Megvan 2014 Év Adótanácsadója és a 2014 Év Könyvelője!

2014-ben már harmadik alkalommal került megszervezésre „Az Év Könyvelője” és „Az Év Adótanácsadója” szakmai verseny a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja és szakmai partnereik (PENTA UNIÓ Zrt., RLB-60 Bt. és Önadózó Kiadó) szervezésében.

Idén közel 2.000 könyvelő és adótanácsadó töltötte ki a verseny első fordulójának tesztsorait. A második fordulóban neves szakmai zsűri előtt kellett írásban és szóban bizonyítaniuk tudásukat, tapasztalataikat, rátermettségüket. A második forduló versenybírái: a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke, Lukács János, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke, Dr. Herich György és alelnöke Rabb Andrea és Munkácsi Márta okleveles adószakértő, könyvvizsgáló.

A versenyek ünnepélyes díjkiosztójára január 14-én került sor az Adóegyetem 2015 rendezvény keretében, ahol Pankucsi Zoltán, adóügyekért felelős helyettes államtitkár köszöntötte a győzteseket és adta át a közel fél millió forint értékű szakmai ajándékcsomagot.

2014-ben a versenyek helyezettjei:

Az Év Adótanácsadója:

1. Beck Ágnes2. Kádár Zoltán3. Huszár Szilvia

Az Év Könyvelője:

1.  Czövek Zoltán2.  Boros Zsanett2.  Mátyás Csaba3.  Bártfainé Berek Barbara

Gratulálunk a győzteseknek!

INTERJÚ Beck Ágnessel Az Év Adótanácsadójával

„100 céges” székesfehérvári könyvelőiroda vezetője, könyvelő és adótanácsadó

PENTA UNIÓ: Hogyan lett Önből adótanácsadó?

Beck Ágnes: 17 évvel ezelőtt szereztem mérlegképes végzettséget, azóta könyvelőként is dolgozom. Négy évvel ezelőtt egy németországi utamon figyeltem fel, hogy a könyvelők többsége egyben adótanácsadással is foglalkozik. Mikor hazaérkeztem, azonnal beiratkoztam egy adótanácsadó tanfolyamra a Pentához. Ezt követően a forgalmi adó szakos okleveles adószakértő képzést is elvégeztem. A képzés alatt új ismeretekre tettem szert és a már meglévő tudásomat is meg tudtam erősíteni. Ezen kívül számos máig jól működő szakmai kapcsolatot is sikerült kiépítenem az oktatókkal és a csoporttársaimmal.

P.U.: Ön szerint milyen egy jó adótanácsadó?

B.Á.: Nagyon szeretem az adótanácsadó szakmát, a kihívások (mint mostanában például az EKÁER) és az új feladatok miatt, amellyel kapcsolatban az ügyfelek pozitív visszajelzése örömmel tölt el, és sikerélményt nyújt számomra. Sokszor fejtörést okoz az ügyfél-igények és a jogszabályi lehetőségek megfeleltetése. Ezért szerintem egy jó adótanácsadó komplexen szemléli az ügyfelei működését, gyorsan reagál a jogszabályváltozásokra és képes folyamatosan tanulni.

P.U.: Hogyan tartja naprakészen tudását?

B.Á.: Rendszeresen olvasom a szakmai lapokat, mint például az Önadózót, SzakMa-t, az 5percAdót és rendszeresen járok kötelező kreditpontos könyvelői továbbképzésre és az Adóegyetemre. A szakmai szervezetek közül én MOKLASZ tag vagyok.

P.U.: Milyen könyvelőprogramot használ munkája során?

B.Á.: A székesfehérvári könyvelőirodámban több mint 100 céget könyvelünk tíz kollégával; az egyszeres könyvelésre az RLB-t használjuk, a kettős könyvelésre pedig a TenSoft-ot.

P.U.: Hasznosnak találta a versenyt?

B.Á.: Nagy élmény volt számomra a verseny, az utolsó fordulóban nem mindennapos kérdésekre kellett válaszolni. Örülök neki, hogy neveztem, megtisztelő volt a kormányzat képviselőjétől átvenni a díjat és a szakma képviselőitől az ajándékokat.

INTERJÚ Czövek Zoltánnal Az Év Könyvelőjével

Győri könyvelő, könyvvizsgáló jelölt

PENTA UNIÓ: Miért választja egy férfi ezt a nők-dominálta szakmát?

Czövek Zoltán: Mindig is nagyon szerettem a matematikát, a Corvinuson találkoztam az első számvitel tantárggyal, ami nagyon tetszett, ötösre is vizsgáztam. Ezután sorba jöttek számvitel tantárgyak, és én már akkor tudtam, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. Adótanácsadó, tb szakelőadó és könyvvizsgáló képzést is végeztem, az utóbbiakat a Könyvvizsgálói Kamaránál.

Munkahelyemen főként ellenőri pozícióban dolgozom. Sikerélmény ad, ha gyorsan megtaláljuk a hibákat, azok okait. A számvitel, adózás és a bérszámfejtés egysége kell ahhoz, hogy egyben lássuk az egész képet, szerintem ez a szakma szépsége.

P.U.: Milyennek kell lennie egy jó könyvelőnek?

C.Z.: A jogszabályok változásának számviteli adaptációja folyamatos feladat a szakmánkban. Ehhez a könyvelőnek kitartónak, szorgalmasnak kell lennie, beszélnie kell az uniós jog miatt idegen nyelveket. Az ügyfelekkel jól kell tudni kommunikálni és érvelni.

P.U.: Milyen felkészülést igényelt a verseny?

C.Z.: A szakmai versenyen visszatértek a 10 évvel ezelőtti Corvinus-os emlékeim. Lukács tanár úr „nem evidens” kérdésekkel tette próbára a tudásunkat. A Pentához járok a könyvelői kreditpontos képzésre immár két éve, és az Adóegyetemen én is részt veszek. A SzakMa című újságot olvasom rendszeresen és remélem nemsokára Kamarai tag is leszek.

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM