Civilek a számvitel és adózás tengerén

témák
 • alapítvány /
 • egyesület /
 • beszámoló /
 • közhasznúság /
 • közzététel /
 • letétbehelyezés /
 • adóalap /
 • ingatlan /
 • adomány /
 • támogatás /
 • áfa /
 • nonprofit gazdasági társaság /
 • származtatott jogi személyek /
 • helyi adók /
 • számvitel /
 • adózás /
 • megszűnés /
 • bevallás /

Civilek a számvitel és adózás tengerén

3+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferenciák sok példával

Az előadások megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Az előadó ajánlásával

"Ajánlom ezt a konferenciát civil szférában gyakorló számviteli szakembereknek, de a civil szervezetek vezetőinek is. A civil szervezetek számvitele során nemcsak a számviteli törvényben, hanem külön jogszabályokban is gondolkodni kell, ezért előadásom során igyekszem kidomborítani a számviteli elszámolásokkal kapcsolatos hasonlóságokat és különbségeket. Még mindig gondot okoz a gyakorlatban az „ingatlanos” civil szervezetek számviteli és adózási szabályainak alkalmazása, melynek részletes bemutatására szintén sor kerül előadásomon, kontírozási példákon keresztül is szemléltetve. Végig vesszük a tipikus és atipikus számviteli problémákat, a támogatások elszámolását, az elhatárolásokat és terítékre kerülnek a bizonylatolási kérdések is. Beszélünk a szektort érintő adókról, legyen szó kisadókról, helyi adóról vagy éppen társasági adóról..."

Suller Krisztina ügyvezető, Szám Magic Kft.

Jelentkezem

Tematika

Civil szervezetek (alapítványok, egyesületek) beszámolása, számvitele, adózása, fogalmak meghatározása, régi és új szabályok

Könyvviteli rendszerek választásának kritériumai, üzleti év, könyvvizsgálati kötelezettség, könyvviteli rendszerek változtatásának feltétel rendszere >> Beszámolási opciók civil szervezeteknél, a különböző beszámolási formák, azok részei >> A közhasznúsági melléklet részei, kitöltése, megjelenése a számvitelben – példákkal >> A közhasznú státusz megszerzésének, fenntartásának feltételei, a közhasznú jogállás elvesztése (ennek adó- és egyéb konzekvenciái) >> Az általában problémát jelentő beszámolósorok tartalma, a civil szervezetek kiegészítő melléklete és a közhasznúsági melléklet – példákkal >> A közzététel, letétbe helyezés kérdései (civil szervezetek és származtatott jogi személyek) >> A PK141 és PK142nyomtatvány, azok sorai >> A beszámoláshoz kapcsolódó adókötelezettségek (társasági adó, helyi adók) >> Cél szerinti és vállalkozási tevékenységek számvitele, megjelenése a beszámolókban - példák a gyakorlatból >> Bevételek tipizálása, bizonylatolása (tagdíj, adomány, támogatás, térítési díjak, szponzoráció, stb.) >>Költségeik áttekintése, tipizálása gyakorlatból felmerült példákkal >> Cél és vállalkozási tevékenységek elkülönítésének kötelme, megvalósítása - példák a cél és vállalkozási tevékenységre >>Támogatások számvitele, csoportosítása - különös tekintettel az 1% fogadására >>Számviteli szabályzatok, egyéb szabályzatok >> Társasági adóalap levezetése, bevallása, bevallási opciók, régi és új szabályok, átmeneti szabályok alkalmazása >> Adóalap levezetés közhasznú és nem közhasznú jogállású szervezetek esetén, arányszámok, korrekciós tételek részletezése >> Szabályzatok, számlarend >> Társasági adóalap levezetés számpélda közhasznú jogállású civil szervezet esetén >> Társasági adóalap levezetés számpélda közhasznú jogállással nem rendelkező civil szervezet esetén >> Egyszerűsített beszámoló tartalék sorának tartalma, meghatározása példa >> Támogatások kezelése példákon keresztül

Civil szervezetek egyéb adókapcsolatai, a civil szervezetek juttatásai

Civil szervezetek és az áfa kérdések (mentesség, arányosítás, levonás, bizonylatolás) >> Adomány, támogatás, áfa >> Civil szervezetek és a kisadók (szakképzési hozzájárulás, cégautóadó, rehabilitációs hozzájárulás, környezetvédelmi termékdíj, stb.) >> Adómentes juttatások, adóköteles juttatások, feltételei, közhasznú jogállású és közhasznú jogállás nélküli szervezetek által kifizetett cél szerinti juttatások >> Reprezentáció, üzleti ajándék, étkeztetés adózási kérdései >> Az egyes kifizetések adó-és járulékterhei >> Adószámos magánszemélyek részére történő kifizetések >> Kifizetésekkel kapcsolatos eljárási szabályok, adóbevallási szabályok, határidők >> FELÍR szám, ha kell... >> Gyakorlatból vett példák magyarázatok

A nonprofit gazdasági társaságokkal kapcsolatos kérdések

A közhasznú jogállással nem rendelkező nonprofit gazdasági társaság és a közhasznú jogállással rendelkező nonprofit gazdasági társaság paraméterei, helyük a Ptk.-ban, létesítő okiratuk >> A közhasznú jogállás megszerzése, fenntartása – példák >> Nonprofit gazdasági társaságok számvitele, beszámolása, közhasznúsági jelentése >> Kapcsolat a társasági adóval és az iparűzési adóval – példák >> Nonprofit gazdasági társaság és a származtatott jogi személy >> Nonprofitból for profitba - azaz mire figyeljünk a nonprofit gazdasági társaságoknál? >> Egyéb aktuális kérdések (kisadók, stb.)

A megszűnés számviteli és adózási kérdései

Megszűnési formák >> Megszűnési, átalakulási határidőnapló >> Beszámolási feladatok civil szervezetek megszűnésekor, átalakulásakor >> Nonprofit gazdasági társaságok megszűnése

Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Suller Krisztina

  ügyvezető, Szám Magic Kft.

Részvételi díj
19.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2017. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 19.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 13.900 Ft + áfa 2017. augusztus 16-ig történő jelentkezés esetén
 • 15.900 Ft + áfa 2017. szeptember 16-ig történő jelentkezés esetén
 • 17.900 Ft + áfa 2017. október 9-ig történő jelentkezés esetén

3. -50%: Vendégjegy kedvezmény

Hozza el tulajdonostársát, partnerét vagy kulcs-alkalmazottait, akik 50% kedvezménnyel 19.900 Ft + áfa helyett 9.950 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.  Amennyiben Önre a vendégkedvezmény vonatkozik, kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy Ön kinek a vendége.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
10.16.
09:30-15:00
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább