ÁFA TOP 10

témák
 • elektronikus adatszolgáltatás /
 • Áfa kulcs csökkenések /
 • ingatlan áfa /
 • időszaki elszámolás /
 • ingyenes ügyletek /
 • Számlázási szabályok /
 • levonási jog /
 • cégautó áfája /
 • Teljesítési hely /
 • elektronikus számla /

ÁFA TOP 10

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Jelentkezem

Tematika

Az elektronikus adatszolgáltatás szabályai – számlázóprogramok online bekötése a NAV-hoz – nyomdai számlákra vonatkozó adatszolgáltatás – kiket terhel a kötelezettség és milyen számlákra vonatkozik? – Mely adatokról kötelező és melyekről nem? – Technikai szabályok - Értékhatár alatti számlák kezelése – A számlák ellenőrző kódja - A többi adatszolgáltatással való összefüggés (belföldi áfa összesítő, PTGSZLAH adatszolgáltatás, Nyilatkozat a fordított adózású gabona és vas- acéltermékekről stb) - A belföldi áfa összesítő jelentés új szabályai – a befogadott számlákról beadandó tételes és az összevont adatszolgáltatás – előleg és végszámla kezelése – a számlakorrekciók kezelése, módosítási láncok – gyűjtőszámla, időszaki elszámolás - Mi az összefüggés az elektronikus adatszolgáltatással? >> Áfa kulcs csökkenések (étkezőhelyi vendéglátás, internetszolgáltatás stb.) >> Újdonságok az ingatlan áfában. Új ingatlan fogalom mely ügyletekre van hatással? Milyen hatással van az építőiparnál felmerülő fordított adózásra és a bérbeadás áfa minősítésére az új ingatlan fogalom, az ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatások új fogalma, az ingatlan fekvésének helyén adózó szolgáltatások. – az ingatlan értékesítésének és az ingatlan bérbeadásának a szabályai (adókötelezettség, adómentesség, fordított adózás) – az egyes ingatlan kategóriák (építési telek, lakóingatlan, félkész, új ingatlan, beépítetlen ingatlan, stb.) jelentése és helyes adózása – az 5%-os adókulcs feltételei a lakóingatlan értékesítésénél  >> Az időszaki elszámolás (folyamatosan teljesített) ügyletek gyakorlati alkalmazási problémái – Mikor fordul elő az előleg számla és hogyan lehet kiküszöbölni? Hogyan kell számlázni, ha a folyamatos teljesítésű ügylet egyben fordított adózású is? A folyamatos teljesítés és a pénzforgalmi adózás. Hogyan kell kezelni az utólagos helyesbítéseket, számlakorrekciókat, pótlólagos kiszámlázásokat a folyamatos teljesítésű (időszakos elszámolású) számláknál? -  Bérleti díj és közüzemi költség kiszámlázása külön számlán – gyakorlati példák

 Az ingyenes ügyletekről minden – Mikor áfás az ingyenes termékátadás és mikor az ingyenes szolgáltatásnyújtás? – az adókötelezettség feltételei, a mentesülés feltételei, bizonylatolás, adóalap, adóösszeg, 100%-os engedmény, értékesítéshez adott ingyen termék, szolgáltatás, dolgozóknak ingyen vagy áron alul adott juttatások – áruminta, kis értékű ajándék, közcélú adomány – mely ügyleteknél lehet vizsgálni a vállalkozásidegen célt és az mit jelent? - a helyes számlázási szabályok az áfás és a nem áfás ingyenes ügyleteknél >> Számlázási szabályok – Belföld/Külföld - Előleg, foglaló, óvadék, kártérítés, kártalanítás, kötbér, bánatpénz, kompenzálás, csere ügylet kezelése, számlázása – Számlakorrekciók, meghiúsulások, visszáruk, visszaszámlázások - A költségátterhelések, jóváírások helyes kezelése az áfában - Mikor áfásak és mikor áfa nélküliek ezek az átterhelések? >> A levonási jog gyakorlása – személyi, tárgyi, tartalmi feltételek – Meddig terjed a befogadó felelőssége a számla hibájáért? – EUB jogesetek, Kúria álláspontok – Új kategória: az adókijátszásra irányuló számla - Mikor hivatkozhat arra a számla befogadója, hogy nem tudta, tudhatta, hogy adókijátszás  történik? – Ezt kinek kell bizonyítani? Hogyan tudunk védekezni az ilyen tárgyú megállapítások ellen? - A Maks Pen ügy és a Signum úgy tanulságai – Kedvező EUB ítélet a hibás adózási módú (egyenes-fordított) számla alapján teljesített adólevonásnál (Farkas-ügy) – Az EUB és a Kúria jelentősen korlátozta a NAV bírság kiszabási rendszerét! >> A cégautó áfája (beszerzés, építés, lízing, bérbeadás, bérbevétel, levonási tilalmak és mentesülések, arányosítás, továbbértékesítés, tárgyi eszköz, cégautó stb.) >> Teljesítési hely szabályok - Milyen feltételekkel számlázhatunk áfa nélkül külföldinek szolgáltatást? És melyek a feltételek, ha terméket szeretnénk áfa nélkül számlázni? >> Milyen feltételekkel állítható ki a gyakorlatban elektronikus számla? A PDF-ben kiállított és befogadott számla helyes kezelése >> Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Csátaljay Zsuzsanna Dr.

  adószakértő

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 21.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 17.900 Ft + áfa 2017. december 29-ig történő jelentkezés esetén
 • 19.900 Ft + áfa 2018. január 24-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
ÁFA TOP 10
Szabad helyek száma: 18
01.31.
10:00-16:30
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
-
Kreditpontok
 • 6
 • 6
 • 6
 • 6
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább