Új és megújuló adó- és adóalap kedvezmények a társasági adó rendszerében

témák
 • társasági adóalap /
 • adókedvezmény /
 • adófelajánlás /

Új és megújuló adó- és adóalap kedvezmények a társasági adó rendszerében

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1.

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Szakértőnk ajánlásával

Kis Gábor
igazgató, Finacont

"A vállalkozások adókapcsolatai között meghatározó jelentősége van a társasági adónak. Az adónemről rendelkező jogszabály azonban szerencsére nem csak terheket ró az adózókra, hanem számtalan kedvezményes lehetőséget is biztosít. A társasági adóalap kedvezmények széleskörűek, az elmúlt években jónéhány új elemmel gazdagodtak, gondoljunk csak a mobilitási célú lakhatási támogatás, valamint munkásszállás létesítése és üzemeltetése kapcsán felmerülő lehetőségekre, vagy akár a korai fázisú vállalkozásban szerzett részesedés bekerülési értékének kedvezményére.

Emellett több olyan fontos adókedvezmény is igénybe vehető a társasági adó rendszerében, amelyek segítségével a számított adó hetven, de akár nyolcvan százalékát megtakaríthatjuk.

Az adóalap és adókedvezményeken túl érdemes lehet élni az adófelajánlás intézményével is, amely további megtakarítási lehetőségeket rejt.

Előadásunk során most ezeket a kedvezményes lehetőségeket mutatjuk be részletesen, gyakorlati példák segítségével."


Jelentkezem

Tematika

Bevezetés

Jogszabályi környezet >> A társasági adóztatás alapelveinek bővülése, az adóalanyok köre >> Adóbevallási határidők, nyomtatványok

A társasági adóalap meghatározása

Az adózás előtti eredmény korrekciós tételei >> Az elhatárolt veszteség működése és a veszteségelhatárolás korlátai >> Az ellenőrzött külföldi társaságtól kapott (járó) osztalék, részesedés – fogalmi változások >> Az elektromos töltőállomás létesítésének kedvezménye >> Korai fázisú vállalkozásokba történő befektetések kedvezménye >> A minősítés feltételei >> A kedvezmény mértéke >> A nyilvántartásba vétel szabályai >> A munkavállalók mobilitását célzó juttatásokhoz kapcsolódó kedvezmények bővülése >> A munkavállalóknak épített bérlakás utáni kedvezmény >> A mobilitási célú támogatás kedvezménye >> A munkásszállás kedvezménye >> A kedvezmények együttes alkalmazásának szabályai >> Bejelentett részesedés – fogalmi változás példával szemléltetve >> Ingyenes juttatásokhoz kapcsolódó adóalap korrekciók példákkal >> Kis- és középvállalkozások adóalap-csökkentő tételei és korlátai >> Adományok, támogatások rendszeréhez kapcsolódó adóalap-kedvezmények >> Közhasznú szervezetek támogatása >> Magyar Kármentő Alap, a Nemzeti Kulturális Alap, továbbá a Kárenyhítési Alap támogatása >> A felsőoktatási támogatási megállapodás alapján történő támogatás >> A kedvezmények együttes alkalmazásának szabályai >> A jövedelem-(nyereség) minimum, mint adóalap – tagi kölcsön növekményhez kapcsolódó korrekció

Az adó mértéke
Adókedvezmények a társasági adóban

A fejlesztési adókedvezmény változásai >> Új kedvezményes jogcímek, új fogalmak bemutatása >> A kérelem, bejelentés benyújtásának szabályai >> A jelenérték-számítás új szabályai >> A beruházások korlátainak szemléltetése >> Közvetlen támogatás vs. rendelkezés az adóról >> Látvány-csapatsportok támogatásának adókedvezménye >> Filmalkotás támogatása >> Előadó-művészeti szervezet támogatása >> A kis-és középvállalkozások kamatkedvezménye >> Az élőzenei szolgáltatás adókedvezménye >> Az energiahatékonysági beruházáshoz kapcsolódó adókedvezmény

Aktualitások, gyakorlati példák, esettanulmány, konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Greff Magdolna

  adómenedzser, Finacont Kft.

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 19.900 Ft + áfa helyett 13.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
10.17.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 4
 • 5
 • 5
 • 5
 • 1
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább