Fuvarozás, szállítmányozás ÁFA szabályai

témák
 • áfa /
 • fuvarozás /
 • szállítmányozás /
 • teljesítési hely /
 • mentesség /
 • devizás számla /
 • adómentes /
 • gyűjtőfuvar /
 • termékértékesítés /
 • szolgáltatásnyújtás /
 • EKÁER /
 • rendeltetési hely /

Fuvarozás, szállítmányozás ÁFA szabályai

4 +1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

4.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül.

Jelentkezem

Tematika

A teljesítési helyre vonatkozó szabályok >> Adóalanynak és nem adóalanynak teljesített fuvarozás >> Adóalany részére teljesített fuvarozás a megrendelő teljesítéssel legközvetlenebbül érintett gazdasági letelepedettsége határozza meg a teljesítés helyét >> Hogyan számlázható az áfa területi hatályon kívüliként a szolgáltatás >> A megrendelő adóalanyiságának fogalma >> Ha más tagállambeli a megrendelő mi a szükséges ellenőrzési eljárás? >> Harmadik országbeli megrendelő esetén alkalmazható-e az áfa nélküli számlázás? >> A megrendelő adóalanyként vette igénybe a szolgáltatást - mit jelent ez? >> A minősítés belföldi megrendelő felé teljesített fuvarozás esetén >> Mi a helyes adókezelés, ha kizárólag külföldi útszakaszon fuvaroznak? >> Az elhatárolás az áfa hatályán kívüli és az adómentes fuvarköltség között >> Szükséges-e elkülöníteni a közösségi és a nemzetközi fuvart? >> A közösségi fuvarozás fogalma >> A ténylegesen megtett útszakasznak mikor van jelentősége? >> Szükséges-e elkülöníteni a külföldi és belföldi útszakaszt? >> Mi a helyes számlázása a közösségi és a nemzetközi fuvarnak? >> Az első közösségi rendeltetési hely >> Mikor van szerepe az átrakodás helyének? >> A gyűjtőfuvarok megítélése >> Az adószám és a gazdasági letelepedettség elhatárolása és jelentősége >> Az adóalany és az állandó telephely fogalma >> Közösségen belüli és harmadik országbeli fuvarozás >> Fuvarozás más tagállambeli és harmadik országbeli megrendelésére >> Belföldi fuvarozás: mikor áfás és mikor nem? >> Alfuvarozók, alvállalkozók által nyújtott szolgáltatások teljesítési helye >> A járulékos költségek, illetve a fuvarozáshoz járulékosan kapcsolódó szolgáltatások fogalma, szabálya >> A termékértékesítéshez járulékos fuvarköltségek >> Mi a megítélés, ha az eladó, mi ha a vevő rendeli a fuvart >> Raktározás, rakodás, átrakás, szállítmányozás >> Mentességek az importált termékhez, a kiléptetett és a szabadforgalomba nem helyezett termék fuvarozásához kapcsolódóan, mentességek igazolása >> Hogyan kell igazolni, hogy a fuvarköltség beépül az importált termék adóalapjába?

Szabadforgalomba nem helyezett termék fuvarozása >> Mi a feltétele az export fuvar mentességének? >> Hogyan igazolja az alvállalkozó a fuvar adómentességét? >> Fuvarozás TIR okmány alapján >> Konténeres szállítás >> A közösségi és a nemzetközi fuvarok kombinációja >> Közlekedési eszközök, fuvareszközök bérbeadása rövid és hosszú távra, a tényleges használat helyének jelentősége >> Mi minősül rövid távú bérbeadásnak és mi a hosszú táv? >> Közvetített fuvarozási szolgáltatás, továbbterhelt fuvarszámla >> Továbbszámlázott szolgáltatások és ügynöki, közvetítői díjak >> Mikor közvetített szolgáltatás és mikor járulékos költség a fuvardíj? >> Gyors- és futárposta >> Egy vagy több fuvar, az átrakás és az első rendeltetési hely jelentősége >> Az importszolgáltatás szabályai >> Határozott idejű elszámolás és gyűjtőszámla >> Mikor melyik az előnyösebb? >> Az időszaki elszámolás 2016-tól hatályos szabályai >> Az új teljesítési időpont szabályok >> Mikor a számla kelte a teljesítési időpont? >> Mikor kell az elszámolási időszak utolsó napját teljesítési időpontként szerepeltetni? >> Amikor a fizetési esedékesség a teljesítési időpont és amikor a 60. nap >> Időszaki elszámolású fuvarszámla helyesbítése – ha utólag változik a díj, az adómérték, stb. >> A gyűjtőszámla feltételei, szabályai, a teljesítési időpont, számla tartalmi kellékei  >> Mi a teendő, ha nem kerülnek vissza a kiléptetést igazoló okmányok? >> A szállítmányozó és a fuvarozó közötti helyes számlázás: teljesítési időpont, számla tartalmi kellékei, teljesítési hely, mentesség >> A szállítmányozónak hogyan és milyen teljesítési időponttal kell számláznia megrendelője felé >> Devizás számla – az alkalmazandó árfolyam  >> Bizonylatkorrekciók >> Összesítő nyilatkozattételi kötelezettség a szolgáltatásokról >> Más tagállamban felszámított áfa visszaigénylése >> Okmányok, bizonylatok, számlázás >> Mikor lehet áfa nélkül számlázni vagy áfa nélkül továbbszámlázni egy fuvarköltséget >> Az adómentes, az áfa hatályán kívüli és a fordított adózású számla elhatárolásai, mikor melyiket kell alkalmazni, melyek a tartalmi kellékei? >> Új kellék a számlán a partner adószám milyen esetekben kell szerepeltetni? >> Belföldi összesítő nyilatkozat értékhatárának csökkenése – gyakorlati tudnivalók >> Alapvető szabályok az EKÁER-rel kapcsolatban >> Miben változott 2016-ban és 2017-ben az EKÁER szabályozás? >> Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Csátaljay Zsuzsanna Dr.

  adószakértő

Részvételi díj
17.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2017. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 17.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 11.900 Ft + áfa 2017. március 10-ig történő jelentkezés esetén
 • 13.900 Ft + áfa 2017. április 10-ig történő jelentkezés esetén
 • 15.900 Ft + áfa 2017. május 3-ig történő jelentkezés esetén

3. -50%: Vendégjegy kedvezmény

Hozza el tulajdonostársát, partnerét vagy kulcs-alkalmazottait, akik 50% kedvezménnyel 17.900 Ft + áfa helyett 8.950 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.  Amennyiben Önre a vendégkedvezmény vonatkozik, kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy Ön kinek a vendége.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
Fuvarozás, szállítmányozás áfája
Szabad helyek száma: 17
05.10.
10:00-16:30
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 6
 • 6
 • 6
 • 6
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább