Nemzetközi adózás atipikus gazdasági környezetben - XVI. Adózás Európában konferencia

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (MOKLASZ), a partner szakmai szervezetekkel közös szervezésben, a NAV támogatásával, immár tizenhatodik alkalommal szervezi meg az 

Adózás Európában XVI.
Nemzetközi adózás atipikus gazdasági környezetben

című konferenciát, 2022. augusztus 29-30. között.

A sorozat célja, hogy megosszuk egymás közt tudásunkat, tapasztalatainkat a szakma legaktuálisabb kérdéseiről, megőrizzük versenyképességünket, felkészüljünk a (közel) jövőbeni változásokra.

Az elmúlt időszakban a nemzetközi adózásban történt változások és a megismert tervezetek új kihívások elé állítják a magyar jogalkotókat és jogalkalmazókat, az adótanácsadó szakmát. A pandémia, a háború új megközelítéseket kíván a „normál” gazdasági körülményekre kialakított nemzetközi adózási jogszabályi környezetben. Jelentősen átalakult továbbá az egyes országok belföldi szabályozása is és ezek is hatással vannak a multilaterális és bilaterális megállapodások alkalmazására. Mindezek egy jelentős digitalizációs folyamat közepén érték el a magyar pénzügyi-számviteli szakmát, ami felerősítette az egyébként is páratlan szakmai kihívásokat.

A konferencia célja, hogy a sokoldalú új kihívások elméleti és gyakorlati kérdéseinek kezelésére segítséget, megoldásokat adjon az adópolitika alakítói, a jogszabály előkészítők,  jogalkalmazók és a nemzetközi tárgyalásokon a magyar érdekeket képviselők számára.

A konferencia plenáris ülésén neves hazai és külföldi előadók vázolják fel a nemzetközi és hazai gazdasági és jogszabályozási környezet változását, többek közt a különadó rendszer szabályozását, az európai unióban előkészítés alatt levő tervezeteket, valamint az ellenőrző hatóságok tapasztalatait, jövőbeni terveit.

A szekció üléseken az adózás három nagy területének a személyi jövedelemadózásnak, a társasági adózásnak, és a forgalmi adózásnak egy-egy kiemelt, a megváltozott környezetben nagyon aktuálissá vált kérdését vesszük górcső alá a tanácsadói oldal és az ellenőrzést végzők véleményének ütköztetésével.  Így foglalkozunk - többek közt - a külföldi magánszemélyek, a fióktelepek-telephelyek, az elszámolóárak, a e-számlázás kérdéseivel.

A Fórum keretében a külföldi országok meghívott adótanácsadói a saját országuk elmúlt évben a megváltozott környezet hatására bevezetett jogszabályi változásaival valamint a külföldiek adott országban történő adóztatásával ismerkedhetünk meg, elősegítve a külföldi munkavállalással kapcsolatos tanácsadási munkánkat.

Hisszük, hogy a nagy gonddal összeállított, színes program és a felkért - méltán népszerű - előadók biztosítékai a sok éves sikeres sorozat méltó folytatásának.

A rendező szervek nevében tisztelettel meghívlak Téged a XVI. Nemzetközi Adókonferenciára.

Jelentkezz most! >> Adózás Európában - XVI. Nemzetközi Adókonferencia

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM