A mérlegképes könyvelő képzést érintő változások az új OKJ rendszerében

Az érettségire épülő pénzügyi-számviteli ügyintéző és társadalombiztosítási és bérügyi szakelőadó képzésekhez képest a mérlegképes könyvelő szakképesítést kevésbé radikális változások érintik az új OKJ rendszerében 2013. szeptember 1-től, de érdemes végig gondolni, hogy a már rendelkezésre álló végzettségek alapján mikor érdemes belefogni a továbbtanulásba ezen a területen. Nézzük a legfontosabb változásokat!

3 ok, amiért még 2013. augusztus 31-ig érdemes elkezdeni a mérlegképes könyvelő képzést:

  1. Kisebb mértékben ugyan, de a képzés minimális óraszáma a mérlegképes könyvelő képzés esetében is növekedni fog, ami képzési díj emelkedést von maga után.
  2. Átalakul a vizsga rendszere: 7 modulból 7 modulzáró vizsga + komplex szakmai vizsga lesz. (Jelenleg 4 modulzáró vizsgát kell letenni, melyek beleszámítanak a szakmai vizsgába + szakmai vizsga.)
  3. A vizsgatevékenységek számának emelkedésével vizsgadíj emelkedéssel is kalkulálni kell.

De vannak jó híreink azok számára is, akik a jelenlegi rendszerben nem kezdhetik meg a képzést, mert nem rendelkeznek a bemeneti feltételekkel:

  • Az új OKJ kibővíti a mérlegképes könyvelő képzés bemeneti feltételeit, így a szakirányú középfokú és felsőfokú végzettség mellett (Lásd a részleteket itt: bemeneti feltételeknem szakirányú felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) végzettséggel is megkezdhető lesz! Utóbbi esetben 2 év pénzügyi, vagy számviteli területen szerzett gyakorlatra lesz szükség.
  • felmentési lehetőségek is módosulnak az új OKJ szerint induló mérlegképes könyvelő képzések esetén. (A várható felmentési lehetőségekről hamarosan részletesebben is írunk!)

 

Az Ön számára melyik rendszer az előnyösebb?

 

A mérlegképes könyvelő képzés szakmai és vizsgakövetelményeiről a 27/2012 NGM rendeletben olvashatnak!

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM