Valutapénztáros és valutaügyintéző vs. Pénztárkezelő és valutapénztáros

A 2013. szeptember 1-én hatályba lépő országos képzési jegyzék (OKJ) a valutapénztáros és valutaügyintéző képzésben is változásokat hoz.

A legfontosabb különbségek a jelenlegi és az új OKJ-ban szereplő adatok és a szakmai és vizsgakövetelmények (SZVK) között:

  • A képzés megnevezése Valutapénztáros és valutaügyintézőről Pénztárkezelő és valutapénztárosraváltozik
  • A jelenlegi szakképesítés az új OKJ-ban „betagozódik” a minimum 960 tanórás Pénzügyi termékértékesítő szakképesítésbe, mint részszakképesítés
  • A képzés óraszáma nem változik. Az új OKJ-ban előírt 30-50 tanóra nagyságrendileg megegyezik a jelenlegi 36 tanórával.
  • Változik a képzés megkezdéséhez szükséges ún. bemeneti feltétel: Jelenleg a középiskola utolsó évfolyamának elvégzését kell igazolni, míg 2013. szeptember 1-től érettségi bizonyítványhoz kötött a képzés megkezdése.
  • A vizsga rendszere is átalakul: az új OKJ szerint 2 modulzáró vizsga és a komplex szakmai vizsga alkotják a vizsgakövetelményeket. (Jelenleg egy modulzáró és egy szakmai vizsga az előírt követelmény.)

A Penta Uniónál 2013. augusztus végén induló valutapénztáros és valutaügyintéző szakképzésen még a jelenlegi feltételekkel vehet részt. Jelentkezzen most! >> Megszerzem valutapénztáros és valutaügyintéző szakképesítést!

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM