Személygépkocsik üzemeltetésével kapcsolatos adózási kérdések

témák
 • személygépkocsi /
 • ÁFA /
 • levonási jog /
 • tesztautó /
 • cégautó /
 • magánszemély /
 • útnyilvántartás /
 • kiküldetési rendelvény /
 • cégautóadó /
 • gépjárműadó /
 • TAO /
 • számvitel /
 • költségelszámolás /

Személygépkocsik üzemeltetésével kapcsolatos adózási kérdések

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül.

Az előadó ajánlásával

Kis Gábor,

partner– Adó & Számvitel, Finacont

"Ma már szinte nincs olyan vállalkozás, amely gazdasági tevékenysége keretében ne találkozna a személygépkocsikkal kapcsolatos gazdasági eseményekkel – legyen szó akár saját tulajdonú, bérelt, lízingelt személygépkocsiról, vagy a tevékenység érdekében használt, magánszemélyek tulajdonában álló járművekről. Izgalmas kérdéseket vet fel az elektromos autók térhódítása is.

A személygépkocsik használatával kapcsolatos elszámolások kapcsán azonban az adózók még ma is gyakorta szembesülnek adóhatósági ellenőrzés során megállapításokkal és súlyos szankciók terhe mellett sajátítják el egy-egy jogszabályhely megfelelő alkalmazását, az elszámolható költségek mértékét és mikéntjét, a helyes eljárási szabályokat – gondoljunk akár az adólevonásra, a besorolási kérdésekre vagy a bizonylat kiállítási kötelezettségre.

Előadásunk átfogóan mutatja be a személygépkocsikkal kapcsolatos adójogszabályok gyakorlati alkalmazását, kitérve azokra a kockázatos pontokra, melyek ismeretének hiánya komoly fejtörést és nehézségeket okozhat a gazdálkodók számára."

Jelentkezem

Tematika

Személygépkocsi fogalma az egyes jogszabályokban, beszerzéssel kapcsolatos döntési lehetőségek – vásárlás belföldről, vásárlás külföldről, pénzügyi vagy operatív lízing?

Személygépkocsi az általános forgalmi adó rendszerében

személygépkocsi fogalma az ÁFA törvényben – elhatárolási kérdések >> beszerzésre, üzemeltetésre és az értékesítésre vonatkozó szabályok, áfalevonási lehetőségek és tilalmak – mire figyeljünk a levonási jog gyakorlása során? >> tesztautókra és egyéb speciális helyzetekre (csoportos személyszállítás) vonatkozó szabályok

Személygépkocsi a személyi jövedelemadózásban

cégautó és magánszemély által használt személygépkocsi – belföldi és külföldi hivatali utak elszámolási lehetőségei, a személygépkocsi üzemeltetéssel kapcsolatos költségek megtérítése >> személygépkocsival kapcsolatos költségelszámolási lehetőségek >> kiküldetés fogalma és minősítése a régi, valamint a közelmúltban hatályba lépett szabályozás függvényében >> útnyilvántartás vagy kiküldetési rendelvény – mire figyeljünk a kitöltés során? >> munkábajárás személygépkocsival – a munkábajárás forgalmának változásai >> csoportos személyszállításra vonatkozó előírások – milyen feltételeknek kell megfeleljünk az adómentes juttatás biztosítása érdekében >> üzemanyag megtakarítás és egyes speciális költségek elszámolási lehetőségei

A cégautóadóra és a gépjárműadóra vonatkozó szabályok

a cégautóadóról általában – adóalanyok, adókötelezettség >> kivételek >> adófizetési kötelezettség keletkezése, mértéke >> a cégautóadó és a gépjárműadó kapcsolata – mikor vonható le a gépjárműadó és mikor nem >> a személygépkocsi használat átengedésének hatása a cégautóadóra - ki mikor fizet adót

Gépjárművek a társasági adó rendszerében és a számvitelben

fejlesztési tartalék – képzése, feloldása – megjelenése a társasági adóbevallásban, hogyan kell figyelembe venni az értékcsökkenést, az esetleges szankciók >> kis- és középvállalkozások beruházásösztönző kedvezménye >> kis- és középvállalkozások adókedvezménye >> elektromos autókra vonatkozó kedvezményrendszer >> adóelőnyök együttes érvényesítésének lehetőségei, korlátai

Gyakorlati példák, esettanulmány, konzultáció

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Kis Gábor

  Kis Gábor

  partner – Adó & Számvitel, Finacont

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes

Konferencia bérlettel (10 alkalom) rendelkező okleveles adószakértő képzésen résztvevőink számára a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a tanfolyami azonosítójának számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 21.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 17.900 Ft + áfa 2020. február 25-ig történő jelentkezés esetén
 • 19.900 Ft + áfa 2020. március 18-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

4. Klub kedvezmény

A 2020. évben a KVK vagy a Civil Klub tagjai részére kiemelkedő kedvezményt biztosítunk, így 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
03.25.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
4.318 Ft
Kreditpontok
 • 4
 • 4
 • 4
 • 4
 • 0
2. Adja meg adatait!
PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább