Személygépkocsik üzemeltetésével kapcsolatos adózási kérdések

témák
 • személygépkocsi /
 • ÁFA /
 • levonási jog /
 • tesztautó /
 • cégautó /
 • magánszemély /
 • útnyilvántartás /
 • kiküldetési rendelvény /
 • cégautóadó /
 • gépjárműadó /
 • TAO /
 • számvitel /
 • költségelszámolás /

Személygépkocsik üzemeltetésével kapcsolatos adózási kérdések - ÉLŐ ONLINE KÖZVETÍTÉS

3+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

A közvetítés lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit megírja előadónknak, aki az előadást követő konzultáció keretében megválaszolja azokat.

3.

Kreditpontok: Könyvelőknek, adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek

Kreditpontos határozatok elfogadva a Pénzügyminisztériumnál az ÉLŐ online konferencia esetén.

+1

Kedvezmény

Különleges kedvezménnyel készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül.

Az előadó ajánlásával

Kis Gábor,

partner– Adó & Számvitel, Finacont

"Ma már szinte nincs olyan vállalkozás, amely gazdasági tevékenysége keretében ne találkozna a személygépkocsikkal kapcsolatos gazdasági eseményekkel – legyen szó akár saját tulajdonú, bérelt, lízingelt személygépkocsiról, vagy a tevékenység érdekében használt, magánszemélyek tulajdonában álló járművekről. Izgalmas kérdéseket vet fel az elektromos autók térhódítása is.

A személygépkocsik használatával kapcsolatos elszámolások kapcsán azonban az adózók még ma is gyakorta szembesülnek adóhatósági ellenőrzés során megállapításokkal és súlyos szankciók terhe mellett sajátítják el egy-egy jogszabályhely megfelelő alkalmazását, az elszámolható költségek mértékét és mikéntjét, a helyes eljárási szabályokat – gondoljunk akár az adólevonásra, a besorolási kérdésekre vagy a bizonylat kiállítási kötelezettségre.

Előadásunk átfogóan mutatja be a személygépkocsikkal kapcsolatos adójogszabályok gyakorlati alkalmazását, kitérve azokra a kockázatos pontokra, melyek ismeretének hiánya komoly fejtörést és nehézségeket okozhat a gazdálkodók számára."

Jelentkezem

Tematika

Személygépkocsi fogalma az egyes jogszabályokban, beszerzéssel kapcsolatos döntési lehetőségek – vásárlás belföldről, vásárlás külföldről, pénzügyi vagy operatív lízing?

Személygépkocsi az általános forgalmi adó rendszerében

személygépkocsi fogalma az ÁFA törvényben – elhatárolási kérdések >> beszerzésre, üzemeltetésre és az értékesítésre vonatkozó szabályok, áfalevonási lehetőségek és tilalmak – mire figyeljünk a levonási jog gyakorlása során? >> tesztautókra és egyéb speciális helyzetekre (csoportos személyszállítás) vonatkozó szabályok

Személygépkocsi a személyi jövedelemadózásban

cégautó és magánszemély által használt személygépkocsi – belföldi és külföldi hivatali utak elszámolási lehetőségei, a személygépkocsi üzemeltetéssel kapcsolatos költségek megtérítése >> személygépkocsival kapcsolatos költségelszámolási lehetőségek >> kiküldetés fogalma és minősítése a régi, valamint a közelmúltban hatályba lépett szabályozás függvényében >> útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény – mire figyeljünk a kitöltés során? >> munkábajárás személygépkocsival – a munkábajárás forgalmának változásai >> csoportos személyszállításra vonatkozó előírások – milyen feltételeknek kell megfeleljünk az adómentes juttatás biztosítása érdekében >> üzemanyag megtakarítás és egyes speciális költségek elszámolási lehetőségei

A cégautóadóra és a gépjárműadóra vonatkozó szabályok

a cégautóadóról általában – adóalanyok, adókötelezettség >> kivételek >> adófizetési kötelezettség keletkezése, mértéke >> a cégautóadó és a gépjárműadó kapcsolata – mikor vonható le a gépjárműadó és mikor nem >> a személygépkocsi használat átengedésének hatása a cégautóadóra - ki mikor fizet adót

Gépjárművek a társasági adó rendszerében és a számvitelben

fejlesztési tartalék – képzése, feloldása – megjelenése a társasági adóbevallásban, hogyan kell figyelembe venni az értékcsökkenést, az esetleges szankciók >> kis- és középvállalkozások beruházásösztönző kedvezménye >> kis- és középvállalkozások adókedvezménye >> elektromos autókra vonatkozó kedvezményrendszer >> adóelőnyök együttes érvényesítésének lehetőségei, korlátai

Gyakorlati példák, esettanulmány, konzultáció

Felnőttképzési nyilvántartási szám: B/2020/001200

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Kis Gábor

  Kis Gábor

  partner – Adó & Számvitel, Finacont

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes

Konferencia bérlettel (10 alkalom) rendelkező okleveles adószakértő képzésen résztvevőink számára a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a tanfolyami azonosítójának számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 21.900 Ft + áfa helyett, csak 17.900 Ft + áfa 2020. október 12-ig történő jelentkezés esetén.

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

4. Klub kedvezmény

A 2020. évben a KVK vagy a Civil Klub tagjai részére kiemelkedő kedvezményt biztosítunk, így 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.

Ellátás

A részvételi díj nem tartalmaz ellátást.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
Személygépkocsik üzemeltetésével kapcsolatos adózási kérdések - Élő online közvetítés
Szabad helyek száma: 39
10.19.
10:00-13:15
ÉLŐ ONLINE
közvetítés
Ebéd
-
Kreditpontok
 • 4
 • 4
 • 4
 • 4
 • 0
2. Adja meg adatait!
PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább