Merre tart a könyvelés: adatrögzítés vagy adatelemzés? - Fordítsuk az online számlázást a könyvelés hatékonyságának növelésére

témák
 • online számlázás /
 • könyvelő programok /
 • adatexport /
 • audit xml /
 • számviteli zárás /
 • lekérdezések /

Merre tart a könyvelés: adatrögzítés vagy adatelemzés? - Fordítsuk az online számlázást a könyvelés hatékonyságának növelésére

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

"Nagyra becsülendő a könyvelők naprakészsége, szerteágazó tudása és rendszerbeni gondolkodása. Hogyan is lenne képes bárki ilyen sok jogszabályt átlátni, és alkalmazni amellett, hogy ügyfelei elégedettsége hol magas szintű riport készítést, hol pedig „anyáskodó” gondoskodást is igényel. Mindezt tetőzi, hogy a könyvelők már 2017-ben egy magas lécet ugrottak át azzal, hogy kizárólag elektronikusan adják be az adóbevallásokat. Ez jelentős könnyebbséget hozott a mindennapi munka során is. A digitalizáció folytatódik, és lehetőség van a további előrelépésnek, ami újabb munkaerő- és idő csökkenést jelent majd. A kormányzat nagyon nagy erőforrást fektet az elektronikus adatáramlásba, és az adatok elemzésébe. Nekünk is lépést kell tartanunk, mert aki lemarad, az kimarad.

Ön tudta hogy az online számlázásnak már van előzménye és már alkalmazzuk is? Nézzük meg hogyan fordíthatjuk a hatóságokhoz beérkezett elektronikus adatokat a könyvelési, a riportok és a beszámoló készítési munkák hatékonyságának növelésére!"

Tusnádiné Ágoston Márta

Jelentkezem

Tematika

2018. július 1-jétől kibővülnek a számlázó programokkal szemben támasztott követelmények és bevezetésre kerül az online számlázás. Ennek előzménye, hogy 2016. január 1-től minden számlázó programnak rendelkeznie kell egy „adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás” elnevezésű funkcióval (adatexporttal). Ha már kötelező, akkor használjuk ki! Mivel ez az online számlázás első alapja, minden igényes könyvelőnek tudnia kell mit tartalmaz ez az adatexport és milyen elemzés tudnak majd a hatóságok ebből készíteni.

Az adatexport birtokában a könyvelőként megspórolhatjuk az adatrögzítést is. Egyre több könyvelő program már képes beolvasni az XML adatexportot, de ez az adatexport beolvasható akár egy független programba, ellenőrzés céljából. Automatizáljuk a könyvelésből adódó eredményeket az ügyfelek információ igényének megfelelően.

Az online számlázás tartalma, az adatexport:

Mely számlákra vonatkozik adatszolgáltatás, azaz „online számlázás” >> Számlázó programmal szemben támasztott követelmények (teszt időszak, éles indulás) >> Milyen kötelezettséget ró az új szabály a kézi számlák kiállítójára? Esetleg a könyvelőre? >> A jelenleg is „online” rendszerben történő adatszolgáltatások, különböző hatóságok felé >> Mi az az adatexport? Több mint 150 adattípus szerepel benne! Vannak közte kötelező és nem kötelező elemek. A tapasztalat alapján már a kötelező adatok köre is elég terjedelmes, de vajon kell-e bővíteni a számlázó programokat az előírt adatexport teljesítéséhez?

Az adatok elemzése: egyeztetési-ellenőrzési lehetőségek, konkrét példákon keresztül:

Áttekintés az adózó számlázási szokásairól (pl. áfa kulcsokhoz rendelt számla mennyiség és érték) >> Összesítések és elemzések a kiállított számlákról: táblázatok, grafikonok az adóalap és adó mértékéről >> Áfa ellenőrzés (az adózó és az adóhatóság részére is jó megoldást nyújt az adatexport felhasználása) >> Árbevétel ellenőrzési lehetőség: egyszerűen összevethető a kiállított számlák összessége a könyvelési adatokkal (árbevétellel, partnerekkel) >> A számlák sorszámtartományának vizsgálata: hiányzó és dupla sorszámok >> Egy megadott időszakon kívüli (megelőző és következő) számlák kimutatása. Ez megkönnyíti az időbeli elhatárolások vizsgálatát. >> Számla korrekciók: sztornó számlák, számlával egy tekintet alá eső okiratok kigyűjtése egy adott időszakot megelőző, vagy azt követő időszakra. >> A vezető (legnagyobb forgalmú) termékek értékesítésének vizsgálata. >> A fentieken kívül csak a fantázia szab határt egy adatbázisban való lekérdezések lehetőségének…! >> Az adatexport korlátai

Adófolyószámla egyeztetése a XXI. században:

2014-től minden adózó rendelkezésére áll az adófolyószámla XML formátumban is. Ezt felhasználva további számos ellenőrzési lehetőség adódik, amely lényegesen hatékonyabb munkát eredményez.

Elemzés a főkönyvi adatokból:

Mi az az AUDIT XML? >> Elemzési lehetőséges az AUDIT XML segítségével. (Példák) >> A főkönyvi adatok és a számlázó program adatainak összevetése

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Tusnádiné Ágoston Márta

  könyvvizsgáló, adótanácsadó

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 15.900 Ft + áfa 2018. január 27-ig történő jelentkezés esetén
 • 17.900 Ft + áfa 2018. február 20-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 19.900 Ft + áfa helyett 13.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
02.27.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
-
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább