Pankucsi Zoltán helyettes államtitkár átadta "Az Év Adótanácsadója 2015" és "Az Év Könyvelője 2015" díjakat

A könyvelői és adótanácsadói szakma presztízsének növelése érdekében a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Könyvelőiroda-Vezetők Klubja, az Önadózó és az RLB szakmai támogatásával a PENTA UNIÓ Zrt. immár negyedik alkalommal szervezte meg „Az Év Könyvelője” és „Az Év Adótanácsadója” szakmai versenyeket.

 „A versenyzés egy meglehetősen jó szinonima az egész szakmára, hiszen a pénzügyi, könyvelői, adótanácsadói szakma önmagában is egy „nagy verseny”. Versenyben kell lenni az ügyfelekért és egyben lépést kell tartani a szakmai követelmények változásával. Aki ezen felül időt és energiát fordít tudásának ellenőrzésére egy 2.500 résztvevőt magában foglaló versenyen, az már önmagában is kiváló referencia.

A szakmának nagy a felelőssége abban, hogy elkerülje azokat az ügyfélcsalogató módszereket, - például a nagyon káros egymás alá ígérésnek az esetét a könyvelési díjakban - amelyek egy bizonyos pont alatt már rossz hatással lehetnek a minőségre. Természetesen versenyben vagyunk folyamatosan a jogszabályok, az ügyfelek, néha a saját magunk szabta határidőkkel, amelyeket a munkánk során szem előtt kell tartanunk. Ez egy olyan szakma, ahol újabb és újabb változásokat kell elsajátítani, saját határainkat kell feszegetnünk a megfelelés érdekében. Mindezt úgy, hogy valamiféle egészséges egyensúlyt kellene találni a munka és a magánélet között. Ezen felül meggyőződésem, hogy kevés olyan szakma van, ahol ennyi mindenhez kellene egyszerre érteni, hiszen önmagában nem elegendő tudni, hogy mi „tartozik”, és mi „követel” vagy, hogy mikor vannak a határidők. Fontos, hogy értsük azt a tranzakciót, azt az üzleti modellt, amit be kell mutatni az ügyfelek beszámolójában, a bevallásában. Ez azt jelenti, hogy a halbiológiától az erőműgyártásig mindenhez érteni kell, amivel az ügyfelek foglalkoznak. Nyugodtan mondhatjuk tehát, hogy ezen szakmák képviselői korunk ezermesterei, polihisztorai.” – mondta el Pankucsi Zoltán, adóügyekért felelős helyettes államtitkár január 13-án az Adóegyetemen, a versenyek ünnepélyes díjátadóján.

A fél éven keresztül folyó megmérettetésen évről-évre egyre több szakember méri össze tudását. 2015-ben több mint 2.500 könyvelő és adótanácsadó töltötte ki a versenyek első fordulójának tesztsorait. A második fordulóban neves szakmai zsűri előtt kellett írásban és szóban bizonyítaniuk tudásukat, tapasztalataikat, rátermettségüket. A második forduló versenybírái voltak: a Magyar Könyvvizsgálói Kamara elnöke, Dr. Pál Tibor és alelnöke, Dr. Hegedűs Mihály; a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének elnöke, Dr. Herich György és alelnöke Rabb Andrea és Munkácsi Márta okleveles adószakértő, okleveles könyvvizsgáló.

2015-ben a szakmai versenyek győztesei és a további helyezettek voltak:

Az Év Adótanácsadója:

  • 1. Dr. Kovács Ferenc
  • 2. Szabó Zsanett
  • 3. Pócsi Erzsébet

Az Év Könyvelője:

  • 1.  Mátyás Csaba
  • 2.  Polyák Judit
  • 3.  Kútvölgyi Levente Krisztián
  • 3.  Szilvási Ádám

Gratulálunk a győzteseknek és minden résztvevőnek!

Szóljon hozzá a témához!

PENTA UNIÓ

PENTA UNIÓ

Oktatási Centrum

A böngészője elavult.

A PENTA UNIÓ weboldalának fejlesztésekor arra törekedtünk, hogy az oldal böngészése
a lehető legegyszerűbb és legkényelmesebb legyen. Ennek érdekében a legfrissebb
technológiákat alkalmaztuk, melyek közül néhány kezelésére az Ön böngészője nem
alkalmas. A teljeskörű felhasználói élmény érdekében javasoljuk, hogy frissítse böngészőjét.

Frissítse böngészőjét ingyenesen...

firefox

...vagy böngésszen tovább

Kérjük válassza ki egyéni adatkezelési hozzájárulását! A weboldal használatával elfogadja az adatkezelési szabályzatunkat: Adatkezelési szabályzat.
Elengedhetetlen Statisztika Marketing ELFOGADOM