ÁFA TOP 10 - Időszerű ÁFA kérdések

témák
 • elektronikus adatszolgáltatás /
 • Áfa kulcs csökkenések /
 • ingatlan áfa /
 • időszaki elszámolás /
 • ingyenes ügyletek /
 • Számlázási szabályok /
 • levonási jog /
 • cégautó áfája /
 • Teljesítési hely /
 • elektronikus számla /

ÁFA TOP 10 - Időszerű ÁFA kérdések

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Jelentkezem

Tematika

Az új elektronikus adatszolgáltatásnál felmerülő gyakorlati problémák és megoldási javaslatok

Az adatszolgáltatásra kötelezett számlák kiválasztása (Az 1-es áfa kódú adószámú adózók kezelése számlabefogadói és kibocsátói oldalon, egy cég-több országbeli adószám, különbözeti adózás, alanyi, tárgyi mentesség, felvásárlási jegy stb) >> Gyűjtőszámla kiállítás buktatói az új rendszerben, a gyűjtőszámla kiváltása >> Az előleg és végszámla kezelése, hogyan szabályos a kiállítás és hogyan kell jelenteni róla? >> A 100%-os előleg kezelése az új rendszerben >> Az értékhatár figyelése: számlánként vagy ügyletenként? >> Az értékhatár alatti számlák jelentésére vonatkozó választás: lehet, hogy nem is tudunk róla, mégis választottuk >> A meghatalmazotti számlázás problémás kérdései (értékhatár alatti számlákra vonatkozó választás, felelősségi szabályok) >> A hibajavítás folyamata, gyakorlati kérdései – Az üzemszünetre vonatkozó szabályok a gyakorlatban >> Mikor kötelező számlázóprogramos számlázánál is a manuális adatszolgáltatás és ez mit jelent a gyakorlatban? >> a PTGSZLAH adatszolgáltatás tartalma és helye az új rendszerben >> Az átmeneti szabályok >> Gyakorlati példák az átmeneti időszak kezelésére

A számlahelyesbítések kezelése az új rendszerben

Hogyan kell júliustól az új rendszerben szabályos korrekciós bizonylatot kiállítani? >> Mi a teendő, ha hibás a vevői adat és mi, ha számszaki korrekcióra irányul a javítás? >> Mely adatok kötelezőek az Áfa törvény alapján és melyek az XSD séma alapján? >> Hogyan kell korrigálni, ha stornó és új számlával korrigálunk és hogyan, ha helyesbítő számlával és hogyan, ha számlával egy tekintet alá eső okirattal? >> Mit jelent a számlával egy tekintet alá eső okirat a gyakorlatban, hogyan kell kiállítani? >> Mit kell legalább tartalmazni a korrekciós bizonylatnak és mi a nem kötelező elem? >> Hogyan kell kezelni az új rendszerben a módosítási láncokat? Mikor kötelező a hivatkozási szám és mikor nem? >> Lehet-e és hogyan csoportos helyesbítő számlát kiállítani? >> A módosítási láncoknál mi a hivatkozási szám és mihez képest kell a különbözetet szerepeltetni? >> Az alap és a korrekciós bizonylatok összefüggése az új rendszerben >> A csoportos számlahelyesbítés buktatói az új rendszerben >> Mikor kell több adatot jelenteni, mint ami a korrekciós számlán kötelezően feltüntetendő?

A módosítások helyes számlázása és szerepeltetése a bevallásban

Számlakorrekció- Számlakibocsátó, számlabefogadó >> Mikor kell és mikor nem lehet önellenőrizni a számlakibocsátónak? >> Hogyan kell a befogadónak elszámolni a számlakorrekciókat >> Utólagos adóalap-csökkentés tárgyi feltétele >> Fizetendő adó csökkentésének elszámolása >> Korrekciós számla befogadójának adóelszámolása >> Visszáru áfa-elszámolása >> Új NAV álláspont: hibás számla alapján történő adólevonás, illetve számla javítás az adóellenőrzés során >> Korrekciós számla  >> Alkalmazandó árfolyam >> Számlakorrekció a bevallásban >> Számszaki eltérések kezelése >> Kibocsátó fizetendő adójának csökkentése >> Érvénytelenség, hibás teljesítés, visszáru >> Minőségi kifogás, előleg visszatérítés, árleszállítás >> Göngyöleg >> Részletvétel >> Teljesítés meghiúsulás >> Téves adókulcs korrekciója >> Befogadó levonható adójának  >> Külfölditől igénybevett szolgáltatás, közösségi termékbeszerzés és fordított adózású ügyletek korrekciója >> Időszaki elszámolású ügyletek korrekciója

A belföldi áfa összesítő jelentés új szabályai a befogadott számlákról

A befogadott számlákról beadandó belföldi áfa összesítő jelentés gyakorlati szabályai >> Az értékhatár leszállításának következményei >> Az előleg és végszámla kezelése >> A részszámlák és a számlakorrekciók kezelése, az érvénytelenítő számla >> Módosítási láncok >> Gyűjtőszámla, időszaki elszámolás >> Mi az összefüggés az elektronikus adatszolgáltatással?

Problémás témák az ingatlan áfában

Új ingatlan fogalom mely ügyletekre van hatással? >> Milyen hatással van az építőiparnál felmerülő fordított adózásra és a bérbeadás áfa minősítésére az új ingatlan fogalom, az ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatások új fogalma, az ingatlan fekvésének helyén adózó szolgáltatások. >> Az ingatlan értékesítésének és az ingatlan bérbeadásának a szabályai (adókötelezettség, adómentesség, fordított adózás) >> Az egyes ingatlan kategóriák (építési telek, lakóingatlan, félkész, új ingatlan, beépítetlen ingatlan, stb) jelentése és helyes adózása >> Az 5%-os adókulcs feltételei a lakóingatlan értékesítésénél és építésnél

Az időszaki elszámolás (folyamatosan teljesített) ügyletek gyakorlati alkalmazási problémái

Melyik az a 4 eset, amikor az időszak utolsó napja a teljesítési időpont? >> A számla kelte, mint teljesítési időpont >> A fizetési esedékességének meghatározása és annak teljesítési időponttá történő minősítése >> A 60 napos szabály gyakorlati alkalmazása >> Mikor fordul elő az előleg számla és hogyan lehet kiküszöbölni? >> Hogyan kell számlázni, ha a folyamatos teljesítésű ügylet egyben fordított adózású is? >> A folyamatos teljesítés és a pénzforgalmi adózás. >> Hogyan kell kezelni az utólagos helyesbítéseket, számlakorrekciókat, pótlólagos kiszámlázásokat a folyamatos teljesítésű (időszakos elszámolású) számláknál? >> Bérleti díj és közüzemi költség kiszámlázása külön számlán >> Mi ilyenkor a teljesítési időpont és az adókulcs >> Gyakorlati példák

A térítésmentes ügyletek áfa szabályai

Mikor áfás a térítésmentes termékátadás és mikor az ingyenes szolgáltatásnyújtás? >> Az adókötelezettség feltételei, a mentesülés feltételei, bizonylatolás, adóalap, adóösszeg, 100%-os engedmény, értékesítéshez adott ingyen termék, szolgáltatás, dolgozóknak ingyen vagy áron alul adott juttatások >> Áruminta, kis értékű ajándék, közcélú adomány >> Mely ügyleteknél lehet vizsgálni a vállalkozásidegen célt és az mit jelent? >> A helyes számlázási szabályok az áfás és a nem áfás ingyenes ügyleteknél

A személygépkocsi áfája

Cégautó, beszerzés, üzemanyagköltség, fenntartási-üzemeltetési költségek áfa elszámolása, a munkába járáshoz is használt autók áfa minősítése >> A használati ellenérték áfa kezelése >> Kiszámlázás, adóalapkorrekció >> Levonás >> Lízingbe vétel, bérbeadás, kizárólag vagy túlnyomórészt bérbeadási cél >> A cégautó áfájára vonatkozó adóévek közötti korrekció >> Bérbevétel, levonási tilalmak és mentesülések, továbbértékesítés, tárgyi eszköz, a cégautó értékesítése, korrekciók stb.

Teljesítési hely szabályok

Milyen feltételekkel számlázhatunk áfa nélkül külföldinek szolgáltatást? >> És melyek a feltételek, ha terméket szeretnénk áfa nélkül számlázni? >> Mikor lehet adómentes számlát kiállítani? >> Mikor kell beregisztrálni másik tagállamban? >> A közösségi és harmadik országbeli láncügyletek >> Melyek a háromszögügyletek szabályai és feltételei? >> Kinek mit kell jelenteni háromszögügyletnél? >> Milyen számlát kell kiállítani?

Az elektronikus számla kibocsátói és befogadói oldalon

Milyen feltételekkel állítható ki a gyakorlatban elektronikus számla? >> Mi a teendő az elektronikus számla befogadás során? >> Kötelezhető-e az adóalany elektronikus számla befogadására? >> Mi az az elektronikus számla? >> A PDF-ben kiállított és befogadott számla helyes kezelése >> Az elektronikus archiválás

Konzultáció


Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Csátaljay Zsuzsanna Dr.

  adószakértő

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 21.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 17.900 Ft + áfa 2018. augusztus 17-ig történő jelentkezés esetén
 • 19.900 Ft + áfa 2018. szeptember 10-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
ÁFA TOP 10 - Időszerű ÁFA kérdések
Szabad helyek száma: 21
09.17.
10:00-16:30
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább