Már van lehetőség az Europass képesítőbizonyítvány-kiegészítő igénylésére!

A 292/2023. (VII.6.) Kormányrendelet a szakképzésben lezajlott átalakítás utólagos hatásvizsgálatából adódó kormányrendelet-módosításokról rendelkezik arról, hogy 2023. augusztus 7-től Europass képesítőbizonyítvány-kiegészítő is igényelhető a Nemzeti Referencia Központ rendszerén keresztül.

A rendelet-módosítás továbbá egységesíti az Europass oklevél-kiegészítő, szakmaibizonyítvány-kiegészítő és képesítőbizonyítvány-kiegészítő magyar és angol nyelvű változatain kívüli nyelvek esetében alkalmazható fizetendő térítési díjak összegét.

A magyar és az angol nyelvtől eltérő más nyelvű Europass-kiegészítő kiállítása a szakirányú oktatás központi költségvetésről szóló törvényben meghatározott önköltség egyhavi összegének 15%-a, így 2023. augusztus 7-től a térítési díj minden Europass-kiegészítő típusra 15.000 (tizenötezer) forint.

A térítési díjat továbbra is az akkreditált vizsgaszervező részére kell megfizetni, kivéve ha jogutód nélkül megszűnt. Amennyiben az akkreditált vizsgaszervező jogutód nélkül megszűnt az Europass-kiegészítőt továbbra is a Hivatal Nemzeti Referencia Központja állítja.

Bővebben az EUROPASS-ról: https://nrk.nive.hu/latogatoknak/b_vebben_az_europass_r_l/?main_menu[main_menu][item]=2&1#breadcrumb

Forrás: Nemzeti Referencia Központ Magyarország tájékoztatása alapján

***********

Még nem szereztél bizonyítványt? Várunk képzéseinken >> Szakmai képzések

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM