Az Ön regisztrációja biztonságba van?

Felhívjuk figyelmét, hogy akkor is törölhetik a nyilvántartásból, ha elmulasztja az adataiban bekövetkezett változások bejelentését a Nemzetgazdasági Minisztérium felé!

A Nemzetgazdasági Minisztérium nyilvántartásában szereplő könyvviteli szolgáltatást végzők, adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők számára a továbbképzési kötelezettség teljesítésével kapcsolatban számos kérdés merül fel újra és újra. De a regisztrációval kapcsolatban nem ez az egyetlen kötelezettség!

Adatváltozás bejelentésére vonatkozó követelmény:

Amennyiben a regisztrációt követőn az alábbi adataiban változás következik be, azt 30 napon belül köteles bejelenteni a Nemzetgazdasági Minisztérium felé (a jogszabályban meghatározott mellékletek csatolásával):

  • Családi és utóneve
  • Lakcím
  • Levelezési cím

Mérlegképes könyvelők számára az adatváltozás bejelentéséhez kötelezően használandó adatlapot innen töltheti le » ADATLAP adatváltozás bejelentéséhez

Adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők számára az adatváltozás bejelentéséhez kötelezően használandó adatlapot ide kattintva töltheti le » ADATLAP adatváltozás bejelentéséhez

Szankciók:

Amennyiben az adatváltozás bejelentésének elmulasztása a Nemzetgazdasági Minisztérium tudomására jut (például, ha a képzőintézmény a regisztrációs számhoz kapcsolódóan más adatokat közöl a továbbképzés lejelentésekor, mert a jelentkezéskor már a helyes adatait adta meg, mint ami a nyilvántartásban szerepel), akkor a Minisztérium könyvelők esetén 8, adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők esetén 30 napos határidővel hiánypótlásra szólítja fel a nyilvántartásban szereplőket. A hiánypótlás elmulasztása mindkét esetben a nyilvántartásból való törlést vonja maga után.

Vonatkozó jogszabályok a nyilvántartásban szereplők kötelezettségeiről:

  • 26/2088. (VIII.30.) PM rendelet az adótanácsadói, az adószakértői és az okleveles adószakértői tevékenység végzésére jogosító engedélyek kiadásának és visszavonásának feltételeiről, továbbá a kapcsolódó nyilvántartás vezetésének és a nyilvántartásban szereplők továbbképzésének szabályairól
  • 93/2002. (V.5.) Korm. rendelet a könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásba vételéről

További információk a Penta soron következő kreditpontos rendezvényein:

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM