Elveszett, vagy megsemmisült OKJ-s bizonyítványok és törzslapkivonatok pótlása

Amennyiben 2010. január 29-t követően, még az OKJ rendszerében szereztél bizonyítványt vagy vettél részt komplex szakmai vizsgán, de az azt igazoló bizonyítványod vagy törzslapkivonatod elveszett, megsérült vagy megsemmisült, de szükséged lenne rá, az alábbi módon tudsz másodlatot igényelni.

Az igénylés első lépéseként a kérelmet kell kitölteni, saját kezűleg aláírni és előbb elektronikusan, majd postai úton elküldeni a következő címekre:

  • Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, Vizsgaközpont 1437 Budapest, Pf.: 760.
  • Kérdés esetén a telefonos elérhetőség: 1/477-5659

A dokumentumok kitöltése során fontos, hogy

  • a szakmai vizsga adatait minél pontosabban add meg, 
  • a személyes adataidat pedig a személyazonosító igazolvány alapján tüntesd fel.

Amennyiben több szakképesítés esetében igényelsz bizonyítványmásodlatot, abban az esetben a nyomtatványokat minden egyes szakképesítésre vonatkozóan külön-külön szükséges kitölteni.

Abban az esetben, ha rendelkezel az elveszett bizonyítvány másolatával, a kitöltött dokumentumokkal együtt javasolt azt is elküldeni.

A dokumentumok beérkezését követően a megadott adatok alapján a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal kikéri az Irattárból az eredeti törzslapot, majd az abban szereplő adatokkal megegyezően kiállítja a bizonyítványmásodlatot. A Hivatal vezetője által történő hitelesítés után személyesen vagy postai úton (meghatalmazással) vehető át a papír alapú bizonyítványmásodlat. A személyes átvétel lehetőségéről telefonon időpontot egyeztetnek a kérelmezővel.

A szakmai bizonyítványmásodlat kiállításáért az illetékről szóló 1990. XCIII. 29.§ (1) bekezdése, valamint a 2. melléklet II. 2. d) pontja alapján 3000 forint illetéket kell fizetni, amely illetéket a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal részére átutalással kell megfizetni. Amint az Irattárból kikért törzslap, amely a bizonyítványmásodlat kiállításának alapja, a rendelkezésre áll, a Hivatal tájékoztatni fog a bizonyítványmásodlat kiállításáért fizetendő 3000 forint illeték átutalásához szükséges információkról.

A kérelem formanyomtatványok innen tölthetőek le >> FORMANYOMTATVÁNY

Forrás: Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal tájékoztatása alapján

************

Még nem szereztél törzslapkivonatot, bizonyítványt? Várunk képzéseinken >> Szakmai képzések

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM