Árengedmények az ÁFA rendszerében, kapcsolódó számlakorrekciók

témák
 • árengedmény /
 • termékértékesítés /
 • áfa /
 • korrekciók /
 • /

Árengedmények az ÁFA rendszerében, kapcsolódó számlakorrekciók

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1.

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

Kardos Dóra
adómenedzser,  Mazars Kft.

"Ma már nem létezik olyan vállalkozás, aki ne próbálná meg valamilyen akcióval, vásárlásösztönző megoldással felhívni magára a figyelmet; kitűnni a más, hasonló termékeket vagy szolgáltatásokat kínáló vállalkozások közül. Sok esetben ugyanakkor ezek az akciók indokolatlanul sokba kerülnek a szervezőknek. Odafigyeléssel, gondos tervezéssel kialakíthatóak a konstrukciók úgy, hogy a vállalkozás az áfa terheket elkerülje, minimalizálja. Az előadás során a különböző lehetőségek feltárásával ebben szeretnénk segítséget nyújtani a résztvevőknek, felhasználva mind a magyar, mind az európai joggyakorlat ismert elemeit, és sok gyakorlati példát hozva a könnyebb értelmezhetőség érdekében."

Jelentkezem

Tematika

Ingyenes juttatások

Ingyenes termékértékesítés: Mi minősül ingyenes termékértékesítésnek? >> Ingyenes termékátadás adóalapja >> Bizonylatolás – mikor milyen bizonylat kiállítása szükséges? >>

Kivételek – amikor nincs áfa kötelezettség: áruminta, kis értékű termék, adomány >> 100%-os engedmény, mint ingyenes termékértékesítés. Hogyan kerülhető el az ingyenes termékértékesítésként való kezelés? >> Ingyenes szolgáltatásnyújtás: Mi minősül ingyenes szolgáltatásnyújtásnak? – A vállalkozásidegen cél meghatározása >> Ingyenes szolgáltatásnyújtás adóalapja

Klasszikus árengedmények

Azonnali és utólagos árengedmények elkülönítése >> Skontó, mennyiségi engedmény, üzletpolitikai célú engedmény >> A természetbeni engedmény helyes kezelése, bizonylatolása – azonnali engedmény, utólagos engedmény >> Többszereplős árengedmény konstrukció – pénzvisszatérítés esetén >> Pontgyűjtő akciók >> Kuponakciók szabályozása >> Utalványok kezelése az áfában, várható változások 2019-től >> Adóalap módosítással nem járó kedvezmények („nem számlázott engedmények”) jellemzői, bizonylatolásuk és elszámolásuk

Az adóalap utólagos változásának feltételei, bizonylatolása

Kibocsátói oldal feladatai a fizetendő adó utólagos csökkenése esetén >> A bizonylat korrekciójának formái, azaz hogyan kell helyesen számlával egy tekintet alá eső okiratot kiállítani >> Milyen esetekben nem szükséges az önellenőrzés, és mely esetekben elkerülhetetlen? >> A korrekciós bizonylat befogadójának feladatai és lehetőségei

Esettanulmányok

Példák hagyományos akciókra („egyet fizet, kettőt kap”, sorsolásos játék, pontgyűjtő kártyán gyűjtött pontok beváltása, kivágható kuponok, stb.) >> Az engedmény biztosításának különböző lehetőségei, egy háromszereplős láncon keresztül bemutatva (áruminta, ingyenes átadás, pénzvisszatérítés, nem számlázott engedmény, természetbeni engedmény, utalvány juttatása, stb.)

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Kardos Dóra

  adómenedzser, Mazars Kft.

 • Szabó Viktor

  senior adótanácsadó, Mazars Kft.

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 15.900 Ft + áfa 2018. január 14-ig történő jelentkezés esetén
 • 17.900 Ft + áfa 2018. február 7-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos Kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 19.900 Ft + áfa helyett 13.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
02.14.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
-
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább