Botka Erika, Sándorné Új Éva - Az egyes osztalékfizetési módokhoz kapcsolódó adó és számviteli elszámolások

A for profit szféra, így különösen a gazdasági társaságok tulajdonosainak egyik fő célja, hogy vállalkozásuk nyereséges legyen és abból osztalékjövelemre tegyenek szert. Az osztalék kifizethetőségének jogszabályi feltételeit, annak adózási következményeiről való tájékoztatást a tulajdonosok a könyvelőktől, adótanácsadóktól várják el. Ezért kiemelt jelentőségű, hogy ismerjük az osztalék- és osztalékelőleg fizetésének polgári jogi, számviteli és adózási szabályait. A szakma neves előadói ebben adnak számunkra eligazítást. Botka Erika az osztalékelőleg és osztalék elszámolásának számviteli szabályairól ad áttekintést, mind a tulajdonos mind tulajdonolt társaságok szempontjából. Sándorné Új Éva a polgári jogi szabályozáson túlmenően az osztalék társasági adó vonatkozásaira, így többek között a belföldi és a külföldi gazdasági társaságtól kapott osztalék, az elengedett osztalék kezelésére is kitér. Ezen túlmenően az osztalékhoz kapcsolódó KIVA, SZJA és SZOCHO szabályok is ismertetésre kerülnek. Megismerhetjük a nem pénzben - értékpapírban, ingatlanban, ingóságban - teljesített osztalék juttatás adóvonzatait is. 

Az egyes részkérdésekre külön-külön kitérve példa megoldásokkal színesítjük konferenciánkat, hogy résztvevőink átfogó képet kaphassanak a vonatkozó szabályok gyakorlati alkalmazásáról.

Előadónk: 

  • Botka Erika (osztályvezető, PM)
  • Sándorné Új Éva (okleveles adószakértő, okleveles pénzügyi revizor)

Időpont: 2023. április 14. 10:00-14

Kedvezményeink*: 

  • Koránkelő kedvezmény: Jelentkezz 2023. április 7-ig 26.900 Ft/fő helyett 21.900 Ft/fő díjon,
  • Csoportos (min. 2 fő) jelentkezés esetén, a Civil Klub, MTBSZE, MOKLASZ tagjai számára 19.900 Ft/fő a részvételi díj,
  • Díjmentes: Konferencia bérlettel rendelkező Okleveles Adószakértő képzésrésztvevőinek (10 alkalomig), valamint a Könyvelőiroda-Vezetők Klub tagjai részére (5 alkalomig) a részvétel díjmentes.

Kérdésed van? Érdeklődj e-mailben a konferencia@penta.hu címen vagy hívj minket a + 36 (30) 210 39 81-es telefonszámon!

További információhoz és jelentkezéshez kattints most! >> Az egyes osztalékfizetési módokhoz kapcsolódó adó és számviteli elszámolások

 

*Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM