EKAER a 2020-as változások és adóellenőrzések tükrében

témák
 • EKÁER /
 • EKÁER szám /
 • bejelentés /
 • EKÁER rendszer /
 • áfa /
 • gyűjtőfuvar /
 • kockázatok EKÁER szempontból /
 • adóellenőrzés /

EKAER a 2020-as változások és adóellenőrzések tükrében

3 +1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie az EKÁER tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

 

"Ajánljuk az előadást mindazon gyakorló vagy kezdő szakembereknek, akik a gyakorlatban az EKÁER rendszert nap, mint nap használják, illetve szeretnék megismerni az EKÁER rendszerrel kapcsolatos adóellenőrzési eljárást is, valamint az EKAER rendszer összefüggéseit a céges folyamatokkal."

Kovács-Kneitner Lea okleveles adószakértő

 

Jelentkezem

Tematika

Mely ügyletek során kell EKÁER számot igényelni (példákkal alátámasztva, különösen háromszög-és láncügyletek, bérmunka) >> Fuvarozó / szállítmányozó vállalatok számára szolgáltatandó adatok megnevezése, illetve a megrendelőtől és beszállítótól szükséges adatok >> Milyen adatokat kell bejelenteni az új szabályok szerint, milyen adatok bejelentése nem szükséges >> Mentességek az EKÁER szám igénylése alól, kockázatok >> Kockázatos termékek és kockázatos élelmiszerek speciális szabályai az EKÁER rendszerben és az egyéb jogszabályokban >> Jogkövetkezmények kivédése felelősségi körök meghatározásával, belső szabályzatok és a könyvelés összehangolása az EKÁER rendszerrel >> Megrendelési adatok szükséges kiegészítése – együttműködés a felek között, szállítmányozási szerződések egyeztetése, megrendelések dokumentálása >> Módosítások elvégzése az EKÁER rendszerben – mit és mikor tehetünk meg? >> EKÁER rendszer kockázatainak ismertetése, a kockázatok csökkentésének lehetőségei >> Áfa ügylettípusok szerinti EKÁER szám igénylésének ismertetése, paritások ismertetése, visszáru, vevői készlet, sérült áru kezelése, göngyöleg EKAER kezelése >> Gyűjtőfuvar/terítőfuvar kérdései >> Harmadik országbeli termékek behozatalának, mozgatásának kérdése, vámoltatás az EKAER szempontjából >> Az EKÁER rendszer és más adónemek összefüggései (környezetvédelmi termékdíj, áfa, kockázatos és megbízható adózók stb.) >> Érvényes informatikai felület bemutatása, gyakorlati tapasztalatok >> Háromszög-és láncügyletek, bérmunka tapasztalatok, csoportos adóalanyiság kérdése, nem bejelenthető termékek, saját áru fuvarozása, hogyan ismerjük fel, melyek a kockázatok EKAER szempontból? >> Adóellenőrzések ismertetése (útközbeni, telephely és utólagos ellenőrzések közötti különbség), jegyzőkönyvek ismertetése, gyakorlati bírságtételek bemutatása, jegyzőkönyvek észrevételezése >> EKAER adóellenőrzés – jogszabályi háttér, hogyan érvényesítsük a jogainkat, mit tehetünk? >> Megoldatlan helyzetek megoldási alternatíváinak bemutatása, buktatók, kockázatok >> Dokumentumok összekészítése az adóellenőrzésre, mikor, mit kérhet az adóellenőr (CMR, számla, szállítólevél, szerződés, nyilatkozatok összefésülése? >> Szállítmányozók nyilatkozatainak – tanúvallomásainak kihatása az adózók EKAER ellenőrzésének helyzetére >> Logisztika, beszerzés, értékesítés, raktározás és a pénzügy együttműködése az EKAER rendszerben hogyan valósítható meg >> Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Kovács-Kneitner Lea

  Kovács-Kneitner Lea

  okleveles adószakértő, MOKLASZ

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes kedvezmény

Konferencia bérlettel (10 alkalom) rendelkező okleveles adóaszakértő képzésen résztvevőink számára a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a tanfolyami azonosítójának számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 17.900 Ft + áfa 2020. február 6-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 19.900 Ft + áfa helyett 13.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
EKAER a 2020-as változások és adóellenőrzések tükrében
Szabad helyek száma: 25
02.13.
10:00-13:35
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
 • 4
 • 4
 • 4
 • 4
 • 0
2. Adja meg adatait!
PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább