Új reklámadó tervezet!

A www.kormany.hu-n véleményezés céljából megjelent az új reklámadó tervezet, melyet az Európai Bizottság által kezdeményezett vizsgálat hívott életre.

Az új törvényjavaslat kidolgozása során kiemelt szempont volt az adózással összefüggő adóadminisztrációs költségek csökkentése, így a tervezett módosulások többek között:

  • az adóalap 100 millió forintot meghaladó része után 5,3% adómérték alkalmazandó (ez alatt továbbra is 0% marad az adó mértéke),
  • reklám-közzététel adóköteles megrendelése esetén az adó mértéke 20%-ról 5%-ra csökken,
  • kapcsolt vállalkozások adóalap-összeszámítást előíró rendelkezése csak akkor alkalmazandó, ha a kapcsolt vállalkozási viszony 2014. augusztus 15-ét követő szétválás (kiválás, különválás) miatt jött létre,
  • az elhatárolt veszteség 50%-ával történő adóalap-csökkentés lehetőségével azon vállalkozások is élhetnek, amelynek 2013. üzleti évi adózás előtti eredménye pozitív volt,
  • társasági adóban az adózás előtti eredményt csökkentő költségnek történő minősítés már a 2014. évben kezdődött adóévhez kapcsolódóan is figyelembe vehető.

Az adómérték-változás az elfogadott törvény kihirdetését követő 31. napon lép hatályba azzal az átmeneti szabállyal, hogy az a 2014. évi és a 2015. évben kezdődő adókötelezettség megállapítása során is alkalmazható.

A Javaslat szintén lehetőséget ad arra, hogy a kapcsolt vállalkozások adóalap-összeszámításával kapcsolatos enyhébb szabályt már a 2014. évben és a 2015. évben kezdődő adóévekben is alkalmazni lehessen.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM