Csátaljay Zsuzsanna interjú videóval: Áfa változások a jubileumi Adóegyetemen

A héten nálunk járt az ország egyik legnépszerűbb áfa előadója, dr. Csátaljay Zsuzsanna, akivel sikerült egy kicsit beszélgetnie az 5percAdónak az idén 25 éves, jubileumi Adóegyetemhez kapcsolódó emlékeiről, tapasztalatairól.

5percAdó: Idén 25 éves az Adóegyetem, ha jól tudom, akkor Te a „hőskor” óta minden évben részt veszel előadóként a rendezvényen?

Csátaljay Zsuzsanna: Igen, amióta az eszemet tudom, szerintem 20 éve biztos minden évben előadok. Se országos havazás, sem betegség, sem közúti akadályok nem tudtak visszatartani az előadástól. Az egyetlen nehézség számomra a vidéki helyszínek miatti korán kelés, mivel gyakran éjjel dolgozom. Ilyenkor legtöbbször reggel 6-kor indulunk, és a kocsiban kell aludnom. De még így is nagyon szeretem a pécsi, nagykanizsai, debreceni és miskolci, számomra „korán kelős” helyszíneket is.

5percAdó: Hogyan változott a mondanivalód az elmúlt években? Volt-e mindig miről beszélni az áfával kapcsolatban a konferenciasorozat közel kétezer résztvevőjének?

Cs. Zs.: Az áfában mindig van miről beszélni. Vannak Adóegyetemek, amikor kardinálisabb változások vannak terítéken, és vannak olyanok is, amikor kevésbé. De akkor is bőven van mivel kitölteni a másfél, néha két és fél órás előadást. Idén is lesz mondanivalóm, bár még várjuk a 2017-es változások tervezeteinek megjelenését. >> 

5percAdó: Előadói szemmel hogy látod a szakmát az Adóegyetemes pulpitusokról? Hogyan alakult az évek során a résztvevők összetétele, felkészültsége, megjelenése?

Cs. Zs: Az Adóegyetemen mindig a szakma „krémje” vesz részt és ezt őszintén így gondolom. Egyes vidéki helyszíneken szerintem ez a rendezvény az egyetlen, amely ennyi és ilyen színvonalú előadást biztosít két nap alatt a kollégáknak. Jó példa, hogy a házunkban lakik egy kolléga, aki minden évben csak egyetlen előadásra megy el és ez az Adóegyetem. Innen szívja föl a tudását egész évre.

5percAdó: Úgy tudom azért voltak érdekességek is a szervezéssel kapcsolatban, például ugrott egyszer a jogsi is?

Cs. Zs.: Igen, éppen a szolnoki rendezvényre siettünk a régi 4-es úton, ahol csak egy helyen lehetett a nagy forgalomban előzni és persze záróvonal is volt. Siettünk, hogy időben odaérjünk… A rendőrök a dombtetőn igazoltatták a sofőrt a szabálytalanság miatt, akinek kiderült, hogy lejárt a jogsija, az autó zöldkártyája és a műszakija is. Csak azért nem vették le azonnal rendszámot az autóról, mert mondtuk, hogy több száz könyvelő vár minket Szolnokon, akik a jogszabályváltozásból szeretnének felkészülni és ez közérdek. :)

5percAdó: Kinek ajánlod az idei, jubileumi Adóegyetemet?

Cs. Zs.: Minden szakmabelinek! Áfás előadás idén is lesz és írásos anyag is készül az előadásanyagokból a kérdés/válaszokkal egybeszerkesztve. Ráadásul idén 25 éves jubileuma van a rendezvénynek, ezért úgy tudom egy kicsit „ünnepélyesebb” is lesz a hangulat!

Az Adóegyetem 2017 helyszínei és időpontjai:

Hozzászólások

  1. Hozzászóló
    Bútor Gábor

    Közel két évtizedig hallgattam a PENTAUNIÓ
    Adóegyetem áfa előadásait,Csátaljai Zsuzsanna előadásai mindig színvonalas,tartalmas,kitűnők voltak.Ma már nyugdijban vagyok,ezúton gratulálok,további sok sikert kívánok.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM