Áfa és számlázás A-tól Z-ig 2018

témák
 • bizonylattípusok /
 • adólevonás /
 • építőipari fordított adózás /
 • időszaki elszámolású számlák /
 • lakóingatlan /
 • elektronikus adatszolgáltatás /
 • számlakorrekciók /

Áfa és számlázás A-tól Z-ig 2018

4+1 ok, amiért érdemes a Pentánál fejlesztenie tudását

1.

Gyakorlatorientált konferencia sok példával

Az előadás megértését releváns példák ismertetésével segítik előadóink.

2.

Választ kap kérdéseire

Konferenciáink létszáma lehetővé teszi, hogy felmerülő kérdéseit személyesen megbeszélhesse előadónkkal az előadást követő konzultáció keretében.

3.

Kreditpontok

Kreditpontok könyvelőknek, adótanácsadóknak, könyvvizsgálóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek. Adminisztrációs rendszerünk automatikusan figyeli gyűjtött pontjait, amit akár Ön is adminisztrálhat!

4.

Kényelmes környezet

A könnyű megközelíthetőség mellett termeinkben gondoskodtunk róla, hogy kényelmesen, az elhangzottakra fókuszálva telhessen a konferencia ideje. Konferenciatermünkben asztalon jegyzetelhet.

+1.

Kedvezmény

Speciális ajánlattal készültünk új és visszatérő résztvevőinknek egyaránt. Válasszon lenti kedvezményeink közül!

 

Jelentkezem

Tematika

Online számlázás – számlázóprogramos és nyomdai számlákra vonatkozó adatszolgáltatás

A jelentésre kötelezett bizonylatok leválogatása – melyek a jelentésre kötelezett bizonylatok és melyek nem? >> Az előleg és a végszámla kezelése >> Gyűjtőszámla és időszaki elszámolású számla >> A technikai érvénytelenítésre mikor kerül sor és mi a módja? >> Mi a különbség a technikai érvénytelenítés és az érvénytelenítő/stornó számla kiállítása között? Mikor melyiket kell alkalmazni? >> A számlahelyesbítés, a számlával egy tekintet alá eső okirat és az érvénytelenítő számla elhatárolása, tartalmi kellékei, kezelése az elektronikus adatszolgáltatás során >> Mit jelent a számlával egy tekintet alá eső okirat és hogyan kell kiállítani és mire használható? >> Az érvénytelenítő számla alkalmazási köre, mire kell vigyázni, mikor mire kell hivatkozni stb.? >> Csoportos számlahelyesbítés és a módosítási láncok kezelése – gyakorlati kérdések >> A teljesítési időpont kérdései a számla módosításoknál >> A számlakorrekciók szerepeltetése a bevallásban >> A göngyöleg, az áruvisszavét, a jóváírás kezelése az új rendszerben

Az utalványok és az árengedmények rendszere, számlázása

Áfa-alapot csökkentő árengedmények típusai >> Pénzbeli árengedmény >> Skontó >> Értékesített termék, szolgáltatás mennyiségére tekintettel adott engedmény >> Üzletpolitikai célú engedmény >> Természetbeni árengedmény >> Pontakciók, voucherek, utalványok az áfában a 2019-től hatályba lépő új szabályoka is figyelemmel >> Az utalvány és az árengedményre jogosító igazolás elhatárolása és szabályai – miért fontos a megkülönböztetés és mennyiben tér el az áfa kezelés? >> Az egycélú és a többcélú utalványra vonatkozó szabályok, elhatárolás, áfázás, bizonylatolás – az eltérő kezelés végig vezetése a láncon

Az ingatlannal összefüggő legfontosabb áfa szabályok

Az ingatlan fogalma az áfában >> Az építési telek fogalma és ez miért fontos? >> A félkész, az új és a „régi”ingatlan, mint fogalom és ezek áfa kezelése >> Az ingatlanértékesítés >> Az ingatlanbérbeadás szabályai >> A lakóingatlan értékesítés 5%-os adómértékének feltételei >> A lakóingatlan áfa-beli fogalma >> A lakóingatlannal összefüggő levonási tiltások >> Az ingatlan, mint tárgyi eszköz – az évek közötti arányosítás feltételei, szabályai >> Mikor van az ingatlannal kapcsolatosan egyösszegű visszafizetés és mikor elhúzódóan, több évre lebontva kell visszafizetni az áfát?

Időszakos elszámolású (folyamatosan teljesített) ügyletek

Folyamatosan teljesített ügyletek számlázási szabályai, teljesítési időpont >> Hogyan kell számlázni, ha előre történik a fizetés, és hogyan, ha utólag? >> Mikor melyik teljesítési időpontot kell alkalmazni a 4 közül? >> Előleg számla – mikor van helye az időszaki elszámolású ügyleteknél? - hogyan tudjuk kiküszöbölni az előleg számlát? >>  A folyamatosan teljesített ügyleteknél alkalmazandó számlakorrekciók, helyesbítések, pótlólagos kiszámlázások áfa kezelése és számlázása >> A bérleti díj és a közüzemi díj kiszámlázása >> A számla tartalmi kellékei

A térítésmentes ügyletek kezelése

Mikor áfás az ingyenes termékátadás és mikor az ingyenes szolgáltatásnyújtás? >> Melyek a mentesülés feltételei?

A csereügyletek és kompenzációk kezelése – amikor nincs pénzmozgás

A kártérítés és a kártalanítás áfa kezelése

Visszáru áfa elszámolása
Piaci ártól eltérített árak, transzferárak az áfában

Az év végi transzferár korrekciók kezelése >> Mikor kell korrekciós számlát kiállítani és mikor nem? >> Mikor jár önrevízióval az év végi transzferárkorrekció áfa kezelése?

Számlakorrekció szabályai

Számlakibocsátó és számlabefogadó >> Utólagos adóalap-csökkentés >> Tárgyi feltétele >> Fizetendő adó csökkentésének elszámolása >> Számlakorrekció a bevallásban >> A korrekciós számla kibocsátójának adóelszámolása >> A korrekciós számla befogadójának adóelszámolás >> A csoportos korrekciós számla >> Alkalmazandó árfolyam >> Számszaki eltérések kezelése >> Kibocsátó fizetendő adójának csökkentése >> Érvénytelenség, hibás teljesítés, visszáru - Minőségi kifogás, előleg visszatérítés >> Göngyöleg, részletvétel meghiúsítás >> Téves adókulcs korrekciója >> Befogadó levonható adójának csökkentése >> Külfölditől igénybevett szolgáltatás, importszolgáltatás, közösségi termékbeszerzés és fordított adózású ügyletek korrekciója >> Időszaki elszámolású ügyletek korrekciója >> Az elírások javítása >> A transzferár korrekciók kezelése >> Számlakorrekció határon átnyúlóan >> Esettanulmányok >> Számlakorrekcióknál, utólagos helyesbítéseknél mikor kell és mikor tilos önellenőrizni a számlakibocsátónak és a befogadónak?

Számlázás technikai szabályai 

Számlázási alapelvek >> Számlázási szabályok >> Számla kibocsátási kötelezettség >> Számlázási rend - Mikor nem kell számla? >> A számla kiállításánál alkalmazandó tagállami jog >> Gyakorlati kérdések

Az adóhatóság által elvárt partner ellenőrzési eljárás

Milyen szerepet kap az adólevonásnál a szerződéses partner ellenőrzése? >> Milyen ellenőrzési cselekményeket kell elvégezni? >> A fiktív számla esetei és hatása az adólevonásra >> A „tudta, tudhatta” feltétel értelmezése >> Az adatszolgáltatás elmaradása korlátozza-e a partner levonási jogát?

A teljesítési időpont szabályok

Teljesítési időpontok-főszabály >> Részletfizetés és részteljesítés különbözősége >> Zártvégű lízing ügyletek- bizományi és ügynöki konstrukciók számlázása >> A tulajdonjog fenntartásos termék számlázása >> Előleg, foglaló, óvadék, számlázása

Adófizetési kötelezettség keletkezése

Egyenes-fordított adózás >> Belföldi fordított adózás és esetei >> Fordított adózás alá tartozó ügyletek az építőiparban és az ingatlanértékesítésben >> Fordított adózásos ügyletek számlázása >> Előlegfizetés >> Előlegszámla kibocsátása >> Közvetített szolgáltatás >> A devizás számláknál alkalmazandó árfolyam

Számlázási szabályok határon átnyúlóan

Közösségi, ill. export bizonylatok >> Külföldön teljesített ügyletek bizonylatolása >> Melyek a feltételei annak, hogy egy szolgáltatást külföldi teljesítés miatt áfa nélkül számlázzunk?

Külfölditől igénybevett szolgáltatás
Közösségbe irányuló termékeladások áfa mentes számlázásának feltételei-igazolások, bizonylatok, dokumentumok
Háromszögügylet és láncügylet számlázási szempontból? – Mi szerepel a számlán és a bevallásban a különböző szereplőknél?
Gyakorlati példák
Szakmai konzultáció
Jelentkezem

A konferencián előadó szakértők

(Az előadó(k) megváltoztatásának jogát fenntartjuk.)

 • Csátaljay Zsuzsanna Dr.

  adószakértő

Részvételi díj
21.900 Ft + ÁFA / fő / konferencia
KEDVEZMÉNY(EK)
1. Díjmentes: KVK kedvezmény

A 2018. évben Konferencia csomaggal rendelkező Könyvelőiroda-Vezetők Klubjának tagjai részére a részvétel díjmentes. Jelentkezéskor a megjegyzés rovatban kérem, tüntesse fel a Klubtagsági kártya számát.

2. Koránkelő Kedvezmény

Jelentkezzen  időben, hogy élhessen kiemelkedő kedvezményeinkkel, így a részvételi díj 21.900 Ft + áfa helyett, csak

 • 17.900 Ft + áfa 2018. szeptember 3-ig történő jelentkezés esetén
 • 19.900 Ft + áfa 2018. szeptember 26-ig történő jelentkezés esetén

3. Csoportos kedvezmény

Amennyiben egy cégtől kettő vagy több fő jelentkezik a konferenciára, abban az esetben 21.900 Ft + áfa helyett 15.900 Ft + áfa/fő áron vehetnek részt rendezvényünkön. A kedvezmény érvényesítéshez kérjük, a jelentkezéseket egy napon leadni szíveskedjenek.

Ellátás

A részvételi díj tartalmazza a konferencia szüneteiben elfogyasztható frissítőt és péksüteményeket.

Kedvezményeink egymással nem összevonhatóak! A kedvezmény érvényesítésének feltétele a díjbekérő határidőre történő kiegyenlítése.

Jelentkezzen most 2 egyszerű lépésben!

1. VÁLASSZON IDŐPONTOT! KATTINTSON A FEHÉR NÉGYZETBE!

Kérjük előbb válasszon időpontot!

Rendben

A mérlegképes kreditpontos rendszerben számvitel témakörben min. 8 kreditpontot kell gyűjteni. Pirossal jelöljük a könyvelői kreditpontok számát, ha csak számviteli vagy legalább 8 számviteli kreditet tartalmaznak.

 • könyvelőknek
 • adótanácsadóknak
 • okleveles adószakértőknek
 • adószakértőknek
 • könyvvizsgálóknak
Előadás / konferencia
Időpont
Helyszín
Ebéd
Kreditpontok
Áfa és számlázás A-tól Z-ig 2018
Szabad helyek száma: 31
10.03.
10:00-16:30
PENTA UNIÓ Zrt.
V. Sas u. 25.
Ebéd
2.515 Ft
Kreditpontok
2. Adja meg adatait!

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

...vagy böngésszen tovább