Regisztrált adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők lejelentési kötelezettsége a megszerzett kreditpontokról

A nyilvántartásban szereplő adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők továbbképzési kötelezettségéről szóló 26/2008. (VIII. 30.) PM rendelet 10. §-a (Rendelet) alapján az 5 éves továbbképzési időszak lejártával a szakembereknek kell gondoskodniuk a továbbképzési kötelezettségük teljesítésének igazolásáról.

Az alábbi információk alapján ellenőrizhető és igazolható a továbbképzési kötelezettség teljesítése a Nemzetgazdasági Minisztérium felé.

Továbbképzési időszak és továbbképzési kötelezettség:

A továbbképzési időszak időtartama 5 év, amely az engedély (igazolvány) kiállítási napjával kezdődik. A következő továbbképzési időszak az előző továbbképzési időszak utolsó napját követő napon kezdődik. Tehát a legfontosabb az engedély kiállításának dátuma, mivel minden további kötelezettség ehhez a dátumhoz kapcsolódik (nem naptári évektől függ).

A továbbképzési időszak alatt legalább 100 kreditpontot kell teljesíteni úgy, hogy a továbbképzési időszak legalább 3 naptári évében részt vesz a Rendeletnek megfelelően lebonyolított továbbképzések valamelyikén.

Továbbképzési kötelezettség teljesítésének igazolása:

A továbbképzések elvégzését, a kreditpontok megszerzését a továbbképzési időszak végét követő 30 napon belül (nem korábban!) kell igazolniuk a nyilvántartásban szereplőknek. Ennek a bejelentési kötelezettségnek önállóan, felszólítás nélkül kell eleget tenni. Az igazolásokat nem lehet részletekben, az adott továbbképzést követően benyújtani, hanem kizárólag a továbbképzési időszak végén, egy alkalommal, összesítve.

További információk az NGM megújult honlapján: www.penzugyiszakkepzes.kormany.hu

A regisztrációval, továbbképzésekkel, a kiadott határozatokkal és végzésekkel kapcsolatban felmerült kérdéseivel a Nemzetgazdasági Minisztérium Szakképzési Osztályához fordulhat az alábbi elérhetőségeken:

  • Hétköznaponként 8-10 óra között a 06-1/795-6753 telefonszámon.
  • Egyéb időpontokban a szakkepzes@ngm.gov.hu e-mail címen érdeklődhet.

A PENTA UNIÓ Zrt. a korábbi évekhez hasonlóan egész évben szervez kreditpontos továbbképzéseket, konferenciákat a számvitel és az adózás világát érintő kérdésekben.

A képzések megtekintéséhez kattintson a gombokra:

                                                                

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM