A szakmai verseny eredményei számokban

A 2012-es év szakmai versenyeinek lezárásaként összefoglaljuk a versenyek eredményeinek statisztikáit a honlapra látogatók számára és közzé tesszük az első forduló eredményeit összefoglaló táblázatot, valamint szeretnénk "kedvet csinálni" ahhoz, hogy a 2013-as évben is megméressék majd magukat a bátor jelentkezők.

Az adótanácsadók közül több mint 400-an töltötték ki a verseny első fordulójának feladatlapját, a legnagyobb aktivitás a főváros után Győrben és Debrecenben volt. A legjobb eredménnyel Győr szerepelt, de a budapestiek és a székesfehérváriak is dobogós helyet értek el. Azonban még közülük is a válaszadók alig 10%-a tudta helyesen megválaszolni a közigazgatási hatósági eljárás szabályairól szóló kérdést, mely eredménnyel ez a kérdés bizonyult a legnehezebb feladatnak. A legtöbb helyes válasz a mezőgazdasági fordított adózásra vonatkozóan született, itt a válaszadók több mint 90%-a szerzett pontot.

könyvelők sokkal bátrabbak voltak, ők közel másfél ezren töltötték ki a kérdőívet, szintén Budapesten a legtöbben, majd Pécs és Debrecen következik a sorban. Az eredmények tekintetében már teljesen más a sorrend, tudásban a zalaegerszegiek vezetik a mezőnyt, csak őket követik a pécsiek, majd újfent a győriek. Az „A” csoportot kitöltőknek a visszajáró ÁFA összege okozta a legnagyobb fejtörést, míg legkönnyebben az ÁFA értékének bruttó összegből való kiszámítása ment. A „B” csoportnak a kiegészítő melléklet információtartalma okozott gondot, de a személyi jövedelemadó-előleg megállapításában otthonosan mozognak versenyzőink.

bérszámfejtők úgy tűnik, hogy inkább a könyvelőknek szóló feladatsort töltötték ki, mert csak 4 városban voltak bátor jelentkezők, és ezek közül abszolút fölénnyel zárt Budapest. A feladatsorban a levonásra kerülő nyugdíjjárulék összegének meghatározásával kapcsolatos feladatot tudták legkevesebben megoldani, viszont a személyi jövedelemadóról szóló törvény hatályát kivétel nélkül mindenki tudta.

Tehát 33.700 percnyi feladatozás, 14.596 összegyűjtött pont után 14 város versenyzőiből az első helyezettek:

  • Év Könyvelője: Suller Krisztina
  • Év Adótanácsadója: Bercsényi Miklósné
  • Év Bérszámfejtője: Kóródiné Kovács Ildikó

 

A kitöltők a Biztonsági kódjuk alapján az alábbi táblázatban találják a teszten elért eredményszázalékukat (vegyesen mindhárom verseny eredményeit tartalmazza a táblázat):Versenyeredmények

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM