Termékértékesítés az ÁFA rendszerében

témák
 • adóalanyiság /
 • termékértékesítés /
 • ingatlanértékesítés /
 • teljesítési hely /
 • teljesítési időpont /
 • adókötelezettség /
 • ellenőrzési tapasztalatok /

Termékértékesítés az ÁFA rendszerében

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1.

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

Jelentkezem

Tematika

Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) hatálya (területi hatály; személyi hatály, tárgyi hatály) >> Az adóalanyiság és a gazdasági tevékenység fogalma >> Az adóalanyiság és az adófizetésre kötelezett személy összefüggése, az adóalanyiság és az adófizetésre kötelezett személy elválása >> Állandó telephely fogalma és jelentősége a személyi hatály szempontjából – vonatkozó EUB-k ismertetése és a levonható tanulságok  >> Mit értünk Magyarországon állandó telephely alatt, hogyan töltjük meg tartalommal a kötelező közösségi jogi szabályt? >> Külföldiek adóalanyisága és bejelentkezési kötelezettsége >> Belföldiek bejelentkezése külföldön >> A csoportos adóalanyiság >> Az együttműködő közösség, az ezzel kapcsolatos új EUB jogesetek, korlátok >> Közös tulajdonon alapuló különös adóalanyiság – közös tulajdonú ingatlan hasznosítása, eladása (helyes áfázás, számlázás) >> Termékértékesítés fogalma >> Az értékesítés alapesete: az ellenérték fejében történő értékesítés >> Az értékesítés különös esetei >> Ellenérték nélküli termékértékesítés >> Ingatlanértékesítés, építési telek, beépítetlen ingatlan, beépített ingatlan, lakóingatlan  fogalma és értékesítésének ÁFA kezelése >> Az 5 %-os lakóingatlan értékesítés szabályai, feltételei  >> Üzletág-átruházás ÁFA-san és ÁFA nélkül >> Termékértékesítésnek nem minősülő ügyletek >> Teljesítés helye termékértékesítéseknél >> Hol van jelentősége a teljesítési helynek az áfában? >> Teljesítés időpontja termékértékesítéseknél >> A polgári jogi szabályokat figyelembe lehet-e venni? >> Az általános teljesítési időpont  >> Mikor merül fel részteljesítés, mikor időszaki elszámolás? Mi a kettő közötti különbség és miért van ennek jelentősége? >> Az időszaki elszámolású ügyletek (Áfa törvény 58.§) teljesítési időpont szabályai >> Adófizetési kötelezettség időpontja >> Mikor esik egybe a teljesítési és az adókötelezettség keletkezési időpont és mikor válik szét? >> Árengedmények és árleszállítások a termékértékesítési ügyleteknél >> Egyenes és fordított adózás termékértékesítési ügyleteknél, a fordított adózás feltételei >> Bizonylatolás szabályai >> Határon átnyúló termékértékesítések >> Ellenőrzési tapasztalatok, az Európai Unió és a magyar bíróságok gyakorlata >> Aktualitások >> Az előadás legalább negyed részben gyakorlati példákkal, esettanulmányokkal, számításokkal szemlélteti az elhangzottakat >> Konzultáció

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Csátaljay Zsuzsanna Dr.

  adószakértő

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 21.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 17.900 Ft + áfa 2018. február 5-ig történő jelentkezés esetén
 • 19.900 Ft + áfa 2018. február 26-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
03.05.
10:00-16:30
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas utca 25.
Ebéd
-
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább