Rövid- és hosszútávú lakáskiadás adminisztrációja, könyvelése, adózása A-tól Z-ig

témák
 • szálláshely-szolgáltatás /
 • airbnb /
 • lakáskiadás /
 • bejelentkezés /
 • bevallás /
 • adószámos magánszemély /
 • áfa /
 • iparűzési adó /
 • szja /
 • eho /
 • kata /
 • engedélyek /
 • költségek /

Rövid- és hosszútávú lakáskiadás adminisztrációja, könyvelése, adózása A-tól Z-ig

4+1 ok, amiért a Penta továbbképzését érdemes választani:

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

 

"Airbnb? Booking? Hosszútávú bérbeadás? Az internetet elárasztják a lakáskiadás általános adózásával kapcsolatos cikkek, de egyik sem ad választ a gyakorlatban felmerülő problémákra. Az előadó több száz lakáskiadó gyakorlati problémáját ismerve végigkalauzol a kezdetektől, bemutatva a buktatókat és a gyakorlati praktikákat. A résztvevők néhány óra alatt tökéletes szakemberré válnak a témában!"

 Kis-Vén Valéria
okleveles adószakértő,
adótanácsadó

Jelentkezem

Tematika

Téma jogszabályi szabályozásának ismertetése >> Rövidtávú kiadás és hosszútávú bérbeadás közötti különbség bemutatása  >> A szálláshely-szolgáltatásra vonatkozó 239/2009. (X. 20.) Korm. rendelet bemutatása >> Az Airbnb és Booking gyakorlati működésének bemutatása (főként azok a területek, mely kihatással vannak az adózásra; pl. ki, mikor, kinek fizeti ki a szállásdíjat, milyen összeget, milyen módon, milyen formában kapja meg a szállásadó; milyen bizonylatokat állít ki az Airbnb és Booking a jutalékokról és azokat hogyan kell kezelni, stb.)

Rövidtávú lakáskiadás

A lakáskiadás formái (adószámos magánszemélyként, egyéni vállalkozóként, gazdasági társaságként, egyéb szervezetként) >> A tevékenység elkezdése (önkormányzati bejelentés, NAV: adószám igénylés/változás bejelentés, on-line pénztárgép-kötelezettség és annak használata alóli mentesülés feltételei, nyomtatványok beszerzése, vendégkönyv beszerzése, tűzoltóság, ÁNTSZ) >> Hirdetési oldalakon történő regisztráció

A tevékenység működésének folyamata kiemelve a különböző vállalkozási formák közötti azonosságokat és eltéréseket (folyamatos teendők, havi teendők, éves teendők) >> Adózási módok és azok jellemzői (tételes átalányadózás, 10% költséghányad alkalmazása, tételes költségelszámolás), adónemenkénti bontásban (szja, áfa, EHO, IFA, építményadó, stb.) >> Bevételek és költségek közé tartozó tételek részletezése >> Devizás szállásdíj átszámítása forintra külön-külön adónemenként (szja, IFA és áfa tekintetében mire kell figyelemmel lenni?) >> Számlakiállítás, nyilvántartások vezetése, bevallások, bejelentések gyakorlati problémái, kérdései, megoldási lehetőségei

Hosszútávú lakásbérbeadás

Bérbeadás és albérlet fogalmi különbségének tisztázása >> Bérlőtárs vs. társbérlő és ezen eltérésből fakadó szerződéskötési, adózási következmények >> Bérleti szerződés jellemzői (írásbeliség, közjegyzői okiratba foglalás, tartalmi elemek, stb.) >> Bejelentkezés a bérleménybe (előnyök, hátrányok, jelentőség) >> Jogok-kötelezettségek a bérbeadó és bérlő részéről >> A szerződés megszűnése (esetei, következményei) >> A tevékenység folytatásának feltételei (adószám vs. adóazonosító jel) és formái (magánszemély, magán személy adószámmal, egyéni vállalkozó, gazdasági társaság, egyéb szervezet) >> Adózási módok közötti választás (10% költséghányad vagy tételes költségelszámolás)

Nyilvántartások vezetése, bejelentések, bevallások, előlegfizetések részletezése >> Adófizetési kötelezettség adónemenkénti bontásban (szja, áfa, EHO) >> Kifizető által történő bérlés jellemzői és a kapcsolódó feladatok >> Számla ill. számviteli bizonylat kiállításának jellemzői, nyilvántartások vezetése a gyakorlatban, előlegfizetés és bevallások kitöltésének gyakorlati feladatai

Gyakorlati kérdések tisztázása

Átalányadózás egy lakásban: mit jelent az EGY? >> Áfa alanyi mentességi határ vs. átalányadózás nem létező felső határának téveszméje >> KATA adózással történő kombinálás lehetősége: mikor éri meg így leadózni? Gyakorlati példa >> A szerzett jövedelem és az öregségi nyugdíj kapcsolata (beszámít-e a nyugdíj alapjába? felfüggesztik-e a nyugdíj kifizetését? – és hasonló téves értelmezések) >> Biztosítottá válik-e a tevékenységet végző? hogyan biztosítható a biztosítás?: az egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatos kapcsolódó tudnivalók >> Bevallás kitöltése a gyakorlatban, példán keresztül >> Nyilvántartás vezetése, példával szemléltetve

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Kis-Vén Valéria

  adótanácsadó, okl. adószakértő

Részvételi díj
17.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2017. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 17.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 11.900 Ft + áfa 2017. február 25-ig történő jelentkezés esetén
 • 13.900 Ft + áfa 2017. március 25-ig történő jelentkezés esetén
 • 15.900 Ft + áfa 2017. április 18-ig történő jelentkezés esetén

3. -50%: Vendégjegy kedvezmény

Hozza el tulajdonostársát, partnerét vagy kulcs-alkalmazottait, akik 50% kedvezménnyel 17.900 Ft + áfa helyett 8.950 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.  Amennyiben Önre a vendégkedvezmény vonatkozik, kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy Ön kinek a vendége

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
04.25.
09:30-15:00
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 6
 • 5
 • 5
 • 5
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább