Modern vámjogi megoldások - import áfa kezelési módok gyakorlati szemmel, utólagos-ellenőrzések és jogviták tapasztalatai

témák
 • Vám /
 • vámkódex /
 • AEO /
 • képviselet /
 • ellenőrzés /
 • jogorvoslat /
 • prevenció /

Modern vámjogi megoldások - import áfa kezelési módok gyakorlati szemmel, utólagos-ellenőrzések és jogviták tapasztalatai

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példákon keresztül mutatja be előadónk.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

"A Vámszeminárium célja, hogy a gazdálkodók széles körben és részletekbe menően megismerjék az Uniós- és nemzeti vámszabályozás által biztosított lehetőségeket gazdálkodói, hatósági és tanácsadói szemszögből nézve.

A képzés keretében tájékoztatást nyújtunk a modern – költséghatékony – vámjogi megoldásokról, szakértőink gyakorlatias áttekintést adnak a vámszabályozás legfontosabb részleteiről. Képzésünket elsősorban a vámforgalmat bonyolító gazdálkodók és vámtevékenységet végző logisztikai szolgáltatók számára ajánljuk. A vámszemináriumon elhangzó információk mind a szakmai munkatársak, mind a döntéshozók számára értékesek. 

A konferencia keretén belül kiemelt hangsúlyt fektetünk a vámszakterületekre vonatkozó információk teljes körű átadására és a gazdálkodói kérdések megvitatására interaktív módon konzultációs lehetőséget biztosítunk."

Falcsik István,  üzletágvezető


Jelentkezem

Tematika

Miért érdemes Magyarországon vámkezeltetni?

A Hazánkban történő vámkezeltetés összevetése a külföldön történő vámkezeltetéssel (fiskális, kockázati és egyéb szempontok szerint).

Kiszervezett vámtevékenység kontra integrált vámtevékenység a gyakorlatban, ÁFA fizetéssel történő import vagy az ÁFA levonás alkalmazás

Az integrált formában történő – a gazdasági társaság saját munkavállalói által végzett – vámtevékenység és a kiszervezett formában történő – külső vámszolgáltató igénybevételével végzett – vámtevékenységek összevetése, valamint a speciális formában történő – kiszervezett, mégis a gazdasági társaság nevében eljáró külső szolgáltató igénybevételével végzett – vámtevékenység ismertetése >> Milyen előnyök és hátrányok kapcsolódnak az egyes vámtevékenység típusokhoz? >> Az import ÁFA levonhatóság jogszabályi hátterének ismertetése és a levonási jog tárgyi feltételeinek ismertetése, valamint alkalmazása a gyakorlatban.

Az engedélyezett gazdálkodói státusz megszerzése a gyakorlatban az ügyfél szempontjából, avagy hogyan szerezhetjük meg az AEO engedélyt?

Az AEO „rendszer” ismertetése (típusai, előnyök) >> Hogyan tudja a gazdasági társaság csökkenteni az EKÁER adminisztrációs kötelezettségeit? >> Hogyan csökkenthető le a nyújtandó jövedéki biztosíték mértéke? >> Milyen alanyi jogon járó kedvezményekben részesülhet egy AEO-s gazdálkodó? >> Az engedély megszerzésének folyamata és időtartama >> Milyen feltételek teljesülése és fennállása szükséges ahhoz, hogy megkapjuk az AEO engedélyt? >> Az AEO engedély kérelmezéséhez szükséges kötelezően csatolandó dokumentumok ismertetése >> Hogyan tud egy tanácsadó segíteni az AEO engedélyhez jutásban? >> Miben könnyíti meg az ügyfél dolgát egy tanácsadó alkalmazása?

A Közösségi és a nemzeti vám- és ÁFA szabályozás által biztosított vám-optimalizálási lehetőségek

Milyen – a jogszabályok nyújtotta – lehetőségek vannak a vám és import ÁFA fizetési kötelezettségek csökkentésére, akár azok alóli mentesülésre? >> A különböző vámoptimalizálási lehetőségek ismertetése.

Képviseletek formái és az azokból eredő kockázatok

Milyen képviseleti formák léteznek a vámigazgatási eljárások során? >> Mi a különbség ezek között? >> Kinek milyen képviseleti formát célszerű alkalmaznia? >> Milyen kockázatokat rejt magában a képviselet nyújtása, illetve képviselő megbízása? >> Milyen kötelezettségek merülnek fel közvetlen és közvetett képviselet esetén? >> Felelősségi körök (polgárjogi, büntetőjogi) elhatárolása a képviseletre vonatkozó megbízás esetén.

Utólagos ellenőrzések, jogorvoslati eljárások gyakorlati tapasztalatai, illetve a prevenció jelentősége

Az utólagos ellenőrzés főbb területei >> A vámtarifális besorolások kiemelt szerepe, illetve a vámtarifális besorolások utólagos megváltoztatásának következményei >> Néhány gondolat a jogellenes forgalomba hozatalról, fizetésre kötelezettek köre, munkavállalói felelősség alakulása, stb. >> Milyen jogorvoslati lehetőségek állnak a gazdálkodók rendelkezésére a vámigazgatási eljárások során? Milyen preventív lehetőségeket célszerű a gazdasági társaságoknak alkalmaznia annak érdekében, hogy elkerüljék a szankcionálást?

Konzultáció, gyakorlati tapasztalatok megosztása

A részletes tematikáért kattintson a jelentkezésnél a konferencia neve melletti .pdf ikonra.

Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • dr. Falcsik István

  üzletágvezető RSM Hungary Zrt.

Részvételi díj
17.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2017. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 17.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 11.900 Ft + áfa 2017. augusztus 24-ig történő jelentkezés
 • 13.900 Ft + áfa 2017. szeptember 24-ig történő jelentkezés
 • 15.900 Ft + áfa 2017. október 17-ig történő jelentkezés

3. -50%: Vendégjegy kedvezmény

Hozza el tulajdonostársát, partnerét vagy kulcs-alkalmazottait, akik 50% kedvezménnyel 17.900 Ft + áfa helyett 8.950 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön.  Amennyiben Önre a vendégkedvezmény vonatkozik, kérjük, a megjegyzés rovatban tüntesse fel, hogy Ön kinek a vendége.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható kávét, frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
Modern vámjogi megoldások
Szabad helyek száma: 45
10.24.
10:00-13:15
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
 • 4
 • 4
 • 4
 • 4
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább