Megszűnéssel kapcsolatos eljárások – kiemelten a végelszámolás és a kényszertörlés jogi, számviteli és adózási kérdései

témák
 • Átalakulás /
 • egyesülés /
 • beolvadás /
 • végelszámolás /
 • kényszertörlés /
 • felszámolás /
 • adózás /
 • számvitel /
 • jog /

Megszűnéssel kapcsolatos eljárások – kiemelten a végelszámolás és a kényszertörlés jogi, számviteli és adózási kérdései

4+1 ok, amiért a Penta továbbképzését érdemes választani:

1.

Gyakorlatorientált konferenciák sok példával

Az előadások megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával


"Ma már a könyvelési, adótanácsadási szolgáltatások szerves részévé váltak a jogi személyek megszűnésével kapcsolatos teendők. A képzések során viszont erre a területre általában kevés idő jut, így rendkívül nagy a bizonytalanság, amikor a tulajdonosokkal, a vezetéssel és a jogász kollégákkal szoros együttműködésben kell a megszűnésig vezető - sokszor nem rövid, és buktatókkal teli - utat végigjárni. Különösen az adózási feladatok állítják nehéz próbatétel elé a gyakorló szakembereket. Nekik szeretnénk ezzel a kis gyakorlati kérdésekről szóló összeállítással a munkájukhoz segítséget nyújtani." Munkácsi Márta, okl. könyvvizsgáló, okl. adószakértő

Jelentkezem

Tematika

Jogi kérdések
Adózási kérdések

A végelszámolás megindítását megelőző adótervezési kérdések (adóalanyiság kérdése, a vagyon felmérése, tulajdonosi összetétel, tagi kölcsön, adófolyószámla, az iratanyag rendelkezésre állása) >> Adózási teendők a végelszámolás megindításakor (a tevékenységet záró beszámolóhoz kapcsolódó adóbevallások, határidők, felelős) >> Adózás a végelszámolás időszakában (a gazdasági tevékenység,számlázás, bevallások, felelős) >> Adózási feladatok a végelszámolás befejezésekor (a végelszámolási zárómérleghez és a vagyonfelosztási javaslathoz kötődő bevallások, a vállalkozásból kivont jövedelem) >> Adóhatósági eljárás a végelszámolás során >> Az egyszerűsített végelszámolásra vonatkozó eltérő szabályozás.
Az adóalanyiság kérdései (visszatérés a Tao hatálya alá) >> A kényszertörlés indulásakor elkészítendő, a tevékenységet záró beszámolóhoz kapcsolódó adóbevallások, speciális előírások, felelősség >> A kényszertörlési időszak alatti adózás, a gazdasági tevékenység megszüntetése, a bevallások egyszerűsítési lehetősége (nyilatkozat) >> A kényszertörlési időszak lezárásához kapcsolódó adóbevallások, a bevallással érintett időszak >> A vagyon speciális adózása.

Számviteli kérdések

Végelszámolás számvitele
A végelszámolás indítása előtt a könyvelési adatok alapján mérlegelendő >> a cég vagyona mire lesz elegendő, beleértve a végelszámolás alatt felmerülő kötelezettségeket is >> a végelszámolást mennyi idő alatt lehet befejezni >> van-e a tulajdonossal szembeni kötelezettség, az hogyan rendezhető >> a végelszámolás indításakor milyen jövőbeni kötelezettségeket kell mérlegelni (pl. adók) >> A végelszámolás kezdő időpontjához kapcsolódó számviteli előírások >> A korrigált végelszámolási nyitó mérleg készítésének számviteli előírásai >> mi alapján készül >> a végelszámoló mire jogosult >> határidő >> mit tartalmaz a korrigált végelszámolási nyitómérleg >> A végelszámolás első üzleti évéről készült számviteli beszámoló speciális előírásai >> mérleg >> eredménykimutatás >> Számviteli feladatok a végelszámolás megszűntetése esetén >> Számviteli feladatok felszámolás elrendelése esetén >> Számviteli feladatok kényszertörlési eljárás elrendelése esetén >> Számviteli feladatok a végelszámolás befejezésekor >> mérrlegfordulónap >> a beszámolókészítés sajátosságai a Korm. rendelet előírásai szerint >> A vagyon kiadásának számviteli elszámolása, bizonylatolása >> Egyszerűsített végelszámolás számviteli szabályai (nincs speciális előírás) >> Bevételi nyilvántartást vezető EVA/KATA adóalanyok speciális végelszámolási szabályai >> nyitómérleg összeállításának számviteli szabályai
Kényszertörlési eljárás számviteli feladatai
Kényszertörlés indításakor >> normál üzletmenetből >> végelszámolásból >> Kényszertörlési eljárás befejezésekor

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Botka Erika

  Botka Erika

  főosztályvezető-helyettes PM

 • Munkácsi Márta

  Munkácsi Márta

  okl. könyvvizsgáló, okl. adószakértő

 • Tar Adrienn dr.

  Tar Adrienn dr.

  ügyvéd, Szecskay Ügyvédi Iroda

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2019. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 21.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 17.900 Ft + áfa 2019. szeptember 14-ig történő jelentkezés esetén
 • 19.900 Ft + áfa 2019. október 7-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos Kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
10.14.
09:30-15:00
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
 • 0
2. Adja meg adatait!
PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább