Bíróné Zeller Judit, Horváthné Szabó Beáta: Értékpapírok kezelése a számvitelben, értékpapír juttatások SZJA szabályai

Ma már számos, különböző típusú értékpapír nyújt befektetési lehetőséget. Az oktatás során kitérünk arra, hogy mi különbözteti meg őket egymástól és ez hogyan hat a számviteli elszámolásukra. Egy tipikus kis- vagy középvállalkozás jellemzően egyetlen cégként létezik, egyre több tulajdonos diverzifikálja tevékenységét, mely során új céget alapít vagy már meglévőt vásárol fel, illetve befektetőket keres vagy átalakul. Az ilyen típusú, tulajdoni részesedést jelentő befektetések értékelésének szabályait tekintjük át egyedi beszámolás és konszolidált beszámoló készítése kapcsán. Bizonyos elszámolásokat számszerű példákkal is illusztrálunk.

A magánszemélyek számos jogcímen részesülhetnek értékpapírból származó jövedelemben. Ezek egy része a befektetésekhez, saját vállalkozásokhoz kapcsolódik, míg egyre többen részesülnek jogviszonyukra tekintettel értékpapír juttatásban, hogy hosszú távon érdekeltté tegyék a dolgozókat a társaság üzleti eredményének növelésében. Az előadáson megismerkedhetnek az egyes jövedelmekkel kapcsolatos adókötelezettségekkel. Emellett szó lesz a munkavállalói értékpapír programok (elismert program és MRP) előnyeiről, feltételeiről. Tárgyaljuk a külföldön népszerű értékpapír programokkal (ajándék részvény, opciós jog lehívása, kedvezményes áron történő vásárlás) kapcsolatban keletkező adó és járulékfizetést.

Az egyes részkérdésekre külön-külön kitérve példamegoldásokkal színesítjük konferenciánkat, hogy résztvevőink átfogó képet kaphassanak a jogszabályi rendelkezések alkalmazásáról.

Előadóink: Biróné Zeller Judit (adótanácsadó, könyvvizsgáló), Horváthné Szabó Beáta (adótanácsadó)
Időpont:2022. október 26. 09:00-14:15
Helyszín: Budapest tantermi, ÉLŐ online közvetítés

Kreditpontok az élő online közvetítéshez:

  • Könyvelőknek: 6 kreditpont (számviteli témakörben)
  • Adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek: 6 kreditpont 

Kedvezmény: Jelentkezz 2022. október 19-ig 23.900 Ft helyett 19.900 Ft díjon

Csoportos (min 2 fő) jelentkezés esetén és aKVK, Civil Klub, MTBSZE, MOKLASZ tagjai számára  kedvezmény: 17.900 Ft/fő a részvételi díj. 

További információhoz és jelentkezéshez kattints most! >>Értékpapírok kezelése a számvitelben, értékpapír juttatások SZJA szabályai ÉLŐ ONLINE közvetítés

Kérdésed van? Érdeklődj e-mailben a konferencia@penta.hu címen vagy hívj minket a + 36 (30) 210 43 63-as telefonszámon!


Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM