Dr. Bogdán Zsuzsanna, Horváthné Szabó Beáta, Széll Zoltánné: Magyarok külföldön, külföldiek Magyarországon - SZJA, TB szabályok

Az utóbbi években - főként a pandémiának köszönhetően – a külföldi kiküldetésben dolgozók mellett megnövekedett azon magánszemélyek száma, akik home-officeban, távmunkában, végzik tevékenységüket a világ bármely országában. Külföldi munkavégzésnél a magánszemélyt terhelő személyi jövedelemadó kötelezettséget már nem csak a küldő ország szabályai alapján, hanem nemzetközi egyezmények előírásai szerint kell meghatározni. Az ide vonatkozó speciális szabályok megismerése a későbbi önellenőrzés elkerülése érdekében elkerülhetetlen feladat a munkáltató és sok esetben a munkavállaló részére. Az előadás során gyakorlati példákkal szemléltetve kerülnek ismertetésre a külföldi munkavégzéssel kapcsolatos rendhagyó szabályok. Egyrészt a Magyarországról külföldre történő munkavégzés rendelkezéseit, másrészt a külföldről Magyarországon munkát végző személyek adó kötelezettségére vonatkozó előírásokat szedjük csokorba.

Az adóztatás helyének meghatározását befolyásoló legfontosabb tudnivalók áttekintése mellett fontos annak hangsúlyozása, hogy belföldi illetőségű magánszemély külföldről származó jövedelme, illetve külföldi illetőségű magánszemély belföldről származó jövedelme adóztatási helyének és biztosítási kötelezettség helyének megállapítását más-más jogszabályok, elvek szerint kell meghatározni. Így előfordulhat, hogy az adófizetési és a járulékfizetési kötelezettség nem ugyanazon államban keletkezik. Ebből következően felmerül a kérdés, hogy a társadalombiztosítási ellátásokra, mint táppénzre, csed-re gyed-re, hol, hogyan és milyen jövedelem alapján lesz jogosult az adott személy. Ezekre és még több fontos kérdésre ad választ a Magyarok külföldön, külföldiek Magyarországon - SZJA, TB szabályok című konferencia.

Az egyes részkérdésekre külön-külön kitérve példamegoldásokkal színesítjük konferenciánkat, hogy résztvevőink átfogó képet kaphassanak a jogszabályi rendelkezések alkalmazásáról.

Előadóink: Dr. Bogdán Zsuzsanna (főosztályvezető, MÁK), Horváthné Szabó Beáta (adótanácsadó), Széll Zoltánné (szakmai főtanácsadó, NAV)
Időpont:2022. november 3. 09:00-15:30
Helyszín: Budapest tantermi, ÉLŐ online közvetítés

Kreditpontok:

  • Könyvelőknek: 7 kreditpont
  • Adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek: 7 kreditpont 

Kedvezmény: Jelentkezz 2022. október 27-ig 23.900 Ft helyett 19.900 Ft díjon

Csoportos (min 2 fő) jelentkezés esetén és a KVK, Civil Klub tagjai számára  kedvezmény: 17.900 Ft/fő a részvételi díj. 

További információhoz és jelentkezéshez kattints most! >>Magyarok külföldön, külföldiek Magyarországon - SZJA, TB szabályok ÉLŐ ONLINE közvetítés

Kérdésed van? Érdeklődj e-mailben a konferencia@penta.hu címen vagy hívj minket a + 36 (30) 210 43 63-as telefonszámon!


Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM