Adóellenőrzések és adóperek, adóhatósági kapcsolattartás az új Art., Air alapján – Új helyzetben a gazdálkodók 2018-tól!

témák
 • ellenőrzési határidő /
 • elektronikus kapcsolattartás /
 • eljárások /
 • NAV állásfoglalások /

Adóellenőrzések és adóperek, adóhatósági kapcsolattartás az új Art., Air alapján – Új helyzetben a gazdálkodók 2018-tól!

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1.

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

 

"A lerövidülő 180/365 napos ellenőrzési határidő miatt az ellenőrzések gyorsabbá és hatékonyabbá válhatnak, de egyben új feltételek is életbe lépnek; a folyamat során korlátozottabb az új tények állítása, az adóhatóság eljárási bírságot szabhat ki, teljességi nyilatkozatot kér – hogyan tudnak erre hatékonyan felkészülni a cégek? Az elektronikus kapcsolattartás tovább bővül, az ezen alapuló előzetes kockázatelemzés célzott adóvizsgálatokat eredményez, továbbá a NAV a nemzetközi adóhatósági információcsere tartalmán túl is rendelkezik adatokkal – mennyiben térnek el a vizsgálatok az eddigiektől? Mennyiben térnek el a 2018 előtt és a 2018. január 1. után indított eljárások?  A támogató hatósági spektrum kibővül, változik a NAV állásfoglalások szerepe – hogyan profitálhatnak ebből a társaságok?"

dr. Fekete Zoltán Titusz

Jelentkezem

Tematika

Az új adóigazgatási szabályozás koncepciója
Új szabályozás jogintézményei a régi szabályozás fényében

Alapelvek újraszabályozása (eljárási alapelvek az Air-be, anyagi jogi kihatással is bíró alapelvek az Art-ba kerültek; Ket. alapelvek beemelése, közérthetőség elve) >> Képviseleti szabályok változása (általános rendelkezések a Ket-ből, együttes eljárás, ellenérdekű adózó fogalma, teljes körű meghatalmazás vélelme) >> Adóigazgatási eljárás általános szabályai (kapcsolattartás, (teljes körű elektronikus ügyintézés), iratbetekintési jog, kérelem tartalom szerinti elbírálása, ügyintézési határidő à felfüggesztés helyett meghosszabbítás; új eljárás és perújítási, felülvizsgálati kérelem viszonya; határidőn belül a döntést közölni is kell, túllépés szankciói, igazolási kérelem (objektív határidő rövidül), idézés/értesítés, bizonyítékok (tanú, nyilatkozat, szemle, szakértő), eljárási bírság (hogyan viszonyul a mulasztási bírsághoz), döntés és közlése, biztosítási intézkedés) >> Ellenőrzésre vonatkozó szabályok (háttérszabály az Air. általános szabálya; ellenőrzés fajtái,   határidők, észrevételezés (jogvesztő határidő), tényállás tisztázása, becslés kiürülése, teljességi nyilatkozat >> Jogorvoslati rend (jogosultak körét érintő változások, fellebbezés: új tényre, körülményre nem lehet hivatkozni, ellentmondásos fellebbezés elbírálása, elkésett fellebbezés, tényállás kiegészítése a felettes szerv eljárásában, felügyeleti intézkedés, közigazgatási per eljárási szabályai)

Az új adózás rendjéről szóló törvény

Az adóigazgatási eljárás alanyai, kötelező képviselet >> Bejelentkezés és bejelentés >> Adóregisztrációs eljárás >> Adófizetési biztosíték >> Az adóbevallás szabályai >> Önellenőrzés >> Adófizetés, késedelmi pótlék >> Adótitok >> Kockázatelemzési eljárás >> Az adózói minősítés >> Fizetési kedvezmények >> Elévülés >> Adóbírság, mulasztási bírság >> Intézkedések >> Az adóhatóság által nyújtott szolgáltatások

Az adóhatóság által foganatosítható végrehajtási eljárásokról

Általános végrehajtási szabályok (szereplők, költség, felfüggesztés, szünetelés, elévülés, behajthatatlanság stb.) >> Végrehajtási eljárás megindítása >> Végrehajtási kényszer >> Pénzösszeg letiltása >> Ingó- és ingatlanfoglalás, lefoglalt dolgok értékesítése >> Végrehajtás megkeresésre (általános közigazgatási végrehajtó szerv)

Konzultáció, esettanulmányok áttekintése
Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Fekete Zoltán Titusz dr.

  adómenedzser, RSM Hungary Zrt.

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 15.900 Ft + áfa 2018. április 3-ig történő jelentkezés esetén
 • 17.900 Ft + áfa 2018. április 26-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 19.900 Ft + áfa helyett 13.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
Adóellenőrzések és adóperek, adóhatósági kapcsolattartás az új Art., Air alapján – Új helyzetben a gazdálkodók 2018-tól!
Szabad helyek száma: 9
05.03.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább