Ízelítő Magyarország legnagyobb nemzetközi konferenciájáról

Eddig már több tucat európai és ázsiai szakember jelentkezett be a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete és az EFAA (European Federation of Accountants and Auditors for SMEs) közös szervezésében 2014. június 5-6-án Budapesten megrendezésre kerülő Adózás Európában - VIII. Nemzetközi Adókonferenciára.

3 érv, amiért nem hagyhatja ki Magyarország vezető nemzetközi adókonferenciáját:

  1. Ismerje meg első kézből a szakma számára fontos piacot jelentő kkv szektor sajátos adózási, számviteli, ellenőrzési, finanszírozási kérdéseit!
  2. Ablak a világra! Egész évben nincs idő arra, hogy kitekintsen? Ezzel a konferenciával biztosan kinyílik a világ, így sokkal nagyobb rálátást kap szakmájára.
  3. Ne hagyja otthon a névjegykártyáit! (Közel kétszáz nemzetközi adózásban jártas kollégát várunk a rendezvényre, Önnek is közöttünk a helye! )

Lemaradhat, aki kimarad?

Szakmánkban elengedhetetlen a „jövőbe látás”. Fontos információk és tapasztalatok, hovatovább ötletek hangzanak el ezen a konferencián. Szokásunktól eltérően nem osztunk meg sem videó, sem hanganyagot a konferencia után, ezért szó szerint „lemaradhat”, aki kimarad.

Ízelítő az előadásokból:

Lukács János (MKVK): „Elsősorban adózási (adókedvezmények, állami támogatások) és gazdaságtörténeti okokra visszavezethetően hazánk a vállalkozások országa. Minden hatodik magyar lakosra jut egy vállalkozás, igaz ezek több mint a fele nem működik, nem folytat tevékenységet. A vállalkozok 99,6%-a mikro-, kis- és középvállalkozás. Kiemelkedő szerepet játszanak a helyi gazdasági élet működésében, a GDP 58,4%-át állítják elő, és a munkavállalók 74%-át foglalkoztatják. Méretükből adódóan korlátozottabbak a pénzügyi lehetőségeik (az összes banki hitel 54,4%-ával rendelkeznek), alkupozícióik, kevésbé összetett és exportorientált a tevékenységük, túlélési rátájuk jóval alacsonyabb (40%), mint a nagyvállalatoké. A kkv-k kategorizálás a hazai és a nemzetközi szabályozásban némileg eltérő. Magyarországon a 2004. évi XXXIV. törvény előírásai szerint a méret (az utolsó beszámoló közzétett, illetve becsült adatai) és a függetlenség mértéke a döntő. A 2013/34/EU irányelv előírásai ehhez képest lazábbak. A 200-as magyar Nemzeti Könyvvizsgálati Standard nem is kkv-król, hanem kisebb gazdálkodó egységekről beszél, melyeknek egészen mások a tipikus minőségi jellemzői.Bár a könyvvizsgálati standardok a különböző méretű és komplexitású ügyfelek esetén azonosak, de a kisebb gazdálkodó egységek esetében a könyvvizsgálat tervezése és végrehajtása, módszertana, eljárásai eltérhetnek a közérdeklődésre számon tartott gazdálkodó szervezetek könyvvizsgálatával szembeni támasztott követelményektől. Nincs ugyan sem külön standard, sem állásfoglalás vagy jogszabály a kkv-k könyvvizsgálatára, hanem csak az alkalmazott nemzeti módszertan egyszerűbb, a megközelítésben lehetnek eltérések, melyek hatékonysági, ésszerűségi, kockázati és felelősségi okokkal magyarázhatók.”

 

Pádár Péter, Partner | Könyvvizsgálat, Deloitte Kft. „A nehéz gazdasági környezet ellenére is vannak olyan, jellemzően hazai tulajdonú cégek, amelyek jó termékeiknek és innovatív üzleti stratégiájuknak köszönhetően ma is képesek a növekedésre. A fejlődéssel párhuzamosan azonban szükségszerűen megnő a működéshez kapcsolódó adminisztratív feladatok belső munkaigénye is, melyek nem megfelelő folyamatokkal való orvoslása biztosan a további növekedés gátjává válik majd.”

 

Freisleben Enikő (NAV):"A kis- és középvállalkozások meghatározó gazdasági potenciálját mi sem mutatja jobban, mint, hogy a magyarországi vállalkozások 99,9% ebből a körből kerül ki. Kiemelt kormányzati törekvés ezen vállalkozói kör támogatása fiskális politikai eszközökkel. Ezen eszközök hasznosságát az adóhatósági tapasztalatok objektíven tükrözik iránymutatást adva a jövőre nézve  mind a vállalkozók, mind a törvényalkotók részére."

 

Nátrán Roland (EXIM): „Az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az export kulcsfontosságú szerepet tölt be a magyar gazdaság növekedésében. Az EXIM-nél a küldetésünknek érezzük az exportáló kkv-k és beszállítóik segítését, hogy az általunk biztosított kedvezményes finanszírozással növekedhessenek, illetve akár új piacokra is eljuthassanak.”

Networking

A konferenciát exkluzív kísérő programok gazdagítják, lehetőséget teremtve, hogy építse kapcsolatrendszerét.

Kedvezmények a 2014. május 12-ig jelentkezők részére!

Figyelem: korlátozott létszám!

A jelentkezéseket beérkezési sorrendben fogadjuk a teremkapacitás erejéig!

Készüljön fel a várható változásokra, tervezzen előre és járjon egy lépéssel a versenytársai előtt!

Jelentkezzen most>> www.adozaseuropaban.hu

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM