabályozásnak az egyik eleme az ellenőrzött külföldi társaságokra vonatkozó szabályok bevezetése. Hazánkban régóta él ez a jogintézmény, azonban az adóharmonizáció jegyében megváltoznak a társasági adóról szóló törvény ide vonatkozó rendelkezései. A magyar adózónak ezentúl már 50%-ot meghaladó érdekeltséggel kell rendelkeznie a külföldi cégben, továbbá a külföldi társaságnak 4,5% társasági adót kell fizetnie. Ez a változás tehát két körülménynek köszönhető. Egyfelől az Európai Unió ellenőrzött külföldi társaságokra irányadó szabályai eltérőek és ezt Magyarországnak is át kell vennie, másfelől hazánkban a társasági adó kulcsa 9% lesz jövőre (az új szabály szerint a külföldi cégnek elegendő csak a magyar adómérték felét elérnie).

Fentieken kívül fontos kiemelni, hogy nem csak a társasági adóról szóló törvény rendelkezett a külföldi cégekről, hanem a személyi jövedelemadóról szóló törvény is. Eszerint 2016 végéig minden ilyen cégtől kapott bevétel után a magyar magánszemélyeknek 33%-os adóteherrel kellett számolnia. Ezt jelentős mértékben súlyosbította az a körülmény, hogy a magánszemély tulajdonosnak az ilyen külföldi cég éves profitja után is fennállt ez az adófizetési kötelezettsége, anélkül, hogy azt ténylegesen felvenné például osztalék formájában. Ez azt jelentette, hogy a cégben ott maradó nyereség után is adózni kellett a magyar magánszemélynek, hiába nem vette kézhez a profitot. Ezzel párhuzamosan a személyi jövedelemadóról szóló törvényben is változik ez a terület. A módosító jogszabály emellett bevezeti a legújabb magyar adóamnesztia szabályait is.

Ugyancsak az adóelkerülés elleni küzdelem jegyében az Uniós információcsere területén az Európai Unió Tanácsa 2014 októberében döntött arról, hogy módosítani fogja a közigazgatási együttműködésről szóló irányelvet az automatikus információcsere tekintetében, Az irányelv legújabb módosítása ugyancsak 2016-tól alkalmazandó, 2017-es adatküldéssel. 2017-től gyűjtik a pénzügyi adatokat és 2018-tól továbbítják a többi tagállam részére.

Az irányelv módosítása teljes mértékben átvette az OECD/G20 által kidolgozott CRS-t, tehát az Unión belül ugyanolyan szempontok alapján fog történni az információcsere.

Nemzetközi folyamatok: OECD – BEPS, ATAD 1. és ATAD 2 irányelvek

OECD gyakorlati példái a káros adóversenyre

Ellenőrzött külföldi társaságok a Tao tv-ben

Régi szabályok >> Ellenőrzött külföldi társaságok 2017-től >> Hogyan érinti az anya- leányvállalati struktúrákat a változás? >> Esettanulmány >> Bírósági gyakorlat

Ellenőrzött külföldi társaságok az Szja tv-ben

Régi szabályok >> Alacsony adókulcsú államból származó jövedelem >> Esettanulmány

Adóamnesztia

Utólagos adófizetés >> Részesedés kedvezményes megszerzése >> Esettanulmány

Automatikus információcsere

Az adatszolgáltatás keretrendszere >> Milyen adatokat jelentenek a pénzügyi intézmények? >> OECD CRS ajánlásai gyakorlati példákkal

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Magyar Csaba dr.

  jogász, okleveles adószakértő

Részvételi díj
15.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2017. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 15.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 9.900 Ft + áfa 2017. január 3-ig történő jelentkezés esetén
 • 11.900 Ft + áfa 2017. február 3-ig történő jelentkezés esetén
 • 13.900 Ft + áfa 2017. február 24-ig történő jelentkezés esetén

3. -50%: Vendégjegy kedvezmény

Hozza el tulajdonostársát, partnerét vagy kulcs-alkalmazottait, akik 50% kedvezménnyel 15.900 Ft + áfa helyett 7.950 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.  Amennyiben Önre a vendégkedvezmény vonatkozik, kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy Ön kinek a vendége.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
03.03.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 4
 • 5
 • 5
 • 5
 • 1
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább