Az államháztartási mérlegképes könyvelő szakképesítés változásai az új OKJ-ban

Az új Országos Képzési Jegyzékben a szakképesítés-ráépülések közül az államháztartási mérlegképes könyvelő képzést érintették leginkább a módosítások. Az eddig a vállalkozási mérlegképes könyvelő ráépüléseként működő képzést azzal „egy szintre” helyezte, vagyis már nem szükséges feltétele a képzés megkezdésének a vállalkozási szakos mérlegképes könyvelő bizonyítvány.

Tehát a 2013. szeptember 1. után induló, új rendszerű képzések bemeneti feltételei sok jelentkező számára pozitív változást hoznak.

Azonban jócskán felsorakoztathatóak érvek amellett, hogy még a jelenlegi rendszerben, 2013. augusztus 31.-ig érdemes elkezdeni ezt a képzést (főként azoknak, akik rendelkeznek mérlegképes könyvelő bizonyítvánnyal!)

  • Az államháztartási szakos méregképes könyvelő végezettség is az új OKJ szerinti adótanácsadó képzés bemeneti feltétele lesz.
  • A képzés minimális óraszám a jelenleginek több mint a duplájára nő. (A jelenlegi 150 tanóra helyett a minimális óraszám 320 óra.)
  • Az óraszámok növekedése értelemszerűen képzési díj-emelkedést von maga után.
  • A jelenleg 2 modulos képzés az új OKJ-ban 7 modulból fog állni.
  • A szakmai vizsgára bocsátás feltételeként meghatározott modulzáró vizsgák száma 0-ról 7re emelkedik.
  • A vizsgatevékenységek számának növekedése a vizsgadíjak emelkedését eredményezi.
  • A 7 modulból azonban 3 megegyezik a vállalkozási szakos mérlegképes könyvelő képzés (OKJ szám: 53 344 07) moduljaival, így érdemes a felmentési lehetőségeknek utána nézni. (Természetesen hamarosan ezekről is összefoglaljuk a tudnivalókat!)

 

Jelentkezzen a 2013. augusztusában induló államháztartási mérlegképes könyvelő képzésünkre, ha rendelkezik vállalkozási szakos mérlegképes könyvelő bizonyítvánnyal, mert rengeteg időt és pénzt spórolhat meg! >>Most szeretném elkezdeni az államháztartási mérlegképes könyvelő képzést!

Az új OKJ szerint induló képzéseinkre 2013. augusztusában jelentkezhetnek!

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM