Dr. Csátaljay Zsuzsanna: Számlázás szabályai, számlakorrekció 2023

Ismét lehetőség van Dr. Csátaljay Zsuzsannával elmélyülni a számlázás és a számlakorrekciók szabályaiban. Ne hagyd ki a lehetőséget! A konferencia első részében a 2023-as évre vonatkozó Áfa és számlázási szabály-változásokra hívja fel a figyelmetEnnek keretében megtudhatod, hogy lakások esetében az 5%-os adómérték meddig alkalmazható, milyen áfa-szabályok irányadók akkor, ha egy ingatlan rendeltetési egysége, vagy azok száma módosul, megismerheted az építési telek fogalmával összefüggően a Kúria ítélkezési gyakorlatát. Tájékozódhatsz a fordított adózás szabályainak időbeli meghosszabbításáról, továbbá nemzetközi ügyletek vonatkozásában az alanyi adómentes adózók határon átnyúló ügyleteinek kezeléséről, illetve a gazdasági letelepedettség szerepéről az OSS alkalmazásában. Speciális szabályozás vonatkozik 2023. évtől az agrárgazdaságok átadására, valamint változott a 4 szereplős árengedményi konstrukció a Boehringher ügy kapcsán. Az előadás második felében a számla tartalmára és a speciális számlákra kerül a fókusz, a gyakran visszatérő problémák és kérdések kerülnek terítékre. Így többek között a számla kötelező és elhagyható adatai, az előleg és foglaló kezelése, a folyamatosan teljesített ügyletek számlázása, a kártérítés értelmezése és bizonylatolása, a gyűjtőszámlára vonatkozó szabályok. Fontos információkat kaphatsz a fordított adózásról - belföldi és nemzetközi ügyletekre vonatkozóan, a továbbszámlázott szolgáltatások és az összetett ügyletek számlázásáról belföldi, illetve külföldi partnerek irányába, valamint az árengedmények számlázására a visszáruk, göngyölegek bizonylatolására és az ingyenes ügyletek - belföldre és külföldre történő átadások - kezelésére is kitér az előadó.

Az egyes részkérdésekre külön-külön kitérve példa megoldásokkal színesítjük konferenciánkat, hogy résztvevőink átfogó képet kaphassanak a vonatkozó szabályok gyakorlati alkalmazásáról.

Előadónk: Dr. Csátaljay Zsuzsanna (jogász, áfa szakértő)

Időpont: 2023. április 4. 10:00-17:15

Részvételi díj: 23.900 Ft/fő

Kedvezményeink:* 

  • Koránkelő kedvezmény: Jelentkezz 2023. március 28-ig 23.900 Ft/fő  helyett 19.900 Ft/fő díjon.
  • Csoportos (min. 2 fő) jelentkezés esetén és a KVK, Civil Klub, MTBSZE, MOKLASZ tagjai számára 17.900 Ft/fő a részvételi díj
  • Díjmentes: konferencia bérlettel rendelkező Okleveles Adószakértő képzés résztvevőinek (10 alkalomig), valamint a Könyvelőiroda-Vezetők Klub tagjai részére (5 alkalomig) a részvétel díjmentes.

További információhoz és jelentkezéshez kattints most! >> Számlázás szabályai, számlakorrekció 2023

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább