Promóciók és marketing akciók adózási kérdései, utalványok kezelésének változása

témák
 • szja /
 • eho /
 • promóció /
 • nyeremény /
 • jövedelem /
 • adómentesség /

Promóciók és marketing akciók adózási kérdései, utalványok kezelésének változása

4 +1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.ül.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül.

Jelentkezem

Tematika

Jó, ha tisztában vagyunk azzal, mit lehet, és mit hogyan lehet: Hogyan határolhatóak be az egyes kategóriák a különböző adótörvényekben?

a személyi jövedelemadóban >> üzletpolitikai célú árengedmény, visszatérítés, ajándék >> áruminta >> szóróajándék >> csekély értékű ajándék >> üzleti ajándék >> ajándéksorsolás >> összevonandó jövedelem >> a társasági adóban >> üzletpolitikai (reklám célú) juttatás, áruminta >> munkavállalóknak adott juttatás >> sorsolásos játék, ajándéksorsolás >> térítés nélküli eszközátadás >> reprezentáció, üzleti ajándék >> az általános forgalmi adóban >> egyes árengedmények (skontó; értékesített termék, szolgáltatás mennyiségéhez kapcsolódó árengedmény; üzletpolitikai célú árengedmény; pontakció >> háromszereplős akciók – adóalap utólagos csökkentése >> ingyenes ügyletek >> egycélú, és többcélú utalványok definíciója, kezelése >> az illetéktörvényben

Gyakorlati problémák, esettanulmányok

I. esettanulmány: A kereskedőnél lebonyolított vásárlás után a vásárló magánszemélyek azonnal ajándékban részesülnek. >>A számlán feltüntetésre kerül az ajándék értéke engedményként. >> A vásárláskor a vevő kupont kap, a kuponon szereplő értéket készpénzben megkapja a gyártótól. >> Egy nyereményjátéknál nem mindenki kap ajándékot, csak akit kisorsolnak. >> A vásárlók között autó kerül kisorolásra. >> A vevők a vásárláskor kapott blokkon lévő azonosítót sms-ben beküldik a megadott telefonszámra, a nyertes közjegyző jelenlétében kerül kisorsolásra. >> A vásárlás alkalmával a magánszemély vevő pontokat kap a kártyájára, amelyet később beválthat ajándékokra. >> A magánszemély a céges vásárlások alkalmával kapott pontokat gyűjti össze kártyáján, majd váltja be ajándékra az eladónál. >> A vevő az első vásárláskor ezer forintonként 100Ft névértékű kupont, összesen 500 Ft-ot kap, amit a következő vásárláskor felhasználhat. Mekkora lesz az áfa alapja, amikor a vevő a 4 ezer Ft-os termék vásárlásakor beváltja a kupont?

II. esettanulmány: Egy élelmiszeripari vállalat a születésnapi akció keretében minden, az utcán arra járó magánszemélynek ajándékokat osztogat (az ajándék nem vásárláshoz kötött). >> Az ajándék csokoládét, amelynek értéke 350 Ft, a vállalat külön beszállítóktól szerzi be. >> A 350 Ft-os tábla csokoládé megfelel az Szja törvény szerint áruminta definíciónak. >> A saját gyártású termékekből összeállított ajándékcsomag szokásos piaci értéke 7 ezer Ft (áfával), míg az előállítási költsége 4 ezer Ft. >> Az ajándékcsomag értéke 18 ezer Ft. >> Csak a potenciális vevők kapnak, akik bejönnek az üzletbe. >> Aki leadja a pultnál email címét, az részt vesz egy sorsolásban: főnyeremény egy 40 ezer Ft értékű mikrohullámú sütő.

III. esettanulmány: Az autó értékesítő adatbázisból kiválaszt egy meghatározott kört (autó-tulajdonosokat), akiknek egy kérdőívet kell kitölteni  a weboldalon. Akik válaszolnak a kérdőívben szereplő egyszerű kérdésekre, azok közül kisorsolnak egy nyertest. A kérdőívben be lehet ikszelni, hogy milyen autó-tartozékot szeretnének nyerni, ha ők a nyertesek. Az autó tartozék értéke maximum 7,500 Ft. >> Nem kérdőívet kell kitölteni, hanem meg kell tippelni, hogy az adott időszakban milyen színű autókból rendelnek legtöbbet. A 20 legjobb tippelő közül sorsolják ki a nyertest. >> A legjobban tippelő kapja az az autóalkatrészt. >> Nem kérdőívet kell kitölteni, hanem egy autós rajzot kell beküldeni. Az internetes szavazók döntenek arról, hogy kié a legjobb rajz. >> Szűk körben hirdetik meg a rajzversenyt. Zsűri választja ki a legötletesebb rajzot.

IV. esettanulmány: Egy magyar társaság gálaestet szervez az üzleti partnereinek (cégeknek). A gálaestre belépőjegyet kell venni. Az üzleti partnerek a belépők megvásárlása során leadják azoknak a munkavállalóknak a nevét, akik részt vesznek az estélyen. A résztvevők automatikusan részt vesznek egy sorsoláson, melyre közjegyző jelenlétében az est folyamán kerül sor. A fődíj utazás az Orient Expressen. >> A partner cégek között és nem azok munkavállalói között lesz kisorsolva az utazás. >> A gálaestet szervező cég nem magyar.

Hogyan dokumentáljunk helyesen?

Adóhatékony a promóció, de ha nem jó a dokumentáció, adókockázatot fut a cég.

Ellenőrzési tapasztalatok – mire figyeljünk?
Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • H. Nagy Dániel dr.

  adóigazgató, Mazars Kft.

 • Szabó Viktor

  adómenedzser, Mazars Kft.

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2019. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 15.900 Ft + áfa 2019. február 26-ig történő jelentkezés esetén
 • 17.900 Ft + áfa 2019. március 19-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 19.900 Ft + áfa helyett 13.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
03.26.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
 • 4
 • 4
 • 4
 • 4
 • 0
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább