Sándorné Új Éva: KATA változások, alternatívák a KATA helyett - ÉLŐ ONLINE közvetítés

A kisadózó vállalkozásokra vonatkozójelenleg még javaslati formában lévőúj törvény igen erősen korlátozza a kisadózó vállalkozók körét és számlázási lehetőségeiket. A törvényjavaslat aprólékos áttekintése szükséges, mert egy-egy félmondat rosszul értelmezése esetén (pl. ki számít egyéni vállalkozónak az új törvény szerint) adójogi problémák adódnak.

Az adóalanyi kör leszűkítése mellett számlázási korlátozást is tartalmaz a törvény, hiszen egy „eltévesztett” számla esetén azonnal ki lehet esni a katából. További gondot jelent a törvény évközi hatálybaléptetése, és az átmeneti szabályok alkalmazása. Kérésként merülhet fel pl. hogy milyen bevételnek minősül a jelenleg hatályos törvény szerinti katás időszak alatt kiállított számlára befolyt bevétel. Mit is kell itt nézni, a számla kiállítás dátumát? A teljesítés napját? A fizikai teljesítési időszakot? A bevétel kézhezvételét vagy jóváírását?
Mindemellett nagyon gyorsan át kell gondolni azt is, hogy a tételes adóból kieső vállalkozók és társas vállalkozások milyen adónemet válasszanak. A rossz döntés erősen megnöveli az adóterhelést. Ezekkel és még számtalan apró kérdéssel kívánunk döntéseikben segíteni.

Az egyes részkérdésekre külön-külön kitérve példamegoldásokkal színesítjük konferenciánkat, hogy résztvevőink átfogó képet kaphassanak a vonatkozó szabályok gyakorlati alkalmazásáról.

Előadónk: Sándorné Új Éva (okleveles adószakértő)

Időpontok és kedvezmények:

  • 2022. július 29. 10:00-13:15
    • Jelentkezz 2022. július 22-ig 16.900 F t+ áfa helyett 9.800 Ft + áfa díjon!
  • 2022. augusztus 16. 10:00-13:15
    • Jelentkezz 2022. augusztus 16-ig 16.900 Ft + áfa helyett 9.800 Ft + áfa díjon!

Csoportos (min 2 fő) jelentkezés esetén és a KVK, Civil Klub, MTBSZE, MOKLASZ tagjai számára kedvezmény: 8.900 Ft + áfa/fő  a részvételi díj. 

További információhoz és jelentkezéshez kattints most! >> KATA változások, alternatívák a KATA helyett ÉLŐ ONLINE közvetítés

Kérdésed van? Érdeklődj e-mailben a konferencia@penta.hu címen vagy hívj minket a + 36 (30) 859 39 81-es telefonszámon!

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM