Lakatos Zsuzsanna: Felkészülés az új kapcsolt vállalati adatszolgáltatásra és a megemelt transzferár bírságokra

Jelentős szigorítások kerültek bevezetésre a transzferárazás területén. A transzferár nyilvántartás hiánya, illetve hiányossága esetén kiszabható mulasztási bírság maximális összege 2 millió forintról 5 forintra emelkedik, a transzferár nyilvántartás készítésére kötelezett adózóknak a társasági adóbevallásban adatot kell szolgáltatniuk a kapcsolt vállalati tranzakciókról. A szokásos piaci árhoz kapcsolódóan kötelezővé vált az interkvartilis tartomány képzése, a kiigazítás során az új szabályok szerint a mediánt kell alapul venni – ezek a változások pedig minden vállalkozást érintenek, melyeknél kapcsolt ügyletek fordulnak elő. Az előzetes árképzési megállapodás (APA kérelem) minden vállalkozás számára elérhetővé vált, azonban a díja 5 millió forintra emelkedett.

Az előadás átfogóan bemutatja a kapcsolt vállalatokkal rendelkező társaságok korábbiakhoz képest új teendőit és kötelezettségeit, valamint a szigorúbb jogszabályi előírások teljesítéséhez szükséges gyakorlati teendőket. Az előadás képet ad a kapcsolódó bírságok és egyéb jogkövetkezmények megváltozott rendszeréről, és támogatja a hazai és nemzetközi vállalatcsoportok transzferárazási szempontú NAV és Önkormányzati adóellenőrzésére történő hatékony felkészülését.

Az egyes részkérdésekre külön-külön kitérve példamegoldásokkal színesítjük konferenciánkat, hogy résztvevőink átfogó képet kaphassanak a jogszabályi rendelkezések alkalmazásáról.

Előadónk: Lakatos Zsuzsanna (Transzferár- és okleveles nemzetköziadó-szakértő)

Időpont:2022. október 24. 10:00-13:15

Kreditpontok az élő online közvetítéshez:

Könyvelőknek: 4 kreditpont

Adótanácsadóknak, adószakértőknek, okleveles adószakértőknek: 5 kreditpont 

Kedvezmény: Jelentkezz 2022. október 17-ig 21.900 Ft helyett 17.900 Ft díjon

Csoportos (min 2 fő) jelentkezés esetén és aKVK, Civil Klub, MTBSZE tagjai számára  kedvezmény: 15.900 Ft/fő a részvételi díj. 

További információhoz és jelentkezéshez kattints most! >>Felkészülés az új kapcsolt vállalati adatszolgáltatásra és a megemelt transzferár bírságokra ÉLŐ ONLINE közvetítés

Kérdésed van? Érdeklődj e-mailben a konferencia@penta.hu címen vagy hívj minket a + 36 (30) 210 43 63-as telefonszámon!


Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM