E-learningek a krízishelyzetről

Az elmúlt két hónapban csak kapkodtuk a fejünket, hiszen naponta újabb és újabb Magyar Közlöny számok jelentek meg, szinte percenként történtek a változások.

Ha már Ön sem tudja éppen melyik közülük az aktuális, vagy éppen mi volt a kérdés az elhangzott válasz előtt, akkor hallhassa meg szakértőinket, akik segítenek kiigazodni a jogszabályok tengerében.

Készüljön fel E-learning felvételeinkkel a krízishelyzet legizgalmasabb témaköreiből,
hogy Ön is naprakész lehessen!

"Karanténban az adó" Adózási lehetőségek Koronavírus járvány idején

Felvétel időpontja: 2020. április 22.
Időtartam: 105 perc
Előadó:
 Dr. Kovács Ferenc (okleveles adószakértő, MOKLASZ)
Ár: 7.900 Ft + áfa / fő

Meddig tart a koronavírus? Mit kezdjek a vállalkozásommal a krízishelyzetben? Milyen lehetőségeim vannak a válsághelyzet idején? Ismerős kérdések? Ki tudhatja erre a jó választ? A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének titkára Dr. Kovács Ferenc megnézte a lehetőségeket, milyen adózási módok állnak rendelkezésünkre a járvány idején. Hallgassa meg "Karanténban az adó" Adózási lehetőségek Koronavírus járvány idején című videó-tanácsadását.


A KATA és a KIVA alá tartozók adó és járulékfizetési kötelezettségének alakulása a krízishelyzet elmúltáig

Felvétel időpontja: 2020. április 17.
Időtartam: 162 perc
Előadó:
 Sándorné Új Éva (okleveles adószakértő, okleveles pénzügyi revizor)

Ár: 5.900 Ft + áfa / fő

Telik az idő és még mindig vannak nyitott kérdések a krízishelyzetre tekintettel kihirdetett kormányrendeletekkel kapcsolatban. Ráadásul folyamatosan jelennek meg a módosító jogszabályok. A legtöbb félreértés a kisadózó vállalkozások és a kisvállalati adóalanyok által fizetendő adó és járulék témakört érinti. Még mindig sokat félremagyarázzák, félreértik a kormányrendeleteket még szakmai körökben is. Sokszor olvasni különböző szakmai fórumokon, hogy ezt meg azt mondták az adóhivatalnokok telefonon. Lehet, hogy azt mondták, amit a kérdező leír, de vajon mi volt a kérdés? A kérdés ismerete nélkül a válasz szakmailag nem értelmezhető, azonban igencsak alkalmas arra, hogy másokat tévútra vigyen. A megjelent kormányrendeletekben nem szabad semmit belemagyarázni, de meg kell érteni, amit szabályozni akar. Számtalan kérdés merül fel. Ebben kívánunk segítségükre lenni A KATA és a KIVA alá tartozók adó és járulékfizetési kötelezettségének alakulása a krízishelyzet elmúltáig című e-learning videóval.


A járványügyi veszélyhelyzet munkajogi problémái

Felvétel időpontja: 2020. április 17.
Időtartam: 95 perc
Előadó:
 dr. Berke Gyula (tanszékvezető, egyetemi docens PTE-ÁJK)

Ár: 5.900 Ft + áfa / fő

A kormány 2020. április 10. napján elfogadott és kihirdetett újabb rendeletei több tekintetben is érintették a munkavállalók foglalkoztatásának szabályait. A 47/2020. (III. 18.) kormányrendelet szabályait a 104/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet egészítette ki. E rendelet lehetővé tette a munkáltató számára huszonnégy havi munkaidőkeret elrendelését, vagy a korábban elrendelt munkaidőkeretnek ilyen időtartamra való meghosszabbítását, egyúttal – a korábbi megoldástól eltérően – az Mt. több rendelkezésétől való eltérést eltiltotta. Ilyenek a napi és heti munkaidő beosztásának szabályai, a napi pihenőidőre, heti pihenőnapra (pihenőidőre) vonatkozó rendelkezések. Az előadás feldolgozza ennek a megoldásnak a gyakorlati következményeit. A 105/2020. (IV. 10.) Korm. rendelet bevezette a csökkentett munkaidőben való foglalkoztatás támogatási rendszerét. Az előadásban részletesen tárgyaljuk a foglalkoztatási támogatás nyújtásának feltételeit, a munkáltató és a munkavállaló ehhez kapcsolódó kötelességeit, a munkaidő és a munkabér kérdését, a támogatás mértékére és időtartamára vonatkozó szabályokat, a támogatásra irányuló kérelem benyújtásával kapcsolatos problémákat. Érintjük a 103/2020. (IV. 10.) Korm. rendelettel bevezetett, a kutató-fejlesztő tevékenységet végző munkavállalókhoz kapcsolódó foglalkoztatási támogatásának kérdéseit is. A koronavírus miatt kialakult veszélyhelyzet számos munkáltató működését, és ezzel foglalkoztatási lehetőségeit súlyosan és közvetlenül érinti. A veszélyhelyzet a munkajogi jogalkalmazásban új kérdéseket vet fel, a kormányzati intézkedések is közvetlenül érintik a foglalkoztatási viszonyokat. A járványügyi veszélyhelyzet munkajogi problémái című e-learning videóval a fenti kérdésekre keressük a választ. Sokat tanulhatunk a korábban feltett kérdésekből is, mely a videó részét képezi.


A koronavírus helyzetre való tekintettel hatályba lépett kormányrendelet gyakorlati alkalmazása

Felvétel időpontja: 2020. április 2.
Időtartam: 181 perc
Előadó:
 dr. Bogdán Zsuzsanna (főosztályvezető, NEAK), Sándorné Új Éva (okleveles adószakértő, okleveles pénzügyi revizor)

Ár: 7.900 Ft + áfa / fő

A koronavírussal kapcsolatos kormányzati intézkedések kapcsán több olyan kormányrendelet került kihirdetésre, amely a számviteli, bérszámfejtési és adószakmát is érinti. A kormányrendeletek értelmezésekor a segítő szándék – a kormányzat kitűzött cél – lebegjen szemünk előtt. Nem szabad semmit belemagyarázni. a szabályok alkalmazása nem az egyéni véleményeken múlik. Az is gondot okozhat, ha egy-egy törvény vagy a kapcsolódó alacsonyabb szintű jogszabályoknak egy-egy kiragadott mondata kerül elolvasásra, netán nem azt a jogszabályt tanulmányozzuk, amelyre a megjelent kormányrendeletek utalnak. A kormány napról napra bővülő kormányrendeletekkel támogatja a munkáltatókat, vállalkozókat, hogy a veszélyhelyzetben is talpon maradjanak az egyes ágazatokA koronavírus helyzetre való tekintettel hatályba lépett kormányrendelet gyakorlati alkalmazása című e-learning videóval a fenti kérdésekre keressük a választ.

* * *

Az E-learning felvételekkel kapcsolatban keresse a munkatársainkat a konferencia@penta.hu e-mail címen!

Jelentkezzen most! Ne maradjon le! » https://www.penta.hu/online-tovabbkepzesek/e-konferencia/

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM