Minden amit a KATA-ról tudni kell!

témák
 • kata /
 • adózás /
 • adatszolgáltatás /
 • nyugdíj /
 • egészségbiztosítási ellátás /

Minden amit a KATA-ról tudni kell!

4 +1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie a tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

 

A KATA adóalanyiság választásával kapcsolatosan már sok mindenről tudunk, sok mindent hallottunk. A 2019-es adóváltozásokat alapul véve összefoglaljuk azokat a dolgokat, szabályokat, előírásokat, amit a KATA adózóssal kapcsolatosan tudni kell. Több kérdésre szeretnénk választ adni. Mi számít bevételnek a KATA-ba? Milyen adatszolgáltatási kötelezettsége van a KATA-s adóalanynak? KATA-s adóalany szolgálati ideje- nyugdíj? Milyen egészségbiztosítási ellátásra jogosult a KATA-s adóalany?

Ezekre és természetesen még számos egyéb kérdésre  is szeretnénk választ adni, segítséget nyújtani a 2019. február 28.-i konferencián.

Antalfi Csilla
okleveles adószakértő

Jelentkezem

Tematika

Mi a KATA adózás lényege. Milyen jogszabályi előírások vonatkoznak a KATA adózókra. >> Kik választhatják a kisvállalkozások tételes adóját és ki nem. >> Milyen feltételek szükségesek a választáshoz, fontos változás 2019.01.01-től! >> Hogyan jön létre a KATA státusz és hogyan szűnik meg. Milyen kötelezettségekkel jár Kisadózónak lenni. Kinek, mit, hová és mikor kell fizetni. Összefoglalás, összehasonlítás. >> Mekkora összeg a kisadózó vállalkozások tételes adója. Milyen adókat vált ki és milyen adókat nem a KATA. >> Munkavállalók foglalkoztatása, velük kapcsolatos jogszabályi előírások. >> Betéti társaságokra vonatkozó előírások, beltag vagy kültag? Ki is lehet KATA-s adózó, milyen előírások vonatkoznak rá Bt esetén. >> KATA bevallás, nyilvántartás, adatszolgáltatás. Kell e könyvelő a kisadózó vállalkozónak. >> KATA és a számlázás. A számla kötelező adattartama. Alanyi adómentesség. Bevételi értékhatár. Mi számít bevételnek. Kivételek, amikor a KATA-s adóalany nem járhat el alanyi adómentesként. Közösségi értékesítés és beszerzés speciális esetei. >> Milyen tevékenységre nem választható a kisvállalkozások tételes adója.

Főállású – mellékállású kisadózó meghatározása. Fogalmi változások. >> Kisadózó vállalkozás vagy munkaviszony, színlelt szerződés kritériumai a NAV szemével. >> Táblázatos szemléltetés az eldöntés elősegítéséhez. Kisadózó vállalkozás megszűnésével, szüneteltetésével kapcsolatos előírások. >> KATA szolgálati idő – nyugdíj számítás menete, vonatkozó előírások. >> Milyen egészségbiztosítási ellátásra jogosult a KATA adózó. Egyes ellátásokra vonatkozó előírások ismertetése. Összehasonlítás, hogy  a munkaviszonyból származó jövedelem és a KATA-s jogviszony után kapott pénzbeli ellátások hogyan alakulnak. >> Év elejétől, vagy évközben kezdő KATA-s ellátásainak ismertetése. >> Milyen kedvezményeket nem tud a KATA adózó igénybe venni. ( Családi adóalap kedvezmény, elsőházasok kedvezménye, súlyos fogyatékossági adókedvezmény. >> Iparűzési adó és a KATA. Melyiket válasszam? Tételes adó vagy átalányadó. Bejelentkezés és megszüntetés szabályai. Bevallási és adófizetési előírások. >> Mennyiről is kapok jövedelemigazolást a NAV-tól ha hitelt szeretnék felvenni. >> Kérdések – és válaszok.

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Antalfi Csilla

  okleveles adószakértő

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2019. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Csoportos Kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
Minden amit a KATA-ról tudni kell!
Szabad helyek száma: 11
02.28.
09:30-15:00
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
 • 6
 • 6
 • 6
 • 6
 • 0
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább