Antalfi Csilla, Tóth Rita: Egyéni vállalkozás szabályozása

Mielőtt vállalkozásba kezdünk, érdemes felmérni a különböző gazdálkodási formák előnyeit és hátrányait. A gazdálkodási formák közül az egyéni vállalkozás több szempontból is speciális szerepet tölt be. Az egyéni vállalkozás Magyarországon a legnépszerűbb gazdálkodási forma, melyet induló vállalkozónak sok esetben ajánlanak is. De vajon mik is azok az előnyök, melyek egy egyéni vállalkozás indítása mellett szólnak? Indítása díjmentes, kedvező adózási módok választásának lehetősége, tevékenység szüneteltetésének lehetősége, egyszerűbb megszüntetési szabályok.

Nagyon fontos viszont, amelyről sokan elfelejtkeznek, hogy az egyéni vállalkozó egyéni vállalkozói tevékenységéből eredő kötelezettségeiért teljes vagyonával felel. Ebből eredően mindenkinek, aki egyéni vállalkozást tervez indítani, érdemes annak megindításával és működtetésével kapcsolatos összes jogszabályi előírásról tájékozódnia és mindennemű adókötelezettséggel tisztában lennie. 

Tudta-e, hogy nem minden tevékenységi kör esetében lehet egyéni vállalkozási formát választani? De akkor ki lehet egyéni vállalkozó? Milyen tevékenységi körök esetében választható? Tudta, hogy mi a különbség az adószámos magánszemély és az egyéni vállalkozók közt? Tudta, hogy milyen módon változik az adózási szabály, ha valaki kiegészítő tevékenységként működteti az egyéni vállalkozását?

Előadásunk keretében számos adózási kérdésre és egyéb jogszabályi előírásra választ kaphat.

Az egyes részkérdésekre külön-külön kitérve példa megoldásokkal színesítjük konferenciánkat, hogy résztvevőink átfogó képet kaphassanak a vonatkozó szabályok gyakorlati alkalmazásáról.

Előadóink: Antalfi Csilla (okleveles adószakértő), Tóth Rita (okleveles adószakértő, MOKLASZ)

Időpont: 2023. április 24. 9:00-16:00

Kedvezményeink: 

  • Koránkelő kedvezmény: Jelentkezz 2023. április 17-ig 29.800 Ft/fő helyett 24.800 Ft/fő díjon,
  • Csoportos (min. 2 fő) jelentkezés esetén és a KVK, Civil Klub, MTBSZE, MOKLASZ tagjai számára 22.800 Ft/fő a részvételi díj, 
  • Díjmentes: Konferencia bérlettel rendelkező Okleveles Adószakértő képzés résztvevőinek (10 alkalomig), valamint a Könyvelőiroda-Vezetők Klub tagjai részére (5 alkalomig) a részvétel díjmentes.

További információhoz és jelentkezéshez kattints most! >> Egyéni vállalkozás szabályozása

Kérdésed van? Érdeklődj e-mailben a konferencia@penta.hu címen vagy hívj minket a + 36 (30) 210 39 81-es telefonszámon!

 
*Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM